کارشناسان محیطزیست هشدار دادند پسماندهای دارویی رودخانههای سراسر جهان را آلوده کردهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، رودخانههای سراسر جهان مملو از پسماند داروهای نسخهای و غیرنسخهای شدهاند. به گفته کارشناسان درصورتی که این روند ادامه پیدا کند، میزان جذب مواد دارویی به جریانهای آب پیش از سال ۲۰۵۰ میلادی دوسوم افزایش پیدا میکند.
گروهی از متخصصان هلندی گفتهاند، بخش وسیعی از اکوسیستم آبهای شیرین بهدلیل انباشت مواد دارویی در معرض خطر بالقوه قرار دارند و مقدار قابل توجهی از داروها در سطح بسیار خطرناکی برای حیاتوحش پیدا شده است.
در این بررسی، محققان از دیکلوفناک که یک داروی ضدالتهاب رایج است بهعنوان نمونه استفاده کردند تا وجود و گستردگی دیگر انواع داروها را در اکوسیستم آبهای شیرین ارزیابی کنند.
اتحادیه اروپا و آژانس حفاظت از محیطزیست آمریکا داروی دیکلوفناک را تهدیدی برای محیطزیست شناختهاند. بیش از ۱۰هزار کیلومتر از رودخانههای سراسر جهان حاوی سطحی از این دارو هستند که بیشتر از میزان استاندارد اعلام شده توسط اتحادیه اروپاست. مصرف جهانی دیکلوفناک بالاتر از ۲۴۰۰ تن در سال است. چند100تن از این دارو در پسماند انسانی باقی میماند و ۲۰ درصد از آن جذب اکوسیستم شده و قسمتی از آن نیز در اقیانوسها جاری میشود.
پنج شنبه 23 فروردین 1397
کد مطلب :
11959
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/AM13
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved