فهمیه پناهآذر؛ روزنامهنگار
پرونده فیلمهای کوتاه حاضر در چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه با معرفی برگزیدگان بسته شد؛ جشنوارهای که علاوه بر نمایش فیلمها، نشستهای نقد و بررسی و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی را سپری کرد.
1چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران پس از 5روز میزبانی از علاقهمندانش، با حضور رائد فریدزاده رئیس جدید سازمان سینمایی، مهدی آذرپندار دبیر جشنواره و هنرمندان این دوره به پایان رسید.
2در این دوره از جشنواره بسیاری از کارگردانان جوان تلاش داشتند که در فیلمهای خود از بازیگران شناختهشده استفاده کنند. این موضوع محل بحث داوران این دوره بود.
3بهترین فیلم از نگاه تماشاگران هم فیلم «جشن هنر» با ۲۲۱۷رأی معرفی شد. سازنده این فیلم پس از دریافت جایزه خود با گله از اینکه فیلمش در هیچ بخشی نامزد نشده بود، گفت: آقای شهاب حسینی، ایکاش در سالن بودید و میدیدید که رأی مردم با رأی شما فرق دارد. شما فقط یک رأی دارید.
4در این دوره از جشنواره جایزه بزرگ بینالملل جشنواره (برگ زرین و 2هزار دلار) که برنده آن به آکادمی اسکار معرفی میشود، به ابراهیم حندل، از فلسطین برای فیلم داستانی «یک فیلم کوتاه درباره بچهها» اهدا شد.
5احمدرضا معتمدی، از داوران در اختتامیه از سمانه یداللهی دعوت کرد روی سن حاضر شود و بعد گفت: 3نفر از شاگردان من امشب جایزه گرفتند اما بهترین فیلم داستانی امسال مربوط به شاگرد دیگرم سمانه یداللهی بود، ولی چون تعداد فیلمهای ایرانی بخش بینالملل زیادشده بود، از جایزه محروم شد. معتمدی به فیلمسازان کوتاه توصیه کرد که فیلم «شیفت» یداللهی را بهعنوان کلاس درس تماشا کنند و بعد خطاب به او گفت: من جایزهای ندارم که به شما بدهم ولی تمام سالهای تدریس و کاریام را به شما جایزه میدهم.
6برخی فیلمسازان فیلم کوتاه نیز در حاشیه این دوره از جشنواره بر مستقلبودن جریان فیلم کوتاه تأکید کردند و پیشنهاد دادند که این فیلمها نیز اکران مستمر در سینماها داشته باشند.
7امید شمس، یکی از فیلمسازان میگوید: چرخه اقتصادی فیلم کوتاه خیلی کمک میکند تا به انجمن سینمای جوانان ایران وابسته نشویم. بالاخره بودجه انجمن محدود است و همه را نمیتواند راضی کند.
برگزیدگان چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه
بهترین فیلم پویانمایی
برگ زرین:حسین ملایمی و شیرین سوهانی/ «در سایه سرو»
لوح افتخار:علی معصومی/«باگ»
بهترین تحقیق و پژوهش
برگ زرین: نوید صادقی/«این خانه و جذام مادرم»
بهترین مستند
برگ زرین: ماریا ماوتی و احسان فرخیفرد/ فیلم «پورزال»
لوح افتخار: رایحه مظفریان و زهرا دشت بشی/ «حلقه»
بهترین کارگردان فیلم تجربی
برگ زرین: رضا دانشپژوه/«ایلیها»
بهترین دستاورد هنری
برگ زرین: سیدمرتضی قدیری/«بدرود پاریس»
بهترین تدوین
برگ زرین: پگاه احمدی/«تنها کنار هم»
بهترین فیلمبرداری
برگ زرین: علی حسینزاده/ «تونل»
بهترین فیلمنامه اقتباسی
برگ زرین: احسان امینی/ «تونل»
بهترین فیلمنامه
برگ زرین: مانا پاکسرشت/«چولیبولی»
بهترین فیلم از نگاه ملی
برگ زرین: محمد اسفندیاری/ «سیزده سالگی»
لوح افتخار: عرفانه کریمی/«حنابندون»
بهترین كارگردان فیلم داستانی
برگ زرین: نادره ساداتسرکی/ فیلم «دادرسی»
بهترین فیلم
برگ زرین: حسین الهیاری/«زیر سایه بلوط»
بهترین فیلم از نگاه تماشاگران
برگ زرین:مهاجر توحیدپرست و فواد جاودان/ «جشن هنر»
کارگردان آماتور، بازیگر حرفهای
پایان یک جشنواره پرهیاهو
در همینه زمینه :