درگیری مرگبار بهخاطر بوق زدن
عامل جنایت خونین جاده ورامین پس از دستگیری مدعی شد که تنها بهخاطر بوق زدن با قربانی درگیر شده و دست به جنایت زده است.
به گزارش همشهری، این جنایت شامگاه نهم فروردینماه در جاده ورامین رخ داد. ماجرا از این قرار بود که 5پسرجوان در ورامین سوار ماشینشان شدند تا برای تفریح به تهران بروند. در بین راه آنها برای صرف شام، ماشینشان را کنار جاده ورامین پارک کردند و به رستوران رفتند. پس از صرف شام قصد عبور از جاده را داشتند که در همین هنگام راننده خودروی پژو 405که در حال عبور بود برای آنها بوق زد. همین موضوع، آغاز درگیری پسران جوان با راننده پژو شد. دعوای لفظی آنها کم کم شدت گرفت تا جاییکه راننده پژو با چاقویی که همراه داشت ضربهای به سینه یکی از 5پسرجوان زد و فرار کرد. بهدنبال این حادثه پسرجوان به بیمارستان منتقل شد اما ساعتی بعد بر اثر شدت جراحت جان باخت. با گزارش ماجرا به پلیس مشخص شد که قربانی جوانی 22ساله بوده است. از سوی دیگر مشخص شد که راننده خودروی پژو 405عامل این جنایت بوده که پس از قتل خودرو را در محل رها کرده و متواری شده بود. او جوانی 33ساله به نام سعید بود که پس از حادثه به محل زندگیاش هم بازنگشته بود.
دستگیری
کارآگاهان در ادامه تحقیقات مخفیگاه قاتل فراری را در جنوب تهران شناسایی و او را ساعت 5عصر چهاردهم فروردینماه دستگیر کردند. متهم با اعتراف به جنایت گفت: به همراه یکی از بستگان نزدیکم در جاده ورامین در حرکت بودیم و همزمان مقتول به همراه چند نفر دیگر در حال عبور از عرض خیابان بودند. نحوه عبورشان طوری بود که باعث ایجاد مزاحمت در حرکت ماشین میشد. به همین دلیل برای آنها بوق زدم و همین موضوع باعث درگیری لفظی ما شد و زمانیکه آنها شروع به فحاشی کردند، ما از ماشین پیاده شدیم. تعداد آنها از ما بیشتر بود و مرا کتک زدند. در آن لحظه به یاد چاقوی ضامندارم افتادم و آن را از جیبم بیرون آوردم و ضربهای به مقتول زدم و او روی زمین افتاد. با دیدن این صحنه خیلی ترسیدم و پیاده از محل فرار کردم. پس از آن از طریق بستگان و اعضای خانوادهام متوجه مرگ پسرجوان شدم.
به گفته سرهنگ حمید مکرم، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران، پس از اعترافات متهم بازپرس شعبه چهارم دادسرای عمومی و انقلاب شهرری، برای او قرار بازداشت صادر کرد و تحقیقات تکمیلی در این پرونده ادامه دارد.
راههایی برای کنترل خشم
بررسیها نشان میدهد که یک لحظه عصبانیت، عامل اصلی این جنایت بوده است. شاید اگر طرفین درگیری شب حادثه خشم خود را کنترل کرده بودند هرگز چنین حادثهای رخ نمیداد اما آنها چطور میتوانستند خشم خود را کنترل کنند.
غلامرضا ترابی، متخصص اعصاب و روان در اینباره میگوید:«خشم یک احساس طبیعی است اما زمانی که از کنترل خارج میشود مخرب بوده و میتواند مشکلاتی در کار، روابط شخصی و در کیفیت زندگی ایجاد کند. ژنتیک، تربیت، مشکلات شخصیتی، برخی اختلالات روانپزشکی، مصرف مواد، مسائل اقتصادی، اختلاف طبقاتی و برخی از کلیشههای فرهنگی میتوانند باعث شیوع خشونت شوند.» وی ادامه میدهد:« هنگام خشمگین شدن برای رسیدن به آرامش میتوانید از این تکنیکها استفاده کنید: تکنیکهای آرامبخش مثل تنفس عمیق، میتواند به آرام کردن احساسات عصبی کمک کند. تکنیک بازسازی شناختی: این بهمعنای تغییر دادن شیوه تفکر شماست. وقتی عصبانی هستید، تفکرتان میتواند بسیار غریب و غیرمنتظره باشد. سعی کنید این افکار را با موارد منطقیتر جایگزین کنید؛ بهعنوان مثال، به جای اینکه بهخودتان بگویید وای، این وحشتناک است، بگویید شرایط بدی است ولی این قابل درک است که من در مورد آن ناراحت هستم، اما این پایان جهان نیست و عصبانیشدن چاره این مشکل نیست. راه دیگر حل مسئله است. بعضی اوقات، خشم و ناامیدی ما بهواسطه مشکلات بسیار واقعی و غیرقابل اجتناب در زندگی ایجاد میشود. یک باور غلط فرهنگی وجود دارد که میگوید هر مشکلی یک راهحل دارد، اما وقتی متوجه میشویم که همیشه اینگونه نیست به ناامیدی ما افزوده میشود. بنابراین، راه درست، یافتن راهحل قطعی نیست، بلکه باید مشکل را بپذیرید و مدیریت کنید.»