• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
پنج شنبه 20 مهر 1402
کد مطلب : 205491
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lOL2M
+
-

رصد 3 هزار حوضه آبریز با سامانه «هشدار سیل»

رئیس سازمان هواشناسی کشور از برگزاری مناقصه برای راه‌اندازی فاز دوم سامانه هشدار سیل خبر داد و گفت: با برگزاری این مناقصه در تلاشیم تا بتوانیم به اطلاعات بیشتری از شرایط دِبی آب رودخانه‌ها در بالادست و مراکز جمعیتی دست یابیم.
به گزارش ایسنا، سحر تاجبخش درباره آخرین وضعیت سامانه هشدار سیل گفت: خوشبختانه همکاری مناسبی از سوی وزارت نیرو و جهادکشاورزی انجام شده است چون به‌منظور اجرای قانون مدیریت بحران، سازمان هواشناسی مکلف است با تمام دستگاه‌ها به‌ویژه این دو وزارتخانه در حوزه سیل در ارتباط باشد. سازمان هواشناسی باید داده‌ها و اطلاعاتی را از دستگاه‌ها دریافت کند چراکه باید در کشور به برخی اطلاعات همچون دبی رودخانه‌ها دسترسی برخط داشته باشیم، بخشی از این کار انجام شده است.
او افزود: فاز یک راه‌اندازی نرم‌افزار سامانه هشدار سیل سال گذشته انجام شد و همکاران سازمان هواشناسی در مراکز پیش‌بینی از اطلاعات ۵۵۰ نقطه استفاده می‌کنند. پیش‌بینی دبی آب تنها در ۵۵۰ نقطه از کشور انجام می‌شود اما اصلا کافی نیست چراکه کشور ما بسیار پهناور است و توپوگرافی بسیار پیچیده‌ای دارد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: برای فاز دوم نیز در حال برگزاری یک مناقصه هستیم تا بتوانیم به این
۵۵۰ نقطه 3 هزار نقطه دیگر را اضافه کنیم تا به اطلاعات دبی رودخانه‌ها در بالادست و در مراکز جمعیتی تا حد امکان دسترسی پیدا کنیم و بدانیم بارشی که رخ می‌دهد با منابعی که در سطح زمین است آیا منجر به رخداد سیل یا طغیان رودخانه و مواردی از این قبیل می‌شود یا خیر؟
وی افزود: برخی از این اطلاعات در اختیار وزارت نیرو بود که بخشی از آن را دریافت کرده‌ایم. این اطلاعات درباره شرایط حوضه‌های آبریز بود. برای فاز دوم اجرای مدل‌ها را نیز در دستور کار قرار دادیم که به‌صورت مناقصه برگزار می‌شود و طی هفته آینده برنده مناقصه مشخص خواهد شد و فکر می‌کنم تا یک سال و نیم آینده بتوانیم فاز دوم سامانه هشدار سیل را نیز راه‌اندازی کنیم.
رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: آنچه در بخش سخت‌افزاری برای سامانه هشدار سیل به شمار می‌آید، توسعه شبکه دیده‌بانی است بنابراین آن را در دستور کار قرار داده‌ایم و جزو وظایف اصلی ماست. خوشبختانه توانسته‌ایم طی سال‌های اخیر در توسعه ایستگاه‌های خودکار و ایستگاه‌های باران‌سنجی فعالیت‌های خوبی داشته باشیم اما در زمینه رادارها که یکی از ابزارهای مؤثر در پیش‌بینی‌های کوتاه است، باید بتوانیم کشور را به رادارهای بیشتری تجهیز کنیم و ضرورت تامین اعتبار قابل توجه در این حوزه وجود دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید