• چهار شنبه 7 آذر 1403
  • الأرْبِعَاء 25 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 27
دو شنبه 7 آبان 1403
کد مطلب : 238838
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/58NwR
+
-

گرمخانه‌های‌سیار در‌خیابان‌های تهران

مدیریت‌شهری همزمان با کاهش دما برای استقرار بی‌خانمان‌ها اتوبوس‌های‌سیار در نظر گرفته است

گزارش
گرمخانه‌های‌سیار در‌خیابان‌های تهران

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

براساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی، کاهش دمای تهران از روز شنبه ۵آبان شروع شده و قرار است در شب‌های پیش‌رو هم هوا سردتر شود، اما امشب باوجود برودت هوا نگرانی در چهره یحیی دیده نمی‌شود. خیالش راحت است که جای گرمی برای خواب دارد و قرار نیست از شدت سرما در گوشه خیابان به‌خود بلرزد. ساعت ۱۰شب، خودش را به ضلع شمال‌شرقی میدان راه‌آهن می‌رساند و وارد اتوبوس می‌شود. اینجا یکی از ۵مددسرای سیار فصلی است که به واسطه آنها شب‌های تهران برای بی‌خانمان‌ها گرم می‌شود.

 جایی برای خواب امن
روی صندلی خودش را پتوپیچ کرده و از پنجره به بیرون خیره شده است. مهدی، حدود ۱۰سال است که به‌دلیل اعتیاد از خانواده‌اش جدا شده و می‌گوید: «سال‌هاست به زندگی در گوشه خیابان عادت کرده‌ام. چند روزی است که هوا سرد شده و شب‌ها داخل اتوبوس می‌خوابم. اینجا جای امنی برای خواب شبانه است.» دوری راه بهانه‌ مهدی برای نرفتن به مددسراهای ثابت است.

 خدمت‌رسانی به بی‌خانمان‌ها
لباس مندرس و کثیفی به تن دارد و نامش حسن است. درحالی‌که سرش را از لای پتو بیرون آورده، می‌گوید: «گرمخانه‌ها فضای بسته دارند و نفس‌کشیدن در آنها سخت است. اتوبوس فضای بازتری دارد و اینجا راحت هستم.» تعداد زیادی از مددجویان داخل مددسرای سیار حرف او را با عبارت «احسنت» تأیید می‌کنند. حسن از خدمت‌رسانی هم قدردانی می‌کند و می‌گوید: بنویسید رفتار مددکاران عالی و خدمت‌رسانی خوب است.

 صندلی‌ها و پتوهای تمیز
احمد هم به‌محض ورود به اتوبوس کیسه مشکی‌اش را در گوشه‌ای قرار می‌دهد و دستی روی لباس‌هایش می‌کشد و روی صندلی می‌نشیند. او که تجربه ۳ شب استفاده از امکانات این مددسرای سیار را دارد، با اشاره به صندلی‌ها می‌افزاید: «اتوبوس ضدعفونی می‌شود و صندلی‌ها و پتوها تمیز هستند. در چنین شرایطی خود ما هم که از آن استفاده می‌کنیم باید به پاکیزگی‌اش کمک کنیم.»

چه خوب که ما را می‌بینند
بافاصله زیاد از دیگران نشسته و غرق در تفکر است. سلام که می‌دهیم، کمی بهت‌زده نگاه می‌کند و با تأخیر جواب می‌دهد. خودش را اکبر معرفی می‌کند و شرایط کنونی‌اش را نتیجه رفاقت با دوستان ناباب می‌داند. باب صحبت باز می‌شود و می‌گوید: «ما بی‌خانمان‌ها هم شهروندان این شهر هستیم و چه خوب که ما را می‌بینند. راه‌اندازی چنین مددسراهایی به ما کمک می‌کند تا از سرما در امان باشیم.»

 محدودیت زمانی در مددسراهای سیار
برخلاف مددسراهای ثابت، مددسراهای سیار از ساعت ۲۲ تا ۶ و ۷ صبح فعال هستند و مددجو پس از پذیرش صبح مجبور به ترک اتوبوس است.

 ورود و خروج آزادانه
محدودیتی برای ورود و خروج مددجویان در مددسراها نیست. مددسراهای ثابت ۲۴ساعته هستند و مددجو پس از پذیرش هر زمانی که اراده کند می‌تواند از آن بیرون برود.

خدمات‌رسانی رایگان
در مددسراها خدماتی چون معاینه‌های پزشکی، استحمام، لباس تمیز، مشاوره، غذای گرم و تخت و... پیش‌بینی‌شده که رایگان در اختیار مددجویان قرار می‌گیرد.

 گشتزنی حامی شهر
نیروهای گشت حامی شهر با بیش از ۵۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت در مناطق ۲۲گانه فعال هستند و به‌محض شناسایی بی‌خانمان‌ها آنها را به مددسراهای ثابت یا سیار منتقل می‌کنند.

تماس شهروندان با سامانه ۱۳۷
شهروندان برای معرفی بی‌خانمان‌ها می‌توانند با سامانه ۱۳۷ یا شماره‌های ۵۵۲۵۲۳۲۲ یا ۵۵۰۱۲۳۴۵ تماس بگیرند.


افزایش مددسراهای سیار
در شب‌های برفی و بارانی
سیدمحمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران:در روزهای سرد سال گشت‌های حامی‌شهر با شناسایی بی‌خانمان‌ها و کارتن‌خواب‌ها آنها را به مددسراهای ثابت یا سیار منتقل می‌کنند. علاوه بر اسکان در مددسراهای سیار فصلی، غذای گرم هم در میان بی‌خانمان‌ها توزیع می‌شود. اکنون ۵مددسرای سیار پیش‌بینی‌شده که در ۵میدان اصلی (راه‌آهن، تجریش، شوش، حر و آزادی) شب‌ها از ساعت ۲۲مستقر هستند و برای شب‌های برفی و بارانی امکان افزایش مددسراهای سیار تا ۲۰دستگاه اتوبوس هم وجود دارد. امسال با انعقاد قرارداد، اتوبوس‌ها توسط پیمانکار از بخش خصوصی تأمین شده‌اند و به‌طور میانگین هر شب ۲۰ نفر در مددسراهای سیار پذیرش و پذیرایی می‌شوند.






افزایش مددسراهای سیار در شب‌های برفی و بارانی

سیدمحمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران:
در روزهای سرد سال گشت‌های حامی‌شهر با شناسایی بی‌خانمان‌ها و کارتن‌خواب‌ها آنها را به مددسراهای ثابت یا سیار منتقل می‌کنند. علاوه بر اسکان در مددسراهای سیار فصلی، غذای گرم هم در میان بی‌خانمان‌ها توزیع می‌شود. اکنون ۵مددسرای سیار پیش‌بینی‌شده که در ۵میدان اصلی (راه‌آهن، تجریش، شوش، حر و آزادی) شب‌ها از ساعت ۲۲مستقر هستند و برای شب‌های برفی و بارانی امکان افزایش مددسراهای سیار تا ۲۰دستگاه اتوبوس هم وجود دارد. امسال با انعقاد قرارداد، اتوبوس‌ها توسط پیمانکار از بخش خصوصی تأمین شده‌اند و به‌طور میانگین هر شب ۲۰ نفر در مددسراهای سیار پذیرش و پذیرایی می‌شوند.


زندگی چندساعته در اتوبوس‌های شهری

محمد اسماعیلی، رئیس اداره آسیب‌های اجتماعی:
مددسراهای سیار فصلی همزمان با سردشدن هوا برای اسکان بی‌خانمان‌ها و کارتن‌خواب‌ها راه‌اندازی و در مکان‌ها و میادین پرتردد مستقر می‌شوند. این اتوبوس‌ها به‌مثابه خانه یا فضای امن برای زندگی چندساعته هستند که مددجویان در آن شب را به ‌روز می‌رسانند و صبح (ساعت ۶) راهی مقاصد دیگری چون محل کار و... می‌شوند. مددسرای سیار فصلی ویژه بانوان پیش‌بینی‌نشده؛ چراکه تعداد مددجویان زن، کم است؛ ازاین‌رو صندلی‌های جلویی (۲ تا ۳ ردیف اول) مددسراهای سیار به آنها اختصاص‌ داده‌شده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید