• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 27 مهر 1399
کد مطلب : 113339
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/68KNn
+
-

چشم‌امید کودکان بیمار به «کمک»

در مؤسسه غیر‌دولتی حمایت از کودکان بی‌پناه «کمک» اولویت با تأمین هزینه‌های درمانی است

چشم‌امید کودکان بیمار به «کمک»

معصومه حق‌جو

 این روزها که شیوع کرونا و وضعیت نامناسب اقتصادی، تأمین مایحتاج روزانه را برای قشرهای متوسط و رو به پایین سخت‌تر کرده، هستند افرادی که علاوه بر تأمین این نیازها، بار تهیه دارو برای فرزند بیمار هم بر دوششان تحمیل شده است. در همین راستا در مؤسسه غیردولتی حمایت از کودکان بی‌پناه «کمک» که سال 1393 کار خود را به‌عنوان یک سازمان مردم‌نهاد آغاز کرده، بیشترین تمرکز بر تأمین هزینه‌های درمانی کودکان زیر 18 سال استوار شده است.  

منصور دهقان/ مدیرعامل مؤسسه «کمک»


این مؤسسه در حال حاضر بین منطقه 7 و 8، محدوده میدان سبلان قرار دارد. «از کودکان نیازمند در مؤسسه نگهداری نمی‌شود. بلکه رسیدگی به آنها در محلی انجام می‌شود که زندگی می‌‌کنند. تعدادی از این کودکان با خانواده زندگی می‌کنند، ولی در شرایط فعلی که بسیاری از کسب و کارها از رونق افتاده، وضعیت مالی اغلب خانواده‌هایی که کودک بیمار دارند به اندازه‌ای ضعیف است که از عهده تأمین مخارج درمان بر نمی‌آیند، چه برسد به تأمین هزینه‌های تحصیل یا پوشاک.»
اینها را «منصور دهقان» مدیرعامل مؤسسه «کمک» می‌گوید. او ادامه می‌دهد: «با تعامل و همراهی کارکنان مؤسسه که دغدغه‌شان رسیدگی به این کودکان است، تلاش می‌کنند تا حقوق کودکان یتیم، بدسرپرست، بی‌هویت و هر کودکی که حقوقشان از طرف جامعه یا خانواده پایمال می‌شود، حمایت کنند.»
دهقان از طرحی هم صحبت می‌کند که در راستای اولویت درمانی این کودکان در حال اجراست: «با اجرای طرح «یک کودک، یک حامی‌ هر فرد داوطلب، ماهانه مبلغی برای یک یا چند کودک به دلخواه واریز می‌کند. برخی خیّران هم به درخواست خود، مستقیم با بیمارستان ارتباط می‌گیرند. در این موارد ما فاکتور داروهای کودک بیمار را برای خیّران می‌فرستیم و توسط خیّران مبلغ فاکتور به حساب بیمارستان واریز می‌شود.» 
در کنار این طرح، مؤسسه طرح حمایتی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را هم پیش می‌برد. «کمک» 4 سال است که کلاس‌های آموزش مکرومه‌بافی را برای زنان سرپرست خانوار برگزار می‌کند. این نیکوکار در این‌باره توضیح می‌دهد: «در این کلاس‌ها هر پنجشنبه، نخ مکرومه‌بافی به رایگان در اختیار زنان سرپرست خانوار قرار می‌گیرد و بعد از بافت، بر اساس وزن محصول بافته شده، حقوق دریافت می‌کنند.»
قسمت مهم طرح، فروش این محصولات توسط مؤسسه در بازارچه‌های خیریه است که با این اقدام سود فروش هم نصیب زنان سرپرست خانوار می‌شود. کمک دارای مقام ویژه مشورتی از سازمان ملل متحد است و ضمن ارتباط مستقیم با سازمان‌های بین‌المللی از جمله «ریلیف اینترنشنال» در اجرای پروژه‌های بشردوستانه نیز با آنها همکاری دارد.
دهقان درباره تحت پوشش بودن کودکان غیرایرانی هم بیان می‌کند: «ما کودکان افغانستانی را هم تحت پوشش قرار می‌دهیم. به دلیل حمایت از این کودکان موفق شدیم یک دفتر با شماره رسمی‌ در نروژ هم ثبت کنیم. در این دفتر کمک‌های ایرانیان خارج از کشور و حتی کمک دیگر کشورها را دریافت و صرف بهبود وضعیت خانواده‌های نیازمندان داخل کشور می‌کنیم. به‌عنوان نمونه برای پسربچه‌ای که مشکل قرنیه داشت، توانستیم با کمک این دفتر، یک پزشک خیر برای عمل جراحی او شناسایی کنیم.»
مؤسس این سازمان مردم‌نهاد درباره چگونگی شناسایی کودکان می‌گوید: «هدف ما در این مؤسسه شناسایی کودکانی است که کمتر دیده شده‌اند. معمولاً این کودکان توسط کسانی که مورد اعتماد هستند، به ما معرفی می‌شوند. به‌عنوان مثال کودکی داشتیم که دچار سوختگی شده بود، ولی خانواده به علت هزینه‌های بالای درمانی از معالجه صرف‌نظر کرده بود. ما معتقدیم کودکان‌کار که سر چهارراه‌ها یا خیابان‌ها هستند، معمولاً توسط شهروندان مورد توجه قرار می‌گیرند اما برخی دیگر مثل همان کودکی که دچار سوختگی شده بود، هیچ حمایتی دریافت نمی‌کند.» 

تأمین هزینه‌های کودکان با گلریزان 

دهقان می‌گوید: «به‌رغم اینکه بیشتر کودکان تحت پوشش در مناطق حاشیه‌ای تهران زندگی می‌کنند، اما در همین منطقه هم کودکانی را زیر چتر حمایت خود داریم که تأمین اکثر هزینه‌های زندگی آنها برعهده مؤسسه است. این نیازمندان توسط سرای محله یا شهرداری به ما معرفی شده‌اند.»این خیر درباره کودکان نیازمند محله سبلان بیان می‌کند: «یکی از کودکانی که در این منطقه مورد حمایت مؤسسه قرار دارد دختر 13 ساله‌ای است که کل هزینه‌های بیماری دیابت و سایر هزینه‌های زندگی او را تأمین می‌کنیم.»
او ادامه می‌دهد: «کودک 11 ساله‌ای هم داریم که از مشکلات روحی رنج می‌برد. هزینه‌های مربوط به مشاوره و روان‌درمانی او هم توسط مؤسسه پرداخت می‌شود.»به گفته دهقان، به علت شرایط نامساعد اقتصادی، خانواده‌های کودکان تحت پوشش هم با اهدای بسته‌های ارزاق حمایت می‌شوند. به تازگی بسته ارزاقی تهیه کردیم که حاوی همه مواد خورشت قیمه از برنج و گوشت گرفته تا لپه و روغن و ادویه بود و بین 800 خانوار توزیع شد. در حال حاضر در محله سبلان تعداد خانواده‌های نیازمند از ابتدای شیوع کرونا،
بیشتر از کودکان بی‌پناه شده است.» در مؤسسه قبلاً روال به این صورت بود که خانواده‌هایی که بعد از استعلام‌های مربوطه یا بنا بر اظهار خودشان بعد از مدتی توانمند شده بودند، از حمایت مؤسسه خارج می‌شدند، ولی این روزها به گفته دهقان با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی مراجعه به مؤسسه بیشتر شده است: «البته هستند افرادی هم که با مشاهده تابلوی سر در مؤسسه مراجعه کرده‌اند و برای همکاری با ما اعلام آمادگی کرده‌اند.» دهقان درباره دیگر فعالیت‌های مؤسسه بیان می‌کند: «به علت کرونا به توزیع مواد ضدعفونی و شوینده و ماسک هم اقدام کردیم.
همان‌طور که می‌دانید محصلان برای استفاده از شبکه شاد، باید از گوشی هوشمند استفاده کنند. در حال حاضر به علت تورم فقط توانسته‌ایم 3 گوشی و 3 تبلت برای کودکانی که شرایط نامساعدتری داشتند، تهیه کنیم. ضمن اینکه نوشت‌افزار هم در ماه مهر بین کودکان نیازمند توزیع شد.»او می‌گوید که تعداد زیادی از کودکان هم تحت حمایت سایت سایه قرار دارند که البته هویت آنها برای کاربران سایت ناشناخته است. در این سایت هزینه‌های کودکان با گلریزان تأمین می‌شود. 




 

این خبر را به اشتراک بگذارید