• سه شنبه 23 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 15 ذی القعده 1446
  • 2025 May 13
چهار شنبه 5 بهمن 1401
کد مطلب : 183918
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/El0rN
+
-

اطلاعات خارجی‌ها لو نمی‌رود؟

امنیت
اطلاعات خارجی‌ها لو نمی‌رود؟

نشت اطلاعات حساب کاربران رسانه‌های اجتماعی یک اتفاق رو به افزایش است. این پدیده اگرچه بیشتر برای حساب کاربری افراد مشهور مانند سیاستمداران، سلبریتی‌ها و برندها رخ می‌دهد اما حتی مدیران شبکه‌های اجتماعی نیز از آن راه فراری ندارند. با این حال، تعداد قابل‌توجهی از حساب‌های افراد و مشاغل کوچک نیز از گزند این اتفاق در امان نیستند. اما سؤال اینجاست که حساب‌های شبکه‌های اجتماعی هر چند وقت یک‌بار دچار نشت اطلاعات می‌شوند؟ اگرچه این یک سؤال پیچیده است، اما پاسخ آن کوتاه و واضح است: بیشتر اوقات.

هوش سیاه و ضعف حفظ حریم خصوصی
دسترسی به اطلاعات کاربران هر شبکه اجتماعی بیشتر به ضعف حفظ حریم آن پلتفرم بر‌می‌گردد. هرچه فضای امنیتی این حریم رهاتر باشد، هکرها با هوش سیاه خود راحت‌تر به آن دسترسی پیدا می‌کنند. بیشتر شبکه‌های اجتماعی ازجمله غول این میدان، متا که شرکت مادر پلتفرم‌های واتساپ، اینستاگرام و فیسبوک است، بارها به‌دلیل نقض حریم خصوصی و لو‌رفتن شماره‌ها و اطلاعات کاربران به واسطه تبلیغات، از سوی دادگاه‌های مختلف در آمریکا و اروپا جریمه شده‌اند.

کووید، فرصت طلایی هکرها
همه‌‌گیری کووید-19 فرصت‌ را برای هکرهایی که به‌دنبال هدف قرار‌دادن حساب‌های پرمخاطب هستند، افزایش داد. طبق برآورد سایت ZeroFox در آوریل‌2020 و ژوئن‌2020 هک پلتفرم‌ها به‌شدت افزایش یافت که احتمالا به‌دنبال عادت کاری جدید و تغییر به سمت ارتباطات کاملا دیجیتال و دورکاری‌ها مرتبط است. اما در این مدت نه‌تنها حجم این حملات افزایش یافت، بلکه مهاجمان نیز در روش‌های خود تنوع ایجاد کردند. درحالی‌که بیشتر شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر و اینستاگرام به‌طور طبیعی بیشترین حجم هشدار را دارند، بخش‌ قابل‌‌توجهی از نشت اطلاعات در وب‌‌سایت‌های سطحی، انجمن‌‌ها و سایت‌‌های خبری، وبلاگ‌ها و وب‌تاریک است.

30بار نشت اطلاعات در سال
تلاش‌ برای هک حساب کاربری در رسانه‌های اجتماعی تقریبا 30بار در سال یعنی تقریبا 3بار در‌ماه اتفاق می‌افتد. اما حساب‌های شخصی یا کسب‌وکارهای کوچک هر‌از‌گاهی دچار نشت اطلاعات می‌شوند؟ گوگل درنظرسنجی‌ها، گزارش داده است که 20درصد از حساب‌های اجتماعی حداقل یک‌بار در معرض این خطر قرار گرفته‌اند. نورتون با تأیید این نکته، اعلام کرد یک‌پنجم کاربران هک حساب کاربری‌شان را گزارش داده‌اند. با این حال، دانشگاه فونیکس اخیرا این تعداد را بسیار بالاتر گزارش کرده و گفته است که دو‌سوم از حساب‌های کاربری افراد بالغ در آمریکا مورد نشت اطلاعاتی قرار گرفته است. اگرچه عدد قطعی وجود ندارد، اما یک چیز واضح است: هکرها همیشه در کمین هستند. اگرچه اقدامات امنیتی در خود شبکه‌ها در طول یک دهه گذشته بهبود یافته، اما کاربران نیز باید در این مورد بیشتر وسواس به خرج بدهند.

متا، رکورددار نقض حریم خصوصی
شرکت متا به مدیرعاملی مارک زاکربرگ و مالک پلتفرم‌های فیسبوک، واتساپ و اینستاگرام، براساس اسنادی که اخیرا در یک پرونده منتشر شده است به پرداخت390میلیون یورو جریمه به‌دلیل نقض مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا محکوم شد. این حکم نشان می‌دهد که متا برای اهداف تبلیغات شخصی‌‌سازی‌‌‌شده، به کاربران درباره نحوه استفاده از داده‌‌هایشان و اینکه آیا این کار را شفاف انجام می‌‌دهد، اطلاعات درستی ارائه نکرده است.
این شرکت همچنین سال گذشته از سوی مقامات ایالت تگزاس با شکایت چند‌صد‌میلیاردی روبه‌رو شد. براساس این شکایت، ویژگی تشخیص چهره متا، بدون رضایت کاربران استفاده می‌شود. مقامات تگزاس مدعی بودند که این غول شبکه‌های اجتماعی با استفاده از فناوری تشخیص چهره بدون کسب رضایت به حریم خصوصی مردم تگزاس تجاوز کرده است. این شکایت ادعا می‌کند که فیسبوک و اینستاگرام با استفاده از فناوری تشخیص چهره، عکس‌‌ها و ویدئو‌هایی را که افراد در حساب‌هایشان پست می‌کردند، جاسوسی کرده است.
همچنین در سال‌۲۰۲۰، متا شکایت مشابهی را که تحت قوانین حفظ حریم خصوصی ایلینویز با مبلغ ۵۵۰میلیون دلار حل‌و‌فصل کرد. سپس در نوامبر‌۲۰۲۱، این شرکت اعلام کرد که برای همیشه سیستم تشخیص چهره خود را خاموش و سوابق بیش از یک میلیارد نفر را با استناد به نگرانی‌های اجتماعی فزاینده در مورد این فناوری حذف می‌کند.

لو رفتن شماره تلفن کاربران واتساپ
حدود یک‌ماه پیش بود که خبر لو رفتن شماره تلفن حدود 487میلیون از کاربران 84پلتفرم پیام‌رسان واتساپ سر‌و‌صدای زیادی به پا کرد. هدف هکرها فروش این شماره‌ها بود. از حدود نیم‌میلیارد شماره در این دیتابیس، بیش از ۴۴میلیون شماره مربوط به مصر و ۳۲میلیون نیز مربوط به آمریکا و بیشتر از ۳۰۰هزار شماره نیز متعلق به کاربران ایرانی بود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید