
هشدار نارنجی در شمال و جنوب
سواحل گیلان و سیستان و بلوچستان در روزهای آخر هفته، بارانی و توفانی خواهد بود؛ هواشناسی موج های چندمتری را در چابهار پیش بینی کرده است

با آغاز فصل پاییز، بارشهای موسمی در جنوب کشور آغاز شده است. به گزارش همشهری، در سواحل غربی دریای خزر نیز برای روزهای آینده هوایی ناپایدار گزارش شده تا حال و هوای پاییز کمکم قدم به شهرها بگذارد. هرچند اعلام هشدار نارنجی برای سواحل کشور میتواند کمی نگرانکننده باشد و مسئولان امدادی استانها را هوشیار نگه دارد.
سواحل ناآرام
کارشناس سازمان هواشناسی به همشهری میگوید: برای دریای عرب، دریای عمان و مناطق دور از ساحل سیستان و بلوچستان از بعداز ظهر جمعه تا اواخر وقت روز یکشنبه هشدار دریایی سطح نارنجی صادر شده است. در این مناطق بهخاطر وزش بادهای شدید ارتفاع موج به 3تا4متر خواهد رسید.
کبری رفیعی، با بیان اینکه همچنین برای غرب دریای خزر، مناطق ساحلی و مناطق دور از ساحل گیلان نیز هشدار نارنجی صادر شده است، میافزاید: براساس این هشدار از بعداز ظهر پنجشنبه تا بعدازظهر جمعه وزش باد و افزایش موج اتفاق خواهد افتاد. افزایش وزش باد و ارتفاع گرفتن امواج در مناطق ساحلی شمال و جنوب کشور میتواند موجب غرق شدن شناگران، آسیب به تورهای صیادی، خسارت به قایقهای کوچک و سبک و در مجموع اختلال در رفتوآمدها و فعالیتهای دریایی شود و رعایت نکات ایمنی برای جلوگیری از چنین خسارتهایی در این مناطق لازم است.
وی با اشاره به اینکه بادهای 120روزه همچنان در سیستان و بلوچستان ادامه دارد، میافزاید: با اینکه برای این مناطق هشداری اعلام نشده، اما در روزهای آینده برای این استان وزش باد شدید پیشبینی شده است.
کارشناس سازمان هواشناسی درباره اعلام هشدار نارنجی در مناطق مرکزی و شمالی گیلان نیز میگوید: براساس این هشدار از ابتدای امروز 6مهر تا اواخر وقت روز جمعه بارش شدید باران و وزش باد شدید موقتی در این مناطق رخ خواهد داد. این بارشها میتواند بالاآمدن سطح آب رودخانهها، آبگرفتگی معابر، سیلابیشدن رودخانهها و لغزندگی جادهها را بهدنبال داشته باشد.
رفیعی درباره وضعیت کلی آب و هوای کشور نیز میگوید: از دیروز سهشنبه 6مهر در شمال آذربایجان شرقی، گیلان و اردبیل بارشهایی آغاز شده است که امروز و فردا این بارشها شدت پیدا خواهد کرد.
از روزهای جمعه و شنبه علاوه بر این مناطق بارشها در گلستان، شمال خراسان شمالی و مناطقی از مازندران را هم در بر خواهد گرفت.
همچنین در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه برای مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان نیز رگبار پراکنده پیشبینی میشود. از روزهای شنبه و یکشنبه آینده هم در این مناطق رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید اتفاق خواهد افتاد.
آمادهباش بنادر و شیلات
سواحل سیستان و بلوچستان در روزهای آینده جو ناآرامی را تجربه خواهد کرد. مدیرکل بحران این استان درباره صدور هشدار نارنجی برای سواحل جنوب شرق ایران به همشهری میگوید: این اخطار به ما اعلام شده و بیشترین توصیه آن درباره مناطق ساحلی و کشتیهایی است که در سواحل استان تردد دارند. بنادر دریانوردی و شیلات استان هم در جریان موضوع قرار گرفتهاند تا درصورت بروز احتمالی شرایط بحرانی، آماده باشند.
علیرضا شهرکی، با بیان اینکه جنوب استان تحت تأثیر بارشهای موسمی است، میافزاید: خوشبختانه تاکنون حادثهای در استان اتفاق نیفتاده است. اخطاریهها و اعلامیههای لازم به همه دستکاهها اعلام شده است تا آماده باشند. توصیه ما این است که تردد غیرضروری در ساحل انجام نشود و همه صیادان با مجوز به دریا بروند.
در زمینه کشتیهای تجاری هم توصیه ما این است که کشتیهای تجاری بهویژه در مسیر به سمت هندوستان کمتر رفتوآمد کنند و نکات ایمنی را جدی بگیرند.
احتمال سیل در گیلان کم است
به جز مناطق ساحلی، سازمان هواشناسی برای نواحی شمال و مرکز گیلان هشدار نارنجی اعلام کرده است. مدیرکل بحران این استان با بیان اینکه هشدارهای نارنجی در گیلان همواره از اهمیت خاصی برخوردار است به همشهری میگوید: از آنجا که در روزهای گذشته بارندگی در ارتفاعات استان اتفاق افتاده و خاک مرطوب است، احتمال وقوع سیلاب خیلی کم شده. با این حال دستگاههای امدادی آمادهباش هستند و ماشینهای سنگین خود را در مناطقی که احتمال وقوع سیلاب در آنها وجود دارد، قرار خواهند داد.
امیر مرادی، میافزاید: در زمان بروز هشدارهای نارنجی توصیه ما به مسافران، تورهای گردشگری و کوهنوردان این است که از تردد در نقاط مرتفع و حاشیه رودخانهها خودداری کنند. از صیادان نیز میخواهیم از حضور در دریا اجتناب کنند تا حادثهای برایشان رخ ندهد.