موج کرونا این هفته کشور را فرامیگیرد
آمادهباش ملی
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با بیان اینکه شاهد پیک بیماری در روزهای آینده خواهیم بود، گفت: در سراسر کشور، بخشهای بیمارستانی آماده شده و امکانات وسیع همکاران خود و تجهیزات لازم را به میدان آوردهایم، اما واقعیت این است که هفته نسبتا سختی در پیش داریم.
سعید نمکی ادامه داد: با بررسی اپیدمیولوژیک که از رصدهای بینالمللی و ملی از بیماری انجام شده، روند بهگونهای دیده میشود که پیک بیماری در روزهای آینده است. این به معنی وحشت مردم نیست. با هوشمندی مردم و به صحنه آمدن همه دستاندرکاران و همه رسانهها و خبررسانی دستگاههای مختلف و اشراف مدیران ما در همه عرصهها، این خیز آتی بیماری را به خوبی تحت کنترل قرار خواهیم داد. به هر حال مردم باید در جریان روند آتی بیماری باشند. وی ادامه داد: تقاضای من از مردم این است که بیشتر همراهی کرده و از ترددها واقعا کم کنند. این نخستین درخواست من بهعنوان وزیر بهداشت از مردم است.
وزیر بهداشت، همچنین از تعطیلی مدارس کل کشور بهمدت 3روز، تا روز دوشنبه هفته جاری خبر داد و درباره مصوبات پنجمین جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با ویروس کرونا گفت: شب گذشته (پنجشنبه شب)، تا دیروقت درگیر فشار استانداران و مدیران کل آموزش و پرورش بودم که در استانهایی که آلودگی اعلام نشده، مدارس تعطیل نشود اما امروز (جمعه) با مستنداتی که در ستاد ارائه شد و با توجه به اینکه ممکن است در بیش از ۲۲ استان مورد مثبت در روزهای آینده داشته باشیم، قرار شد مدارس کل کشور از این تصمیم تبعیت کنند و در یک دوره 3روزه از شنبه تا دوشنبه در سراسر کشور مدارس تعطیل اعلام شود. وی ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش با کمک صداوسیما و سایر دستگاهها باید بتوانند آموزش مجازی و آموزش از راه دور برای دانشآموزان فراهم کنند.
نمکی گفت: روز جمعه نشستی در ستاد ملی مبارزه با کرونا داشتیم و تصمیمهایی در این نشست گرفته شد. به چیزی بهعنوان قرنطینه شهرها اعتقاد نداریم و این روش را علمی نمیدانیم، اما بهدنبال کنترل ایاب و ذهاب افراد هستیم. خواهش من این است که ترددها به حداقل برسد، مگر موارد بسیار ضروری و با اطمینان کافی از اینکه مورد مشکوکی بین مسافران نیست. وی ادامه داد: اگر مورد مشکوکی به ابتلا در ورودی و خروجی شهرها دیده شود، حتما این فرد برای مدت ۱۴ روز به قرنطینه خواهد رفت. وزیر بهداشت گفت: در ایجاد تختها برای موارد اورژانسی برای ظرفیتسازی، ضدعفونی معابر و اماکن عمومی و کمک به نیروهای پزشکی و پرستاری کشور با استفاده از نیروهای پزشکی و پرستاری نیروهای مسلح به نتایجی رسیدیم. قرار است برای تمام دانشگاههای علوم پزشکی مجوز صادر شود تا از نیروهای جدید استفاده کنند. کمیته 3نفرهای تشکیل میدهد تا هم خریدها را انجام داده و از بین نیروهای داوطلب، افرادی برای این پروژه استفاده شوند.
کاهش ساعتکاری ادارات
وی گفت: قرار شد ساعات کار ادارات با تفویض اختیار به ستاد استانی مبارزه با کرونا و با نظر استاندار و اعلام دانشگاه علوم پزشکی بهگونهای تنظیم شود که ستاد استانی بتواند در تأخیر 2ساعته یا کوتاه کردن 2ساعته خدمترسانی در استانها به شرطی که خدمات مردم معطل نماند، تصمیمگیری شود. نمکی افزود: همچنین قرار شد کارمندانی که بیماری زمینهای دارند نیز بهگونهای از چرخه کار اداری به سمت دورکاری رفته و حضور فیزیکی نداشته باشند و با تشخیص پزشک معتمد سازمانها دورکاری کنند. افرادی که دیابت یا بیماری زمینهای دارند ازجمله این افراد هستند. وزیر بهداشت گفت: قرار شد ماسک و مواد ضدعفونی نیز با توجه به تسریع توزیع آن، بعد از برطرف شدن نیاز بخش دولتی، آزاد شده و داروخانهها و غیره، ماسک و الکل را در اختیار داشته باشند و با نظارت تعزیرات در اختیار مردم قرار بدهند. امروز یک هواپیما حامل ماسک ان 95 و لوازم دیگر در حال بارگیری از خارج از کشور است.
تعطیلی دانشگاهها ادامه دارد
نمکی درباره تعطیلی دانشگاهها توضیح داد: دانشگاهها تا آخر هفته تعطیل هستند، اما پرسنل و اساتید حاضر خواهند بود و به شکل مجازی و از راه دور، آموزش ادامه خواهد داشت. وی ادامه داد: همه ورزشگاهها و اجتماعات طبق روال قبل تعطیل است. بازیهای فوتبال و موارد دیگر بدون تماشاگر برگزار میشود. وزیر بهداشت افزود: اعتکاف نیز فعلا برگزار نمیشود و تا پایان هفته آتی استمرار خواهد داشت.
مکث
تازهترین آمارها از کرونا
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، با انتشار توییتی از روند صعودی «کووید19 »طی روزهای آینده خبر داد.
به گزارش ایسنا، کیانوش جهانپور در حساب توییتری خود نوشت: «شیب نمودار ابتلا به کرونا در روزهای آینده کماکان صعودی خواهد بود، در خانه ماندن، محدودیت تردد، کاهش مراودات و رفتوآمدها، پرهیز از سفرهای غیرضروری، لغو هرگونه تجمع و اجتماع در سراسر کشور در کنار رعایت نکات بهداشت فردی، تنها راههای کنترل بیماری «کووید19»در هفتههای آتی خواهد بود.»
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت همچنین از افزایش مبتلایان به قطعی «کووید19 » در ایران به ۳۸۸ نفر خبر داد و گفت: متأسفانه ۳۴ نفر تا روزجمعه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند. کیانوش جهانپور در پایان جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا درباره آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا و تعداد فوت شدهها اظهار کرد: آمار مبتلایان از روز پنجشنبه تا پیش از ظهر جمعه، ۱۴۳ مورد از سوی آزمایشگاههای مرجع بهعنوان تشخیص قطعی گزارش شده و به تفکیک استانها و شهرها؛ تهران با ۶۴ مورد، گیلان ۲۵ مورد، قم ۱۶ مورد، اصفهان ۱۰مورد، اردبیل یک مورد، البرز ۳مورد، سمنان ۲مورد، کردستان ۲مورد، قزوین ۲ مورد، آذربایجان شرقی ۴مورد،خوزستان 3 مورد و گلستان 2 مورد و... گزارش شده است.
وی ادامه داد: ظرف روزپنجشنبه متأسفانه 8 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند که مجموع آمار با احتساب آمار روزهای گذشته ۳۸۸ مورد ابتلای قطعی است. همچنین ۷۳ نفر از مبتلایان بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت: میانگین سنی بستریشدگان بیماری «کووید19 »، بیش از ۵۰ سال است؛ یعنی بستری شدگانی که تشخیص قطعی در مورد آنها داده شده، بیش از ۵۰ سال سن داشتهاند و میانگین سنی فوتشدگان بالای ۶۰ سال گزارش شده است.
جهانپور ازجمله توصیهها در جلسه پنجم ستاد ملی مقابله با کرونا را کاهش ترددها و کاهش سفرهای بین شهری، اعمال محدودیت در تجمعات و مراودات و... عنوان کرد و گفت: همچنین ازجمله مباحثی مانند کاهش ساعات اداری در شرایط خاص، دورکاری و مرخصی جانبازان یا بیمارانی که بیماری زمینهای دارند و به نوعی در دستگاههای اداری و دولتی اشتغال دارند بررسی شد.