اوایل اسفند98 بود که خبر مرگ ناگهانی حاج قادر، بقال قدیمی ارومیهای به گوش اهالی رسید. میگفتند یکی،دو روز سرفه و تنگینفس داشته و حتی به بیمارستان هم نرسیده است.
دکتر مصطفی معین: نمیشود با حرفهای هزار سال قبل، یک پاندمی جهانی را با اینهمه قربانی کنترل کرد. پس کشف واکسن به چه کار میآید؟
یکسال از روزی که نخستین خبر در مورد فوت دو بیمار مبتلا به ویروس عجیب، گزارش شد، میگذرد؛ یک سال ترس و دلهره و وحشت. اسفند سال گذشته زمانی که موارد معدودی از ابتلا به ویروس کرونا، ثبت میشد، هیچکس تصور نمیکرد تا سال بعدش نزدیک به 60هزار نفر قربانی ویروس شوند و چندین میلیون نفر با بیماری بجنگند.
سیام بهمن سال گذشته قم، خبرسازترین شهر ایران شد. به فاصله چند ساعت برای نخستین بار هم ابتلای دو نفر به کرونا تأیید شد و هم فوت آنها. حالا این روز در تقویم ایران بهعنوان روز اعلام رسمی شیوع کرونا ثبت شده است. آن روزها، جهان هنوز در شوک تصاویر منتشر شده از ووهان چین بود.
صبح روز چهارشنبه 30 بهمن 98 بود که خبرهایی درباره 2مورد فوت مشکوک در بیمارستان کامکار قم گزارش شد و باید به سرعت پیگیری میکردیم، به دانشگاه علومپزشکی قم رفتم و خبرها حکایت از فوت 2نفر با علائم کرونا در قم داشت.
«کووایران» اینروزها یکی از امیدهای ایران در راه مقابله با کروناست؛ امیدی که محققان ایرانی آن را با تحقیقات دامنهدار یکساله و همزمان با شیوع ویروس کرونا در جهان آغاز کردهاند.