معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از آغاز معاینات پزشکی حجاج در برخی استانها خبر داد و درباره وضعیت واکسیناسیون حجاج علیه کرونا و مننژیت، شرایط ارسال دارو به عربستان و... توضیح داد. طاهر درودی درباره اینکه کدام بیماران به حج امسال اعزام نمیشوند؟ به ایسنا گفت:«معاینات شامل احراز شرایط جسمی و روحی و روانی حجاج است که بتوانند حجشان را بدون مشکل و بدون وجود بیماری انجام دهند. در عین حال امسال بهدلیل بحث کرونا یکسری مسائل را درنظر گرفتیم. در عین حال سعودیها هم بحث محدودیت سن را اعلام کرده بودند که براساس آن افراد بالای ۶۵سال به حج امسال اعزام نمیشوند. در عین حال باتوجه به ماهیت بیماری کرونا، بیماریهای زمینهای را که ممکن است منجر بهاحتمال بیشتر ابتلا به کرونا در افراد شود یا باعث شود که درصورت ابتلای فرد به کرونا، بیماری بهصورت پیشرونده و ناتوانکننده باشد، ترجیحا سعی کردیم که بهعنوان محدودیتهای امسال مطرح کنیم و مقداری معاینات سفت و سختتر و با دقت بیشتر انجام شود. همچنین زائرانی که داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی را مصرف میکنند یا بیماریهای زمینهای پیشرفته مانند دیابت، عفونتهای کلیوی پیشرفته، بیماری قلبی پیشرفته یا فشار خون کنترل نشده و... دارند، قاعدتا از فهرست زائران اعزامی امسال به حج، حذف میشوند. زیرا بهدلیل شرایط جسمانیشان نگرانیم که در آنجا دچار مشکل شوند.»
او درباره شرایط عربستان برای واکسیناسیون علیه کرونا و تعیین تکلیف حجاجی که واکسنهایی را که در سبد واکسنهای مورد تأیید عربستان نیستند، تزریق کردهاند، هم گفت:«عربستان سبد واکسنی را بهعنوان واکسنهای کرونای مورد تأیید اعلام کرده است و برخی از این واکسنها مانند سینوفارم، آسترازنکا و اسپوتنیک در سبد واکسیناسیون کشور ما هم قرار دارند. کسانی که این 3واکسن را در کشور ما تزریق کردند و حداقل 2دوز را تزریق کرده باشند، طبق دستورالعمل سعودیها مشکلی برای اعزام ندارند.» بهگفته او، در عین حال کسانیکه واکسن کرونا به جز این واکسنها را تزریق کردهاند، با توجه به مذاکراتی که با وزارت بهداشت انجام شد، معاون بهداشت وزارت بهداشت، به تمام دانشگاههای علوم پزشکی دستورالعملی را ابلاغ کرد که همه افرادی که متقاضی سفرهای بینالمللی هستند و واکسنهای مورد قبول کشور مقصد، خارج از سبد واکسیناسیون کشور ما بوده است، مجاز هستند که دوز چهارم و پنجم واکسن سینوفارم را تزریق کنند تا هم بهطور قانونی مشکلی نداشته باشند و در عین حال کارت واکسن بینالمللی را هم دریافت کنند. بنابراین به زائرانی که واکسنی جز این سه واکسن تزریق کردهاند، توصیه میشود در این هفته تزریق اول واکسن سینوفارم را انجام دهند. باتوجه به فاصله حدود 4هفتهای که باید با تزریق دوز دوم داشته باشند، قبل از اعزام به حج زمان دوز دومشان بوده و دوز دوم را هم تزریق کرده و بدون مشکل اعزام میشوند.
او ادامه داد:« در عین حال افرادی که تاکنون یک دوز واکسن آسترازنکا را تزریق کردهاند، باتوجه به اینکه هماکنون این واکسن در سبد واکسیناسیون کشور موجود است، به راحتی میتوانند دوز دوم را هم تزریق کنند و مشکلی برای اعزام نخواهند داشت.» معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر، درباره واردات واکسن مننژیت برای واکسیناسیون حجاج هم گفت:« سفارشگذاری واکسن مننژیت هم به تعداد حجاج انجام شد و کارهای اداری و هماهنگیهای خرید آن انجام شده و در حال بارگیری و انتقال به کشور است. فکر میکنیم تا پایان هفته آینده واکسن مننژیت هم در استانها باتوجه به ترکیب و توزیع زائران در استانها توزیع شود و قابلیت تزریق داشته باشد.»
چهار شنبه 28 اردیبهشت 1401
کد مطلب :
161038
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/5ymLq
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved