• سه شنبه 4 دی 1403
  • الثُّلاثَاء 22 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 24
دو شنبه 13 دی 1400
کد مطلب : 149914
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zpGN7
+
-

توضیح رئیس سازمان غذا و دارو درباره سلامت محصولات کشاورزی:

استانداردها تفاوت دارد، محصولات سالم است

خبر روز
استانداردها تفاوت دارد، محصولات سالم است

برگشت محصولات کشاورزی ایران از چندین کشور به‌دلیل بقایای سموم، منجر شد نگرانی‌هایی درباره سلامت محصولات زراعی مورد استفاده در کشور، ایجاد شود. حالا اما در تازه‌ترین واکنش سازمان غذا و دارو، به‌عنوان متولی سلامت غذا و دارو، رئیس این سازمان تأکید کرد که در زمینه سلامت این محصولات هیچ نگرانی وجود ندارد و دلیل برگشت این محصولات، تغییر قوانین و اعمال دیرهنگام آن از سوی صادرکننده بود. بهرام دارایی در توضیح بیشتر به ایسنا گفت:« گاهی مثلا در مقررات واردات روسیه برای محصولات غذایی، تغییراتی ایجاد می‌شود که این تغییرات باید با صادرکنندگان ما هماهنگ می‌شد اما این اتفاق دیر افتاد. دوستان سعی می‌کنند که برای آینده مطابق با قوانین کشورهای مقصد پیش روند و ما هم به آنها کمک می‌کنیم.» او درباره نگرانی از سلامت محصولات کشاورزی تولید داخلی هم توضیح داد و گفت:« محصولات کشاورزی که در کشور ما وجود دارد و مصرف می‌شود، ‌مورد پایش قرار می‌گیرند. باید توجه کرد که هر کشوری استاندارد خاص خودش را در محصولات کشاورزی دارد و این به آن معنا نیست که مثلا کشور روسیه استاندارد بالاتری از کشور ما دارد. بلکه ما تفاوت‌هایی از نظر مصرف فراورده‌ها و سبد غذایی و باقی‌مانده سموم و... داریم. از نظر استانداردها کشور ما با کشورهای اروپایی، کشورهای اروپایی با کشورهای شرق آسیا و... تفاوت‌هایی دارند. در مجموع باید توجه کرد که از نظر سلامت این محصولات در کشور جای هیچ نگرانی وجود ندارد.» دارایی، درباره نقش سازمان غذا و دارو در پایش و نظارت بر سلامت محصولات صادراتی، هم گفت:« این سازمان به وزارت جهادکشاورزی و صادرکنندگان برای گرفتن استانداردها کمک می‌کند و هر زمان که از آنها درخواست داشته باشند و مقصدی را برای صادرات مشخص کنند، حتما این نظارت و پایش برای محصولات‌شان اتفاق می‌افتد.» به‌گفته او، سازمان غذا و دارو، محصولات کشاورزی صادراتی را پایش می‌کند و به صادرکنندگان و کشاورزانی که قصد صادرات دارند، مراکز و آزمایشگاه‌هایی معرفی می‌کند تا در این زمینه به آنها کمک کنند. از طریق این آزمایشگاه‌ها، از محصولات نمونه‌برداری شده و برای آنها گواهی سلامت صادر می‌شود.
ماجرای برگشت محصولات کشاورزی ایران، موضوعی است که اوایل دی ماه، خبری شد. فلفل، کیوی و پس از آن سیب‌زمینی جزو محصولاتی بودند که در هفته‌های گذشته از ازبکستان، هندوستان و ترکمنستان برگشت خوردند. آنچه از سوی این کشورها مطرح شد، موضوع باقیمانده سموم کشاورزی در این محصولات بود. متخصصان حوزه کشاورزی، استفاده بیش از حد از سموم و کود شیمیایی در تولیدات کشاورزی و باغی را از دلایل این اتفاق عنوان کردند. آنها اعلام کردند که کشورها تاکنون از این موضوع چشم‌پوشی می‌کردند اما این بار سختگیری‌ها بیشتر شده بود که در نهایت منجر به برگشت این محصولات شد. همان موقع مهدی حسینی یزدی، رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود هم به همشهری گفت که 23درصد سموم و آفت‌کش‌های مورد استفاده در بخش‌ کشاورزی، جزو سموم پرخطر است. به‌گفته او، اگر دوره زمانی مورد نیاز برای از بین رفتن آثار سم رعایت شود، خطری ایجاد نمی‌شود، اما تولید‌کنندگان به‌دلیل نداشتن دانش کافی مدت زمان مورد نظر استفاده از سموم را رعایت نکرده و در نتیجه باقی‌مانده سموم روی محصولات کشاورزی صادراتی دیده می‌شود. ماجرای برگشت محصولات کشاورزی، در مجلس شورای اسلامی هم مطرح شد به‌طوری‌که، تعدادی از نمایندگان به وزرای جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و همچنین امور خارجه تذکر دادند که این موضوع را پیگیری کنند. آنها به نقش مافیای سموم و استفاده آن در محصولات کشاورزی تأکید کردند. انتقاد نمایندگان مجلس بر دلیل غیراستاندارد بودن سموم کشاورزی بود.

این خبر را به اشتراک بگذارید