• جمعه 7 دی 1403
  • الْجُمْعَة 25 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 27
شنبه 7 خرداد 1401
کد مطلب : 161813
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/yPZWW
+
-

رهبر معظم ‌انقلاب با بیان شاخص‌های نماینده و مجلس انقلابی مطرح کردند

انقلابی ماندن، مهم‌تر از انقلابی‌بودن

رهبری
انقلابی ماندن، مهم‌تر از انقلابی‌بودن

رهبر معظم انقلاب صبح چهارشنبه گذشته در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فتح خرمشهر را نماد تغییر یک معادله تلخ به یک معادله شیرین و تحقق نجات ملی دانستند و با اشاره به عوامل این تغییر معادله گفتند: قاعده عبور از شرایط سخت، پیچیده و تلخ و رسیدن به پیروزی و موفقیت، عملکرد جهادی، عزم راسخ، ابتکار عمل، ازخود‌گذشتگی، نگاه بلندمدت و در رأس همه آنها، اخلاص و توکل به خداوند متعال است.
به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام ‌معظم ‌رهبری، ایشان مجلس شورای اسلامی را از ارکان اصلی مدیریت کشور برشمردند و با اشاره به دشواری‌ها و پیچیدگی‌های مدیریت کشورها در شرایط خطیر کنونی بین‌المللی، همه قوا و دستگاه‌ها را به درک اهمیت جایگاه خود و همکاری صمیمانه با یکدیگر فراخواندند و تأکید کردند: شناخت صحیح توانایی‌ها و آسیب‌پذیری‌ها یکی از مسائل بسیار ضروری است، زیرا دشمن بیش‌از آنکه به توانایی‌های خود امیدوار باشد، به خطا و اشتباه‌های ما چشم دوخته است.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به ایام سالروز فتح خرمشهر، این حادثه عظیم را فراتر از بازپس‌گیری یک شهر دانستند و گفتند: فتح خرمشهر در واقع تغییر یک معادله تلخ و حیاتی به سود رزمندگان اسلام و تبدیل آن به یک معادله شیرین بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین علت این تغییر معادله، افزودند: عوامل نجات ملی که با فتح خرمشهر محقق شد، عبارتند از: عملکرد جهادی، ازخود‌گذشتگی، عزم راسخ، ابتکارعمل، نگاه بلند به اهداف و آرمان‌ها و بالاتر از همه، اخلاص و توکل بر خداوند.

نسخه نجات‌بخش
ایشان این عوامل و قاعده کلی را نسخه نجات‌بخش در همه امور و در همه زمان‌ها دانستند و تأکید کردند: مبنای این قاعده نجات‌بخش، وعده تخلف‌ناپذیر خداوند در قرآن کریم مبنی بر پیروز‌گرداندن افراد و جامعه‌ای است که به این عوامل پایبند باشند و خداوند عمل و مجاهدت‌های افراد چنین جامعه‌ای را ضایع نخواهد کرد.
رهبر معظم انقلاب گفتند: ازخود‌گذشتگی به‌معنای اسیر‌نشدن در پنجه خواسته‌های حقیر است و بسیاری از مشکلات افراد و جوامع از تن‌دادن به خواسته‌های حقیر آغاز می‌شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس وارد موضوع مجلس شدند و با تأکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی یکی از ارکان و اضلاع اصلی مدیریت کشور و دارای جایگاه مهمی است، خاطرنشان کردند: نمایندگان مجلس از شهرهای مختلف و حتی از شهرهای کم‌جمعیت نیز باید به جایگاه مجلس چنین دیدگاهی داشته باشند و متوجه سختی و پیچیدگی مدیریت کشور باشند.
ایشان با اشاره به وسعت، جمعیت، جغرافیا، تاریخ و اقلیم متنوع ایران تأکید کردند: مدیریت کشوری با موقعیت ایران عزیز، کاری مهم و با توجه به شرایط ویژه کنونی دنیا، طبیعتا دشوار و پیچیده است.
رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: البته در شرایط امروز دنیا، مدیریت برای همه کشورها سخت شده‌است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین دلایل شرایط خاص حاکم بر دنیا، گفتند: رقابت‌های خصمانه قدرت‌ها و تهدیدهای قدرت‌های اتمی علیه یکدیگر، تحرکات و تهدیدهای فزاینده نظامی و جنگ در نزدیکی اروپا، به‌عنوان یکی از جنگ‌خیزترین مناطق جهان، فراگیری کم‌سابقه یک بیماری و تهدیدهای غذایی در سطح جهان، همه عواملی هستند که شرایط کنونی دنیا را ویژه کرده‌اند و در چنین شرایطی مدیریت کشورها، سخت‌تر و پیچیده‌تر شده‌است.
ایشان خاطرنشان کردند: ایران، علاوه بر شرایطی که بر همه کشورها حاکم است، به‌دلیل ارائه الگویی نو که عبارت از مردم‌سالاری دینی است و موجب برهم‌خوردن جدول تنظیمی نظام سلطه شده‌، با قدرت‌های جهانی درگیر چالش مستمر در ابعاد مختلف است.
رهبر معظم انقلاب با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی در برابر همه خصومت‌ها و دشمنی‌ها، سینه سپر کرده و درحال پیشرفت و موفقیت است، افزودند: نمایندگان مجلس، دولت و قوه قضاییه و دستگاه‌های دیگر همه باید بدانند که در چه مدیریت بزرگ و مهمی دخیل هستند و به تناسب این جایگاه، مراقبت از خود را افزایش دهند.

دشمن به اشتباهات ما امید بسته است
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: باید هم توانایی‌ها و هم آسیب‌پذیری‌ها را به‌درستی شناخت و مراقب بود خطا و اشتباهی رخ ندهد، زیرا دشمن بیش‌از آنکه به توانایی‌‌های خود امیدوار باشد، به اشتباه‌های ما امید بسته است.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به تعبیر سابق خود از مجلس یازدهم به‌عنوان مجلس انقلابی، افزودند: بعضی‌ها از این تعبیر خوش‌شان نیامد، اما این یک تعبیر حقیقی بود، چراکه مردم نمایندگانی را برای این مجلس انتخاب کردند که شعارها و جهت‌گیری‌های آنها انقلابی بود.
ایشان اظهارات برخی افراد که شعارهای انقلاب را دردسر برای کشور می‌دانند، مردود دانستند و گفتند: حرکت به سمت آرمان‌های انقلاب به نفع کشور و موجب درمان دردهای آن است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، انقلابی‌ماندن را مهم‌تر از انقلابی‌بودن خواندند و خاطرنشان کردند: بعضی افراد در سال‌های اول انقلاب بسیار پرشور و حرارت و به تعبیری سوپرانقلابی بودند، اما استقامت و طاقت ماندن در این راه را نداشتند و نتوانستند در مسیر بمانند، بنابراین مشکل‌تر از انقلابی‌بودن، انقلابی‌ماندن فردی و جمعی مجلس است.

شاخص‌های نماینده انقلابی
ایشان با تحسین اقدام‌های خوب انجام‌شده در 2سال گذشته‌ مجلس یازدهم، در ادامه به بیان شاخص‌‌های «نماینده انقلابی» پرداختند و گفتند: نخستین شاخص، «ساده‌زیستی‌ و اسیر تجملات و اعیان‌‌نشینی‌‌نشدن» است و نباید زندگی نمایندگان با قبل از دوره نمایندگی تفاوت کند.
«مسئولیت‌پذیری» دومین شاخص یک نماینده انقلابی بود که رهبر معظم ‌انقلاب با تأکید بر آن، گفتند: پای قانون خوبی که تصویب می‌کنید، محکم بایستید و از طرف دیگر اینگونه نباشد که با آگاهی از رد‌شدن آن در شورای نگهبان یا ناتوانی دولت در اجرای آن، قانونی تصویب کنید تا فقط مسئولیت آن را از دوش خود بردارید.
ایشان «مردمی‌بودن» را شاخص دیگری از انقلابی‌گری یک نماینده برشمردند و افزودند: مردمی‌بودن یعنی علاوه بر نشست و برخاست با مردم، گوش شنوا برای شنیدن حرف آنها داشته باشید، اما درجایی که امکان اجرای خواسته مردم ممکن نیست، با زبان گویا دلایل آن را توضیح دهید که این کار از مصادیق جهاد تبیین است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، «اصلی- فرعی‌کردن مسائل کشور و مقدم‌داشتن حل مسائل اصلی» را از دیگر شاخص‌های نماینده انقلابی دانستند و گفتند: شاخص دیگر، «اجتناب جدی از تبعیض و فساد» چه در قبال فساد دیگران و چه مراقبت از خود در مقابل فساد است.
ایشان «همکاری صمیمانه با قوا و دستگاه‌های دیگر و همچنین بدنه آنها» و پرهیز از گروکشی و معارضه را ازجمله الزام‌های مجلس انقلابی دانستند و خاطرنشان کردند: نماینده انقلابی با عموم مردم همراه است، اما عوام‌زده و جوّ‌زده نیست، بنابراین در قوانین و اقدام‌های مجلس، چنانچه مخالفت‌ها منطقی بود، آنها را بپذیرید، اما درغیر این‌صورت، جنجال و فضاسازی علیه مجلس و قانون نباید شما را از انجام وظیفه باز بدارد.
رهبر معظم انقلاب، «پایبندی کامل به قانون اساسی و تکالیف آن» را شاخصه دیگر نماینده انقلابی دانستند و در جمع‌بندی این بخش از سخنان خود، گفتند: البته یکی از چیزهایی که نشانه انقلابی‌بودن نیست، نطق‌های میان‌دستورِ پرشورِ همراه با اعتراض و عصبانیت است.

چند توصیه درباره قانونگذاری
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس به بیان چند توصیه درباره مسائل قانونگذاری پرداختند. ایشان با تأکید بر «وضع قوانین با نگاه جامع و بلندمدت و پرهیز از قانونگذاری برای هر امر جزئی»، توجه به سیاست‌های کلی ابلاغی در قوانین را با اهمیت خواندند و افزودند: وظیفه مجلس، قانونگذاری براساس این سیاست‌ها‌ست، نه در تعارض با آنها. البته بعضی از سیاست‌های کلی مانند سیاست‌های کلی انتخابات یا سیاست‌های کلی قانونگذاری نیاز به قانون دارند که با وجود گذشت چند سال از ابلاغ آنها، هنوز قوانین مربوطه تصویب نشده‌است.
رهبر معظم انقلاب، پیشنهاد طرح از طرف نمایندگان را به‌خصوص در مواردی که خلأ و نیاز کشور است اما دولت درباره آنها لایحه نداده است، جزو حقوق و وظایف مجلس خواندند و گفتند: البته شنیدم که در این مجلس تعداد طرح‌ها بیش‌از مجالس قبلی است که این کار چندان مناسب نیست و کار کارشناسی و اجرای آنها دچار مشکل می‌شود و با اجرا‌نشدن قانون، مسئولیت‌ها لوث می‌شود.
ایشان در این زمینه افزودند: با تشکیل مجالس جدید، طرح‌های در جریان بررسی مجلس قبل که وقت و زحمت زیادی صرف آنها شده، کنار گذاشته می‌شود که این مسئله نیاز به اصلاح دارد.

لزوم اصلاح ساختار بودجه
توصیه دیگر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «اصلاح ساختار بودجه» بود که گفتند: ترکیب غلط بودجه هنوز اصلاح نشده که مخاطب این موضوع بیشتر دولت است، اما در مجلس نیز نباید با افزایش هزینه‌ها بدون تعیین درآمدهای واقعی و قابل تحقق، به کسری بودجه که ام‌الخبائث مشکلات اقتصادی است، اضافه شود.
ایشان با تأکید بر «تقویت بنیه کارشناسی مجلس چه در مرکز پژوهش‌ها و چه در کمیسیون‌های تخصصی»، به تدوین برنامه هفتم توسعه اشاره کردند و گفتند: در این برنامه‌های پنج‌ساله نباید به کلی‌گویی اکتفا شود، بلکه دولت و مجلس با نگارش مسئله‌محور برنامه، راه را برای دست‌اندرکاران کشور روشن کنند.
رهبر معظم انقلاب با بیان چند نمونه از مسائلی که باید در برنامه هفتم مورد توجه قرار بگیرد، افزودند: در برنامه هفتم برای مسائلی مانند کشاورزی، یا مسئله معدن، که ظرفیت‌های کشور در آن دست‌نخورده یا با استحصال بدون ارزش افزوده است، یا مسئله صنعت که راهبرد کشور در این بخش نامعلوم است، به‌صورت علمی و مسئله‌محور سند و برنامه نوشته شود. البته امکانات کشور و موضوع آمایش سرزمینی نیز درنظر گرفته شود. ایشان در توصیه بعدی، «توجه به ابعاد رسانه‌‌ای مصوبات و اقدام‌های مجلس و توضیح آنها برای مردم» را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: توضیح درست ندادن به مردم، موجب می‌شود فرصت فضاسازی و هیاهو علیه قانون ایجاد شود و شما از تصویب آن پشیمان شوید.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تمجید از چابکی و گزارش‌های به‌موقع دیوان محاسبات در چند سال اخیر، افزودند: اخیرا دیوان محاسبات بررسی بودجه بعضی از شرکت‌های دولتی را نیز آغاز کرده که اگر آن را به همه شرکت‌های دولتی تعمیم دهید، ازجمله امتیازهای این مجلس خواهد بود.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به توصیه سابق خود به نمایندگان مبنی بر پرهیز از دخالت در انتصابات، خاطرنشان کردند: رئیس مجلس گفتند بعضی از نمایندگان از این توصیه دلخور شده‌اند، درحالی‌که این توصیه به مصلحت خود شما‌ست، چراکه اگر در یک منطقه با پیشنهاد یا فشار یک نماینده، مسئولی منصوب شود، اما عملکرد او مطلوب نباشد، مشخص نیست باید از چه‌کسی بازخواست شود.
ایشان در این زمینه افزودند: یکی از مسائل مهم در قانون اساسی، بحث تفکیک قوا‌ست و هرکسی باید به وظایف خود عمل کند، البته همواره به دولتی‌ها نیز توصیه کرده‌ایم از مشورت و نظرات نمایندگان استفاده کنند.

پرهیز از بیان مطالب اثبات‌نشده
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اهمیت حفظ آبروی افراد و پرهیز از بیان مطالب اثبات‌نشده از تریبون پراهمیت مجلس، گفتند: هرچه مسئولیت بیشتر می‌شود، عبادت و تضرع انسان به درگاه خداوند متعال و شفیع قرار‌دادن ائمه هدی به درگاه الهی باید بیشتر باشد.
ایشان در پایان با درود بر ارواح مطهر امام بزرگوار و شهیدان انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس، یاد شهید صیاد خدایی را که 3روز قبل در یک عملیات تروریستی به شهادت رسید، گرامی داشتند.
در ابتدای این دیدار، آقای دکتر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، ضمن تشریح اقدام‌های 2سال اخیر مجلس یازدهم، «توجه به خنثی‌سازی تحریم‌ها» را راهبرد اصلی این مجلس دانست و گفت: مجلس در چارچوب این راهبرد، به‌دنبال تحقق «بسته تحول در قوانین اقتصادی» است.
رئیس مجلس با بیان اینکه مجلس همزمان با حل ریشه‌ای مسائل بر تدبیر برای کاهش مشکلات مقطعی مردم نیز تأکید دارد، تصویب بازتوزیع یارانه ارز ترجیحی به‌صورت کالابرگ برای کالاهای ضروری را از اقدام‌های نمایندگان در این خصوص برشمرد.


مکث
تسلیت به بازماندگان حادثه متروپل

درپی حادثه تأسف‌بار جان‌باختن و مجروح‌شدن تعدادی از هموطنان دراثر فرو‌ریختن یک ساختمان در آبادان، رهبر معظم ‌انقلاب در پیامی با تسلیت این حادثه به مصیبت‌دیدگان به مسئولان دستور دادند ضمن سرعت عمل برای کاستن از تلفات، مقصران حادثه مورد پیگرد و مجازات عبرت‌آموز قرار بگیرند و از تکرار این حوادث در کشور جلوگیری شود.
متن پیام و دستور رهبر معظم انقلاب که در جلسه فوق‌العاده‌ای در حضور رئیس‌جمهور با موضوع بررسی گزارش‌های هیأت‌های اعزامی به آبادان و پیگیری آخرین اقدام‌‌های انجام‌شده قرائت شد، به این شرح است:
بسم‌الله الرّحمن الرّحیم
در حادثه تأسف‌بار آبادان، علاوه‌ بر نیاز به سرعت عمل و استفاده‌ از همه‌ ظرفیت‌ها برای کاستن از تلفات که اکنون در درجه‌ اول اهمیت است، وظیفه‌ پیگرد مقصران حادثه و مجازات عبرت‌آموز آنان با همکاری قوه قضاییه و نیز تلاش گسترده برای جلوگیری از تکرار آن در همه‌ نقاط کشور، برعهده‌ همه‌ ما مسئولان کشور است. لازم می‌دانم با تشکر از فعالیت چندروزه‌ مسئولان دولت، پیگیری و جدیت کامل دراین باره را مطالبه نمایم و به بازماندگان مصیبت‌دیده‌ این حادثه تسلیت عرض کنم.
سیدعلی خامنه‌ای

 

این خبر را به اشتراک بگذارید