• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 15 مرداد 1402
کد مطلب : 199008
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjLNG
+
-

لایحه حجاب به پیچ بهارستان رسید

روز آزمون مجلس انقلابی

پاسخ به همه شبهات لایحه حجاب در گفت و گو با جلیل محبی

گزارش
روز آزمون مجلس انقلابی

امیررضا قشقایی-روزنامه‌نگار

لایحه عفاف و حجاب که توسط کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بررسی و تدوین شده، قرار است امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی شود. به گزارش همشهری، این لایحه در 70ماده و 5فصل تدوین شده و در آن اقداماتی با محوریت خانواده و به‌منظور حفظ و حراست از کیان نهاد مهم خانواده درنظر گرفته شده است. لازم به ذکر است لایحه صیانت از حجاب و عفاف را قوه قضاییه تنظیم و آن را به دولت ارسال کرده که در دولت این لایحه اصلاح و عنوان آن به لایحه حمایت از عفاف و حجاب تغییر یافته و به مجلس ارائه شده است. در ادامه، این لایحه ۲۳ خرداد‌ماه در مجلس مورد بررسی قرار گرفت که با توجه به مخالفت نمایندگان، برای بررسی به کمیسیون حقوقی و قضایی ارجاع شد و اکنون گزارش نهایی کمیسیون برای بررسی به هیأت رئیسه ارجاع شد و آماده بررسی در صحن علنی است. در ادامه روند تدوین و بررسی لایحه عفاف و حجاب را در قوای سه‌گانه مرور خواهیم کرد.


انتظارمان از مجلس انقلابی چیست؟
موضوع حجاب همواره به‌عنوان یک بحث تمدنی در ایران اسلامی مطرح می‌شود. به همین دلیل جدای از بحث قضایی و جرم‌انگاری این موضوع، باید به بعد فرهنگی و تمدنی آن توجه شود. اهمیت حجاب تا جایی است که دشمنان جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب در مبارزه‌ای فرهنگی قصد نابود کردن آن را در جامعه ایرانی داشته‌اند و با برنامه‌ریزی اغتشاشات در سال گذشته و همراهی عناصر داخلی و خارجی دشمن، تا حد زیادی تلاش شد تا بحث رعایت و توجه به عفاف و حجاب اسلامی در کشور کمرنگ شود و حجاب اختیاری رواج داده شود. قوای سه‌گانه اما چندی پس از آشوب‌های سال پیش، به فکر تدوین و اجرای لایحه‌ای افتادند که در عین نبود برخورد فیزیکی و خشن، مانع از تحقق اهداف دشمن مبنی بر رواج بی‌حجابی و بی‌بندوباری در کشور شوند؛ بنابراین کمی بعد لایحه عفاف و حجاب توسط مسئولان مربوطه به تقریر درآمد. حالا حدود 6 ‌ماه از تنظیم نهایی و رفت‌وآمد این لایحه میان قوای سه‌گانه و کارشناسان می‌گذرد و قرار است تعیین‌تکلیف نهایی آن در مجلس شورای اسلامی مشخص شود. توصیه دلسوزان ایران اسلامی و مادران و همسران شهدا همواره بر حفظ شعائر دینی در کشوری بوده است که 8 سال جوانانش برای عدم‌اشغال  آن از خون خود گذشتند. به همین دلیل در ماه‌های اخیر و با توجه به هنجارشکنی‌های عده‌ای در داخل کشور و عدم‌رعایت حجاب، بارها در نامه‌ای به رئیس مجلس خواستار دفاع از ارزش‌های دینی و فرهنگی جامعه ایرانی در قالب تنظیم و اجرای لایحه عفاف و حجاب شدند؛ بنابراین انتظار می‌رود مجلس انقلابی با قاطعیت و دلسوزی لایحه عفاف و حجاب را به‌منظور عدم‌تحقق اهداف دشمن به تصویب دستگاه‌های اجرایی برساند.

مقابله مقتدرانه با هنجارشکنی‌ها

امیرحسین بانکی‌پورفرد، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: 
ساختارشکنی‌هایی که در حوزه عفاف و حجاب طی حدود یک سال‌گذشته رخ داده، نگرانی‌هایی را برای افکار عمومی جامعه به ‌دنبال داشته ‌است؛ دغدغه‌هایی که اکنون انتظار می‌رود با تصویب لایحه عفاف و حجاب، تا حدود بسیار زیادی مرتفع شود. طی ماه‌های گذشته شاهد هنجارشکنی‌هایی در حوزه حجاب از سوی عده‌ای معدود بوده‌ایم و برخی تلاش کردند با ترویج برهنگی و بدن‌نمایی، ارزش‌های اسلامی جامعه ایران را زیر سؤال ببرند. این درحالی‌است که باید توجه داشت، این موضوع خط قرمز جامعه مسلمان ما به ‌حساب می‌آید و مردم چنین رویه‌هایی را برنمی‌تابند و با عرف جامعه ما نیز سازگاری ندارد. مشاهده برخی ناهنجاری‌ها در این حوزه نگرانی‌های جدی برای خانواده‌های ایرانی ایجاد کرده ‌است و لایحه عفاف و حجاب، پاسخی برای این دغدغه‌ها محسوب می‌شود. با توجه به اینکه طی ماه‌های گذشته برخی کوشیدند اخلاق‌ عمومی را مورد هجمه قرار دهند، مدت‌ها بود که افکار عمومی انتظار انجام حرکتی مقتدرانه و البته حساب شده از سوی مسئولان مربوطه را داشت.معتقدم لایحه عفاف و حجاب در درجه نخست قانونی در حمایت از خانواده‌هاست و می‌تواند برخی دغدغه‌ها درباره جریحه‌دار شدن اخلاق ‌عمومی در جامعه طی یک‌سال گذشته را تا حدود زیادی مرتفع کند. در چنین شرایطی لایحه عفاف و حجاب از ساختار محکمی برخوردار است.

پشتوانه کارشناسی لایحه حجاب

محمود عباس‌زاده‌مشکینی، عضو کمیسیون امنیت ‌ملی مجلس:
لایحه عفاف ‌و حجاب که از سوی قوه قضاییه و دولت به مجلس ارسال شده، قرار است از امروز (یکشنبه) در دستور کار صحن علنی بهارستان قرار گیرد تا نمایندگان مردم به بررسی لایحه‌ای بپردازند که طی هفته‌های اخیر بحث‌های دنباله‌داری را به‌همراه داشته ‌است. طی روزهای اخیر گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره محتوا و جزئیات این لایحه در افکار عمومی و همچنین رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده ‌است، اما باید درنظر داشت تا این لایحه در صحن علنی تعیین‌تکلیف نشود، نمی‌توان درباره جزئیات آن صحبت کرد. باید دید اکثریت نمایندگان چه تصمیمی درباره این لایحه می‌گیرند. در این میان اما آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که لایحه مراحل کارشناسی دقیقی را پشت ‌سر گذاشته است و کمیسیون‌های مربوطه به‌صورت مبسوطی درباره آن بحث و بررسی کرده‌اند. برهمین اساس هم بود که جلسه‌ها و نشست‌های قابل‌توجهی نیز با حضور متخصصان، اندیشمندان و فعالان عرصه‌های فرهنگی برگزار شد و لایحه‌ای که قرار است در صحن مورد بررسی قرار گیرد، حاصل بحث‌های کارشناسی گسترده ‌است. نکته اینجاست که با توجه به حساسیت‌های موجود درباره لایحه حجاب و عفاف و اهمیتی که جامعه برای آن قائل است، نباید انتظار داشت بررسی آن در صحن علنی یکی، ‌دو روزه به پایان برسد و قطعا درباره بندهای مختلف آن، شاهد بحث‌های کارشناسی گسترده‌ای از سوی نمایندگان خواهیم بود.

پاسخی به مطالبات جامعه

سیدکاظم موسوی، عضو فراکسیون روحانیت مجلس:لایحه عفاف و حجاب از جنبه‌های مختلف دارای اهمیت ویژه‌ای است و به‌همین‌خاطر هم هست که معتقدیم نمایندگان مردم دراین زمینه وظیفه خطیری برعهده دارند و باید پاسخگوی انتظارات جامعه در این حوزه باشند. طی روزهای اخیر گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره این لایحه مطرح شده ‌است، اما تا پایان بررسی آن از سوی نمایندگان مردم در صحن علنی، نمی‌توان درباره جزئیات آن سخنی به‌میان آورد. با وجود این اما باید گفت که مجلس تلاش کرده ‌است ضمن رفع نواقص، لایحه‌ای را تصویب کند که با نیازها و مطالبات جامعه اسلامی‌مان همخوانی داشته‌ باشد. مقام ‌معظم رهبری اخیرا درباره حجاب و عفاف نکات راهگشایی را بیان کردند و رهنمودهای ایشان فصل‌الخطاب همه است و باید در این مسیر گام برداریم. مجلس نیز به وظایف قانونی خود در این زمینه عمل می‌کند. از جامعه هم انتظار می‌رود در این زمینه همکاری‌های لازم را داشته باشند تا شاهد نتیجه‌گیری مطلوب از این لایحه باشیم. از جوانان انتظار می‌رود با عزم راسخ‌تری در مسیر تحقق آرمان‌های جامعه اسلامی‌مان گام بردارند تا شاهد گسترش هرچه بیشتر ارزش‌های اسلامی در سطح جامعه باشیم.






 

این خبر را به اشتراک بگذارید