بریتیشکلمبیا: دانشمندان کانادایی طی یک اعلامیه از مردم بریتیشکلمبیا خواستند تا برای آنها لاشه پشههای محل زندگیشان را پست کنند. تنوع پشهها و مهاجرتهای اخیر آنها از منطقهای به منطقه دیگر دانشمندان را درباره آنها کنجکاوتر کرده است. با افزایش دما، مهاجرت پشهها به سمت شمال بیشتر میشود. برای مثال نقشه حرکت پشهها در «مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری» نشان میدهد که از سال گذشته میلادی یکی از گونههای مهاجم پشه که «ببر» نام دارد، در اسپانیا بسیار بیشتر شده است. بر این اساس دکتر پچ در جریان گفتوگو با روزنامه کانادایی North Shore از مردم خواست: «اگر در این تابستان حشرهای را کشتید، آن را در پاکتی بگذارید و با پست برای من بفرستید.» تحقیقات نشان داده که هماکنون حدود ۵۰ گونه پشه در استان بریتیش کلمبیا وجود دارند و احتمال میرود که دستکم ۶ گونه دیگر پشه نیز در این استان وجود داشته باشند که میتوانند ناقل انواع بیماریها ازجمله «ویروس نیلغربی» باشند.
جمعآوری سیگارهای جول
نیویورک: سازمان غذا و داروی آمریکا در نهایت دستور داد انواع مختلف سیگارهای الکترونیکی نیکوتینداری که با نام تجاری «جول» (Juul) شناخته میشوند، باید از بازارهای آمریکا جمع شود. استفاده از این محصول، برای ترک سیگارهای معمولی معرفی شده است. به گزارش رویترز، بهگفته مقامهای سازمان غذا و داروی آمریکا، شرکت سازنده سیگارهای الکترونیکی نیکوتیندار «جول» دادههای ناقص و متناقضی درباره مواد شیمیایی بهکار گرفته شده در این محصولات و ضرر بالقوه آن ارائه داده است. بهگفته سازمان غذا و داروی آمریکا، مطالعات سمشناسی این محصول هم کامل و دقیق انجام نشده است. محصولات متفاوت شرکت «جول» سهم بزرگی را از بازار تنباکو و سیگارهای الکترونیکی ایالات متحده در اختیار دارند.
شبیهترین نقطه زمین به مریخ
قطب شمال: محققان میگویند، میکروبهای جانسخت موجود در آب شور قطب شمال که یکی از نزدیکترین و شبیهترین مناطق زمین به مریخ است، میتوانند به جستوجوی حیات در مریخ کمک کنند. به گزارش اسپیس، میکروبهایی که تاکنون دیده نشدهاند و در اعماق یخهای دائمی(خاک منجمد) در یکی از سردترین و شورترین چشمههای آبی روی زمین در قطب شمال زندگی میکنند، میتوانند طرحی از ردپای حیات را در مریخ ارائه دهند. محیط سرد، شور و بدون اکسیژن، چشمه «چکش گمشده» در قطب شمال را به یکی از نزدیکترین مشابهتهای زمین به مریخ تبدیل میکند، سیارهای که دارای رسوبات نمکی گستردهای است که از آبهای باستانی به جا مانده است. اکنون گروهی از دانشمندان، حیات میکروبی را در شرایط خشن چشمه «چکش گمشده» یافتهاند و ژنوم حدود ۱۱۰ موجود زنده را در آنجا توالییابی کردهاند و سرنخهایی را در مورد اینکه چگونه حیات بهطور بالقوه میتواند در محیط خشن مریخ زنده بماند، نشان دادهاند. اگرچه پیش از این میکروبهایی در شرایط مشابه مریخ روی زمین کشف شده بودند، اما این یکی از نخستین مطالعاتی است که این «اکستروموفیلها» را در چنین محیط خشنی به شکل فعال پیدا میکند.
دو شنبه 6 تیر 1401
کد مطلب :
164545
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/jRx74
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved