هفتهای یک دروغ شاخدار
فرناز محمدزاده-خبرنگار
از همان روزهای اولی که علیرضا زاکانی، سکاندار بهشت شد و تیم فعلی مدیریت شهری مسئولیت اداره پایتخت را برعهده گرفت، بازار شایعات و اخبار دروغ علیه شهرداری تهران هم حسابی داغ شد. حجم اخبار دروغ و فیکنیوزها علیه شهرداری پایتخت در دوره فعلی بیش از هر دوره دیگری بوده و گاهی آنقدر آش را شور میکنند و دروغهای شاخداری تحویل مردم میدهند که هر انسان عاقلی با نگاه اول متوجه دروغ بودن آن میشود. در همین رابطه با عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران گفتوگو کردیم.
چرا علیه شهرداری تهران دروغپردازی میشود؟
این را باید از افرادی که علیه یک مجموعه خدمترسان در شهر تهران این شایعات و دروغها را طراحی میکنند سؤال کرد. اما فارغ از هرگونه انگیزهخوانی، بهنظرم این یک رویه است که سالهاست در کشور ما و در فضای سیاسی و رسانهای وجود دارد. شاید بتوان انتشار چنین اخباری را به مدلهای رسانهای غربی و روشهای غیرشرعی و اسلامی که برای عملیات روانی و جنگ رسانهای وجود دارد، نسبت داد. همان اقداماتی که علیه دستگاههای جمهوری اسلامی انجام میشود متأسفانه علیه شهرداری تهران هم اتفاق میافتد و توسط برخی از رسانهها و چهرههای داخلی هم تکرار میشود. هدف آنان از این اقدامات مشخص است و به غیراز مشوش کردن و بدبین کردن ذهن مردم و تلخ کردن خدمت به مردم، هدف دیگری ندارند.
خب چرا شهرداری تهران را اینقدر مورد هدف قرار میدهند؟
ما درگیر یک جنگ جهانی رسانهای هستیم؛ درواقع کلیت جمهوری اسلامی درگیر این جنگ است. در این جنگ رسانهای دشمن از ابزارهای پیشرفته و شیوههای نوین اطلاعرسانی استفاده میکند. در شرایط فعلی یک همافزایی گسترده جهانی علیه جمهوری اسلامی وجود دارد برای اینکه مردم را به این نقطه برسانند که همهچیز سیاه است و هیچ راهی به جز نزاع، مقابله با جمهوری اسلامی و جنگ با ایران وجود ندارد. این هدف نیز محقق نمیشود مگر اینکه مردم در تمام ابعاد ناامید شوند و این ناامیدی هم در جایی رقم میخورد که سازمانها و نهادهایی که بیشترین خدمت را به مردم میدهند و بیشترین تماس را مردم دارند تخریب کنند. از این حیث شهرداری تهران یک هدف خوب و دقیق برای دشمن است تا میزان نارضایتی مردم از دریافت خدمات و میزان ناامیدیشان را افزایش دهند و تلقی سیاهنمایانهای که میخواهند بهوجود آورند را از این طریق محقق کنند.
شایعاتی که علیه این دوره شهرداری تهران گفته شده در چه ابعاد و به چه میزانی بوده است؟
در این مدت هفتهای نبوده که دروغی شاخدار و بزرگ علیه شهرداری تهران گفته نشده باشد. گاهی ممکن است یک رسانه بزرگنمایی کند که این کار درست نیست چراکه واقعیت و حقیقت مخدوش میشود. گاهی نیز رسانه با ابزارهای رسانهای خود یک موضوع را کوچکنمایی میکند اما در مواقعی یک رسانه از اساس دروغ میگوید.
مهمترین دروغی که مطرح شده، چه بوده است؟
اگر بخواهم چند نمونه از بزرگنماییها و دروغهایی که علیه شهرداری تهران شده است را نام ببرم شاید موضوع برف باشد، حدود 10هزار نفر از پرسنل و نیروهای خدماتی شهرداری بهصورت شبانه روزی در حال خدمترسانی بودند. البته این را قبول داریم نواقصی هم وجود داشته که بهدنبال آن مدیران شهرداری از مردم عذرخواهی کردند اما در برخی از رسانهها این موضوع طوری بزرگنمایی شد که گویا هیچ اقدامی صورت نگرفته است، این نمونهای از اخبار بزرگنمایی شده علیه مدیریت شهری است. یکی از عجیبترین دروغها، توسط یکی از مدیران دولت قبلی در صفحه شخصیاش مطرح شد، بعد از آن رسانههای اصلاحطلب به آن پرداختند و در نهایت رسانههای ضدانقلاب به آن ضریب دادند. دروغ این بود که شهرداری تهران بهدلیل یکی از مناسبتهای تقویمی «کوههای تهران را تعطیل کرده است». اما در واقع این یک دروغ مضحک و خندهدار بود. جدا از اینکه اصلا چنین امکانی وجود دارد یا نه، بهنظرم دوستانی که این دروغ را گفته بودند ابعاد، مساحت و فضای حریم شهر را نمیشناختند. ضمن اینکه بسیاری از مراکز و اماکن تفریحی که در کنار کوههاست ارتباطی به شهرداری تهران ندارد و تعطیل هم نشده بودند.
موارد دیگری هم بوده که بخواهید به آن اشاره کنید؟
بله؛ در یک دروغ دیگر گفتند که یک مجلس رقصی در برج میلاد توسط شهرداری تهران برگزار شده که بعدا مشخص شد در برج میلاد نبوده و در یک ورزشگاه در شهر ری توسط گروه آموزشی ذیل یک مدرسه غیرانتفاعی در یک سالن اجارهای اتفاق افتاده و به شهرداری تهران ارتباطی نداشته است. درباره حقوق کارکنان، وامها، انتصابات و... دروغهایی گفته شد. دروغ جدید هم درخصوص بهشت زهرا و کفن و دفن بود که مطرح شد درحالیکه این موضوع صرفا یک طرح از سوی سازمان بهشت زهرا بود، اما طوری وانمود شد که قرار است توسط شهرداری بهزودی اجرا شود.