• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
یکشنبه 20 تیر 1400
کد مطلب : 135478
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1wkxj
+
-

مدال‌های تکواندو درخطر

فدراسیون جهانی 20امتیاز از میرهاشم حسینی، تکواندوکار ایران کم کرد با تغییر رنکینگ، حالا او در دور دوم المپیک باید با نفر اول جهان مبارزه کند گفته می‌شود بی‌اطلاعی فدراسیون از قوانین جهانی دلیل این اتفاق است

مدال‌های تکواندو درخطر

میرهاشم حسینی از امیدهای ایران در بازی‌های المپیک توکیو است اما خبرهایی که دیروز منتشر شد، ورزش ایران را نگران وضعیت او کرد . جدول مسابقات تکواندوی المپیک با توجه به رنکینگ ورزشکاران چیده می‌شود. هفته پیش فدراسیون جهانی آخرین رنکینگ تکواندوکاران را اعلام کرد و حسینی در رده ششم بود. با این رنک، او در دور اول باید با حریفی از دومینیکن مسابقه می‌داد و در دور دوم با برنده تکواندوکار چین و عضو تیم پناهندگان. اما دیروز فدراسیون جهانی از حسینی 20امتیاز کم کرد و او را در رنک 8 قرار داد. با این شرایط میرهاشم در شروع کار سختی دارد؛ در دور اول باید با یو جن هوانگ از چین تایپه مبارزه کند و در دور دوم با هون لی از کره‌جنوبی که رنک اول جهان را دارد.
چرا این امتیازات از حسینی کم شده است؟ در مسابقات قهرمانی آسیا که 26خرداد برگزار شد، حریف کره‌ای ضربه‌ای به‌صورت حسینی زد.با این ضربه تکواندوکار ایران نتوانست به مسابقه ادامه بدهد اما یک روز بعد از این اتفاق در تورنمنت دیگری که در لبنان برگزار می‌شد، شرکت کرد. قانون می‌گوید ورزشکاری که به سرش ضربه خورده است تا یک‌ماه اجازه ندارد در هیچ مسابقه‌ای مبارزه کند. فدراسیون جهانی به‌خاطر اینکه حسینی یک روز بعد از خوردن ضربه مسابقه داده است، 20امتیاز از او کم کرده است. این امتیازات را حسینی با قهرمانی در تورنمنت لبنان گرفته بود.
در این اتفاق فدراسیون و کادر فنی تکواندو مقصر اصلی معرفی شده‌اند. افراد نزدیک به کمیته ملی المپیک می‌گویند مسئولان کمیته فدراسیون را بازخواست می‌کند. عصبانیت مسئولان کمیته 2 دلیل دارد؛ 1- چرا ورزشکار المپیکی در تورنمنتی که اهمیت چندانی نداشته است، مسابقه داده؟ 2- چرا در فدراسیون تکواندو کسی قوانین فدراسیون جهانی را نمی‌داند؟
آرش فرهادیان، رئیس سازمان تیم‌های ملی تکواندو به همشهری می‌گوید که آنها به قوانین اشراف داشته‌اند: «قانون می‌گوید وقتی ورزشکار به سرش ضربه می‌خورد و ضربه مغزی است نمی‌تواند مبارزه کند. ورزشکاری که تأیید پزشک را داشته باشد، مشکلی برای مبارزه کردن ندارد. ما همانجا تأییدیه پزشک را گرفتیم. با دوستانی که مسئول مسابقات بودند، صحبت کردیم که حسینی در تورنمنت شرکت کند یا نه، گفتند مشکلی ندارد. سؤال ما این است که اگر قانون اجازه نمی‌داد، چرا به ما اجازه دادند که ورزشکارمان را در مسابقات شرکت بدهیم. چرا الان گفته‌اند که او نباید مبارزه می‌کرد».مسئله بعدی این است که چرا فدراسیون جهانی بعد از اعلام رنکینگ، رنک حسینی را تغییر داده است؟ فدراسیون تکواندو ایران درنظر دارد این سؤالات را از فدراسیون جهانی بپرسد و پیگیر وضعیت رنکینگ حسینی است.حالا این نگرانی وجود دارد که حسینی در دور دوم المپیک و در مبارزه با تکواندوکار کره، شکست بخورد و هیچ مدالی در بازی‌های توکیو نگیرد اما، فرهادیان معتقد است تغییر رنکینگ در کار حسینی تأثیری نمی‌گذارد: «16تکواندوکاری که در المپیک هستند، همه از بهترین‌ها هستند. کسی که می‌خواهد مدال طلا بگیرد باید هم این نفرات را شکست بدهد. ما مشکلی سر راه حسینی نمی‌بینیم و امیدواریم به قدری پرقدرت ظاهر شود که بتواند مدال بگیرد. او در تورنمنت سنگین لبنان مدال طلا گرفت و حالا هم وضعیت خیلی خوبی دارد.» توضیحات فرهادیان قانع‌کننده به‌نظر می‌رسد اما گفته می‌شود کمیته ملی المپیک از عملکرد 3 فدراسیون ناراضی است. با سهل‌انگاری فدراسیون وزنه‌برداری، پریسا جهانفکریان نتوانست به المپیک برود؛ قبل از قطعی شدن سهمیه او دستش را جراحی کرد. تست دوپینگ بهمن عسگری کاراته‌کایی که امید مدال طلا بود، به‌خاطر مصرف دارو مثبت شد. سومین فدراسیون هم تکواندوست که از نظر کمیته بدون توجه به قوانین اجازه مسابقه به ورزشکار المپیکی‌اش را داده است.

  پورهادی با 50درصد کارایی
تکواندو غیر از حسینی 2 نماینده دیگر هم دارد. ناهید کیانی در وزن 57- کیلوگرم زنان به المپیک می‌رود و با رنک 17در دور اول با کیمیا علیزاده مسابقه می‌دهد. علیزاده مدال برنز المپیک 2016را دارد و این بار به جای پرچم ایران با پرچم پناهندگان در المپیک شرکت می‌کند.
در وزن ۵۸- کیلوگرم آرمین هادی‌پور رنک 3را دارد. او در دور اول با حریفی از دومینیکن مبارزه می‌کند و اگر به پیروزی برسد با برنده مبارزه ایرلند و آرژانتین روبه‌رو می‌شود. پای هادی‌پور آسیب دیده است و نیاز به جراحی دارد. بعضی از کارشناسان تکواندو مدعی‌اند با وضعیتی که پای آرمین دارد، حضورش در المپیک نمایشی است اما فرهادیان می‌گوید: «درباره هادی‌پور 2 راه بیشتر نداشتیم یا اینکه او به المپیک نرود و پایش را درمان کند یا با آسیب‌دیدگی به المپیک برود. با خود آرمین صحبت کردیم، در وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک جلسه داشتیم، چند کمیسیون پزشکی تشکیل شد. نظر متخصصان این بود که او با همین وضعیت پا می‌تواند 50 تا 60‌درصد کارایی داشته باشد. از نظر ما او در المپیک هم می‌تواند موفق عمل کند. اتفاقات المپیک قابل پیش‌بینی نیست. دوره قبل 3 ورزشکار آماده بدون آسیب‌دیدگی و با رنک بالا داشتیم اما هیچ‌کدام نتوانستند نتیجه بگیرند. خیلی از قهرمانان در المپیک نمی‌توانند مدال بگیرند ولی یکی مثل احمد ابوغوش از اردن با رنک 40مدال طلا می‌گیرد.»

این خبر را به اشتراک بگذارید