در حالی که در شمال استان ریزگردها، شرایط بحرانی ایجاد کرده است و رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست را به این خطه کشانده، در جنوب این استان ، هوا بارانی است؛ جنوب سیستان و بلوچستان از روزهای پایانی مهرماه درگیر بارندگی و سیلابهای فصلی است. این بار نیز برای چندمین بار، سیلاب موجب بسته شدن راههای روستایی در شهرستان قصرقند شد.
بهگزارش همشهری، روحالله سرگزی، معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بروز بارندگی شدید و جاری شدن رواناب روز سهشنبه9آبان موجب بسته شدن راه ۳۵روستای محدوده رودخانه کاجو قصرقند شده است، گفت: براساس اعلام اداره کل هواشناسی مبنی بر ورود سامانه جدید بارشی به سیستان و بلوچستان، تمامی دستگاههای امدادی و خدماترسان استان در آمادهباش قرار گرفته اند.
فرماندار قصرقند نیز با بیان اینکه این راههای روستایی روز چهارشنبه10آبان بازگشایی شده اند، گفت: با توجه به بارش بیسابقه باران در شهرستان قصرقند از همان ابتدا ستاد مدیریت بحران شهرستان تشکیل و با استفاده از ماشینآلات بخش خصوصی، تمامی مسیرهای روستایی بازگشایی شده است.
احمدرضا هاشمزهی، بیشترین بارش را با ۵۳میلیمتر مربوط به هلنچکان از توابع شهرستان قصرقند اعلام کرده است.
طبق اعلام محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان فعالیت سامانه بارشی فعلی در جنوب استان تا چهارشنبه شب ادامه داشت که به شکل رگبار و رعد و برق، تندبادهای شدید لحظهای و بارش تگرگ در مناطق جنوبی بهویژه در شهرستانهای فنوج، لاشار، قصرقند، نیکشهر پیشبینی شده بود.
سیستان و بلوچستان در منطقه گرم و خشک قرار دارد و بهدلیل تأثیرپذیری از سامانههای کم فشار حارهای، پراکنش زمانی و مکانی بارندگیها در آن نامناسب است؛ بهطوری که در برخی اوقات، تمامی بارندگیهای سالانه یک منطقه و حتی بیش از ۲برابر آن در کمتر از ۲۴ساعت نازل میشود و سیلابهای سهمگینی را ایجاد میکند.
این ویژگیهای جغرافیایی و طبیعی موجب شده است که در بسیاری از سالها، سوانحی همچون خشکسالی و سیل بهطور توامان در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان رخ دهد.
پیش از این هم سیل موجب خسارتهایی به جنوب سیستان و بلوچستان شده بود. بر اثر بارندگیها، وقوع سیل و آبگرفتگی از ۲۶مهر تا 3آبان، در شهرستانهای نیکشهر و سرباز به ۱۵۰نفر در قالب ۴۲خانوار امدادرسانی شده بود.
سیل در جنوب سیستان و بلوچستان
در همینه زمینه :