• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
شنبه 7 دی 1398
کد مطلب : 91430
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/W67wg
+
-

خبرهای کوتاه/زیست‌بوم

کاهش ۵۵ درصدی بارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی از کاهش 55درصدی بارش نزولات جوی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی جاری نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: بارش در این حوزه به ۷۵میلی‌متر رسید.
به گزارش همشهری، این خبر در شرایطی اعلام می‌شود که در برخی اظهارات رسمی موضوع بارش‌های صورت گرفته از ابتدای سال تاکنون خوب ارزیابی شده بود و حتی برخی نیز با افراط در اظهارنظر از ورود به دوره ترسالی و پایان خشکسالی در ایران خبر دادند. حالا کیومرث دانشجو به ایرنا گفته است: درحالی‌که طی مدت مشابه سال گذشته ۱۶۸میلی‌متر بارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را شاهد بودیم، این رقم در سال‌جاری ۹۳میلی‌متر کاهش یافت.

پارک ملی نخیلو جهانی شد
مدیر دفتر زیست‌بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: پارک ملی دریایی نخیلو در استان بوشهر از سوی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت عنوان منطقه حفاظت شده پستانداران دریایی را دریافت کرد. داوود میرشکار به ایرنا گفت: در نشست سال گذشته در عمان، 2منطقه ایران به‌صورت مشترک با کویت و پاکستان و 3منطقه از ایران، مناطق مهم پستانداران دریایی معرفی شده بودند.

سهمیه‌بندی بنزین، سرکشی به محوطه‌های تاریخی را مختل نمی‌کند
فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اعلام کرد: با برنامه‌ریزی و هدفمند کردن سرکشی‌ها و نظارت‌های تخصصی از اماکن و محوطه‌های تاریخی و با رعایت اصل صرفه‌جویی در سوخت تلاش می‌کنیم خللی در ماموریت‌های یگان حفاظت میراث‌فرهنگی ایجاد نشود. سردار امیر رحمت‌اللهی درباره سهمیه‌بندی بنزین و ارتباط آن با گشت‌های یگان حفاظت به ایسنا گفت: این امر یک تصمیم عمومی است و با توجه به وظایف ذاتی، نوع و ماهیت عملیاتی ماموریت برخی از دستگاه‌ها، قطعا تمهیدات مناسب برای آن درنظر گرفته می‌شود. او رویکرد اصلی یگان حفاظت در حفاظت از آثار تاریخی را افزایش مشارکت‌پذیری مردم و نهادهای اجتماعی دانست.

احیای ۶ هزار هکتار جنگل‌ مانگرو
رئیس شورای‌عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان جنگل‌ها با اعلام این خبر که 6هزار هکتار جنگل مانگرو در مسیر احیاست، گفت: وسعت جنگل‌های مانگرو ۲۷هزار و ۳۱۰ هکتار است که در بیش از ۶‌هزار هکتار آن عملیات توسعه‌ای و احیا انجام شده است.
کامران پورمقدم به ایرنا گفت: جنگل‌های مانگرو تحت نظارت و حفاظت ویژه کنوانسیون تالاب‌ها قرار دارند زیرا گونه‌های موجود در آنجا جزو گونه‌های منحصر به فرد بوده و از سوی دیگر تحت نظارت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری هستند.
وی افزود: جنگل‌های مانگروی ایران در سواحل و جزایر خلیج‌فارس و دریای عمان واقع شده‌اند که از خلیج گواتر در شرق (دریای عمان) شروع شده و تا خلیج نایبند در غرب خلیج‌فارس گسترده‌اند، مانگروها نیز در ایران از دو گونه انحصاری حرا و چندل تشکیل شده‌اند. رئیس شورای‌عالی جنگل درباره عواملی که موجب آسیب به جنگل‌های مانگرو شده است، گفت: برخی پروژه‌های توسعه‌ای که در بالادست این جنگل‌ها اتفاق افتاده، باعث شده سیستم‌های هیدرولوژی در بالادست دچار آسیب شود و ورودی آب به حوزه‌های جنگلی تغییر کند که تأثیر منفی بر رویشگاه‌ها داشته است.

تخصیص 104میلیارد تومان برای مالچ‌پاشی کرمان
۱۰۴میلیارد تومان به مالچ‌پاشی زمین‌های شرق استان کرمان تخصیص یافت. مدیر پروژه مالچ‌پاشی شمال استان کرمان با اعلام این خبر گفت: امسال ۲ هزار و ۵۵۰ هکتار از کانون‌های بحرانی گردوغبار شرق این استان با اعتبار۱۰۴میلیارد تومان، مالچ‌پاشی می‌شود.
مصطفی قطبی‌نژاد به ایرنا افزود: اعتبارات امسال از محل بند «ه» تبصره یک قانون بودجه اختصاص یافت که نزدیک به ۷میلیارد تومان آن مربوط به هزینه‌های اجرایی و مالیات بر ارزش افزوده و باقیمانده آن برای خرید مالچ از پالایشگاه، هزینه می‌شود.
۴۳۰هزار هکتار از کانون‌های بحرانی در شمال استان کرمان قرار دارند و چهار و نیم میلیون هکتار از اراضی بیابانی شمال این استان نیز مناطق تحت‌تأثیر پدیده گردوغبار و توفان‌های شن هستند. برهمین اساس و بنا به گفته کارشناس بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان، ۵۰ هزار هکتار، مناطق مستعد برای مالچ‌پاشی با اولویت یک تا سه هستند.
قطبی‌نژاد با بیان اینکه امسال یکهزار هکتار از زمین‌های منطقه نگین کویر در شهرستان فهرج با اعتبار حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰میلیون تومان مالچ‌پاشی می‌شوند تصریح کرد: این پروژه از ۱۰ آذر امسال آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود تا اسفندماه به پایان برسد.

این خبر را به اشتراک بگذارید