• یکشنبه 30 دی 1403
  • الأحَد 19 رجب 1446
  • 2025 Jan 19
پنج شنبه 18 فروردین 1401
کد مطلب : 157453
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/rkLV6
+
-

توقف‌کامیون‌ها قیمت‌گوجه‌فرنگی ‌را بالا برد

امتناع کامیون‌داران از حمل محصولات کشاورزی از جنوب کشور، قیمت انواع صیفی را به‌شدت بالا برده است

افزایش قیمت در حوزه میوه و سبزی موضوعی است که هر از گاهی به دلایل مختلفی ازجمله خشکسالی، سرمازدگی، افزایش هزینه تولید و حمل‌ونقل یا تمایل تولیدکنندگان به صادرات، شاهد آن هستیم، این بار اما مشکلات کامیون‌داران به‌عنوان متهم اصلی گرانی‌ها مطرح شده است. 
قیمت گوجه فرنگی در مغازه‌های میوه‌فروشی تا کیلویی 30هزار تومان بالا رفته، بعضی دیگر از صیفی‌جات مثل هندوانه هم در روزهای اخیر قیمتشان 2برابر شده و این گرانی به امتناع کامیون‌داران از حمل کالاهای کشاورزی نسبت داده می‌شود. بخش بزرگی از صیفی‌جات مورد استفاده در بازار تهران، از استان‌های جنوبی تامین می‌شود، در چنین شرایطی هرگونه اختلال در حوزه حمل‌ونقل، قیمت را در مقصد افزایش می‌دهد.
به‌گفته رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و سبزی تهران توزیع گوجه در میدان اصلی میوه وتره‌بار تهران تقریبا به صفر رسیده و قیمت‌ها به‌علت همین کمبود تا 25هزار تومان افزایش یافته است. مصطفی دارایی‌نژاد با اشاره به اینکه در شرایط عادی روزانه ۲ تا ۳هزار تن گوجه‌فرنگی وارد میدان میوه و تره‌بار می‌شود اما این میزان در 2روز گذشته به ۵۰تن تقلیل پیدا کرده، این مشکل را ناشی از ناکافی بودن افزایش تعرفه حمل بار برای کامیون‌داران دانست و افزود: فقط 17درصد به تعرفه حمل بار کامیون‌داران افزوده شده، به همین دلیل بسیاری از آنها برای بار زدن محصولات کشاورزی تمایلی ندارند و بخش زیادی از محصولات کشاورزان در مزرعه مانده است. به‌گفته او، میزان بار ورودی گوجه‌فرنگی به تهران در روز سه‌شنبه به 10کامیون کاهش یافته که این حجم از بار فقط نیاز نصف یک سالن در میدان میوه و تره‌بار را تامین می‌کند.

قیمت بالا سرمزرعه
گفته می‌شود قیمت بعضی از محصولات ازجمله همین گوجه‌فرنگی سر مزرعه نیز بسیار بالاست و این محصولات تا رسیدن به‌دست مصرف‌کننده‌ها به قیمت‌های عجیبی خواهند رسید. رئیس اتحادیه بارفروشان میوه وتره‌بار تهران با اشاره به کشت قابل توجه گوجه، قیمت 17هزار تومانی این محصول سر مزرعه را غیرمنطقی دانست و افزود: این گوجه تا به تهران برسد نرخ آن کیلویی 20هزار تومان می‌شود و خریداران در واحدهای صنفی باید گوجه فرنگی را کیلویی 25تا 30هزار تومان خریداری کنند. در چنین شرایطی مشکلات حمل‌ونقل هم مزید بر علت شده زیرا محصول گوجه در میناب رسیده و آماده توزیع است اما از آنجا ‌که هیچ کامیون‌داری حاضر به حمل بار نیست قیمت گوجه افزایش پیدا کرده است. گفته می‌شود در هفته گذشته علاوه بر گوجه دیگر صیفی‌جات هم متاثر از مشکلات حمل‌ونقل رشد قیمت زیادی داشته‌اند. بعد از تعلل کامیون‌داران از بارگیری هندوانه، قیمت آن در میدان اصلی از کیلویی 5هزار تومان به کیلویی 9هزار تومان و قیمت سبزی خوردن از کیلویی 8هزار تومان به کیلویی 11هزار تومان رسیده است، مسئولان ذیربط بارها اعلام کرده‌اند در ماه رمضان افزایش قیمت نخواهیم داشت.

افزایش 70تا 100درصدی قیمت صیفی‌جات
گرانی‌های اخیر صدای فروشندگان را هم درآورده و آنها که از افت شدید خرید میوه شب عید متضرر شده بودند حالا با گرانی اقلامی مواجه‌اند که در صدر فهرست خرید خانوارها در فصل گرماست. رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران با اشاره به افزایش 70تا 100درصدی قیمت برخی محصولات از ابتدای هفته جاری، به همشهری گفت: گرانی‌های اخیر در حالی است که در هیچ محصولی کاهش تولید و کمبود نداریم و صرفا مشکلات حمل کالا به مرکز، بر قیمت این اقلام در تهران تأثیرگذار بوده است.
اسدالله کارگر افزود: گفته می‌شود بخشی از مشکلات اخیر ناشی از کمبود گازوئیل و بخشی به‌دلیل اعتصاب کامیون‌داران ایجاد شده و از آنجا که بخش زیادی از محصول سبزی و صیفی مورد نیاز پایتخت از استان‌های جنوبی تامین می‌شود، دود این مشکلات به چشم مصرف‌کنندگان می‌رود. 
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران، درباره اینکه گفته می‌شود بخشی از گرانی گوجه به قیمت بالای این محصول سر مزرعه ارتباط دارد، گفت: تا همین چند روز پیش قیمت گوجه در مغازه‌ها بین 8تا 15هزار تومان بود که نشان می‌دهد خرید قبلی مغازه‌دار که احتمالا مربوط به 2هفته پیش بوده قیمت بالایی نداشته و طبعتا این مشکل به تازگی و در چند روز اخیر ایجاد شده، پس نمی‌تواند ناشی از تغییر یکباره قیمت در استان‌های تولیدکننده باشد.
به‌گفته کارگر، از روز دوشنبه هفته جاری همه صیفی‌جاتی که از جنوب تامین می‌شوند، افزایش قیمت چشمگیری داشته‌اند که گوجه بیشترین رشد را داشته اما هندوانه، سیب زمینی و لوبیا سبز هم نزدیک به 100درصد گران شده‌اند. این مقام صنفی با اشاره به اینکه تغییر قیمت با درصدهای پایین می‌تواند تاحدی قابل‌قبول باشد اما افزایش 70تا 100درصدی بهای کالاهای مصرفی پذیرفته نیست، افزود: مردم به محض گرانی میوه و سبزی‌جات، فروشندگان را متهم و مقصر می‌دانند درحالی‌که ما و مردم در یک تیم هستیم و ما هم مثل آنها خریداریم، به همین دلیل به این میزان افزایش قیمت به‌شدت انتقاد و اعتراض داریم و معتقدیم به سرعت باید به این مشکل رسیدگی شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید