• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
شنبه 2 آذر 1398
کد مطلب : 88471
+
-

عقبگرد گردشگری در کشمکش اینترنتی

تورگردان‌های ایرانی به شورای‌عالی امنیت ملی نامه نوشتند تورگردان‌ها نسبت به بی‌خبری از وضعیت تورهای گردشگری ایران پس از قطع اینترنت گلایه کردند

گردشگری
عقبگرد گردشگری در کشمکش اینترنتی

قطع یک‌هفته‌ای اینترنت در ایران و آغاز وصل مجدد و محدود شبکه ارتباطی علاوه بر خسارات وارد شده به کسب‌و‌کارهای اینترنتی، تورهای گردشگری را نیز با مشکل مواجه کرد و جامعه تورگردانان ایران ناچار شد در نامه‌ای به شورای‌عالی امنیت ملی کشور، به این شورا اطلاع دهد که به‌دلیل قطع اینترنت در ایران، ارتباط شرکت‌های خدمات مسافرتی کشور با گردشگران و آژانس‌های خارجی کاملا قطع شده ‌و تورگردان‌ها نمی‌دانند آنها چه تصمیمی برای سفر به ایران گرفته‌اند.
ابراهیم پورفرج، رئیس جامعه تورگردانان ایران با اعلام ارسال نامه تورگردان‌ها به شورای‌عالی امنیت ملی درخصوص تأثیر قطع اینترنت بر فعالیت‌های گردشگری کشور به ایسنا گفت: به‌دلیل قطع اینترنت با هیچ آژانسی در خارج از کشور نمی‌توانیم مکاتبه داشته باشیم و از نتایج تصمیمات آنها درباره سفر ایران اطلاع نداریم.
به گفته او، همه رایزنی‌های قبلی با آژانس‌ها و توریست‌های خارجی بدون جواب مانده و تورگردان‌ها نمی‌دانند آنها پیشنهاد سفر به ایران را پذیرفته‌اند یا از سفر به ایران منصرف شده‌اند.
آنطور که پورفرج اعلام کرده است، شرکت‌های خدمات مسافرتی از طریق پیام‌رسان‌های اینترنتی با توریست‌ها و آژانس‌های خارجی ارتباط برقرار می‌کردند و کمتر ارتباط مستقیم تلفنی یا فکس با آنها برقرار می‌شد که حالا با قطع اینترنت همه دسترسی‌ها نیز قطع شده است.
او افزود: ایران در میانه فصل گردشگری به سر می‌برد و معمولا برخی گردشگران وقتی کشوری با شرایط اضطراری مواجه شود، در دقیقه آخر تصمیم می‌گیرند سفر خود را لغو کنند، اما ما حتی نمی‌دانیم تکلیف تورهایی که در راه ایران هستند، چه می‌شود؟ نمی‌دانیم آیا آنها قرار است به ایران سفر کنند یا تصمیم‌شان متوقف شده است؟
او درباره وضعیت توریست‌هایی که هم‌اکنون در ایران به‌سرمی‌برند نیز گفت: با توجه به ناآرامی‌هایی که در برخی شهرها ایجاد شد، برنامه بازدید بعضی از گردشگران نیز محدود شد.
رئیس جامعه تورگردانان ایران سپس به بلاتکلیفی آژانس‌های ایرانی که ارتباط‌های خود را با آژانس‌های خارجی از دست داده‌اند، اشاره کرد و گفت: نامه‌ای برای شورای‌عالی امنیت ملی با شرح مشکلات پیش‌آمده در یک هفته اخیر پس از قطع اینترنت فرستاده‌ایم تا دست‌کم برای صنعت گردشگری ایران‌ پیش از آنکه بیشتر متضرر شوند، راهکاری ارائه دهند. پورفرج افزود: کشور برنامه‌های بلندمدتی برای توسعه گردشگری ترسیم کرده و قرار بود این صنعت جایگزین نفت شود و منبعی برای درآمدزایی کشور باشد.  او درباره اقداماتی که برای خنثی‌کردن اثر ناآرامی‌ها بر گردشگری کشور باید انجام داد، گفت: هرگونه ناآرامی و ناامنی اثر مستقیم و سریع بر گردشگری دارد که اقتصاد را نیز متاثر می‌کند. این ناآرامی‌ها در هر کشوری ممکن است رخ دهد اما معمولا کشورها بعد از این اتفاقات بلافاصله گام بعدی را برای خنثی‌کردن اثر آن برمی‌دارند و روی معرفی کشورشان و پاکسازی چهره منفی ایجاد شده متمرکز می‌شوند. برای آن هم هزینه می‌کنند تا به مردم جهان اعلام کنند آماده پذیرایی شده‌اند و محیط امن برای سفر فراهم شده است.

عقب‌ماندگی در اطلاع‌رسانی گردشگری
رئیس جامعه تورگردانان ایران با اشاره به ضعف اطلاع‌رسانی در گردشگری کشور افزود: زمانی که آن توریست آلمانی کتک خورد، اخبار منفی به شکل گسترده‌ای منتشر شد و شبکه‌های خارجی خبری بارها به این اتفاق پرداختند. اما درباره اقدامات مثبت بعدی در راستای آن حادثه خبری منعکس نشد یا خبر دستگیری آن دو توریست استرالیایی که در همه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بازتاب پیدا کرد نیز پس از آزادی، خبر آن به شکل محدود منتشر شد و تقریبا خیلی‌‌ها اطلاع نداشتند این توریست‌ها آزاد شده‌اند. طبیعی است که این جریان یکطرفه خبری ذهن‌ها را نسبت به امنیت ایران آشفته می‌کند. پورفرج گفت: یکی از امتیازهای ایران امنیت آن بوده است. در همه رویدادهای بین‌المللی، ایران را به‌عنوان مقصدی امن معرفی می‌کنیم که اثرگذاری مثبتی هم داشته، اما حالا که ناآرامی‌های داخل کشور منعکس می‌شود، ضرورت دارد پس از آرام‌شدن اوضاع حرکت مثبتی انجام شود.

تعطیلی خدمات گردشگری
حرمت‌الله رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات گردشگری، از تعطیلی برخی آژانس‌های هواپیمایی در پی قطعی اینترنت خبر داد.
رفیعی به مهر گفت: اگرچه اعضای صنف آژانس‌های هواپیمایی به اهمیت حفظ منافع ملی واقفند و آن را بر منافع شخصی ارجح می‌دانند، اما این موضوع نمی‌تواند سبب بروز چالش برای یک صنف مهم شود.
او افزود: بسیاری از اعضای صنف دفاتر خدمات گردشگری با مشکل بزرگی در خرید بلیت سفرهای خارجی روبه‌رو شده‌اند و بعضا فروش آنها به صفر رسیده است. با توجه به اینکه همه ایرلاین‌ها و هتل‌های خارجی که بر بستر وب جهانی، امکان رزرواسیون بلیت و هتل را فراهم کرده‌اند، دسترسی به این خدمات برای آژانس‌ها و دفاتر خدمات مسافرتی وجود ندارد. این فعال صنفی اعلام کرد: باید دولت درگاه خاصی برای صنف آژانس‌های مسافرت هوایی ایجاد کند که کاملا کنترل شده باشد و امکان استفاده دیگری غیر از خرید بلیت یا رزرو هتل برای آنها وجود نداشته باشد. رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی جهانگردی ایران گفت: از وزرای راه و ارتباطات درخواست کرده‌ایم تا این درگاه اختصاصی را برای اعضای انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی ایجاد کند، اما توجهی به این درخواست نشده است.
او گفت: درخواست ما باز‌شدن درگاه شبکه‌های اجتماعی نیست و صرفا برای خرید بلیت و هتل درخواست درگاه ارتباطی اختصاصی داشته‌ایم که با این خواسته نیز موافقت نشده است.
رفیعی تصریح کرد: به سازمان هواپیمایی کشوری هم مراجعه کرده‌ایم اما آنها هم گفتند در حوزه اختیارات ما نیست و برای آژانس‌های هوایی کاری نکردند. وی تأکید کرد: ۴ هزار و ۷۰۰ دفتر خدمات مسافرتی اعم از بند الف و ب داریم که بند الف‌ها به‌تنهایی ۲هزار و ۵۰۰ دفتر خدمات مسافرت هوایی است که از این تعداد تنها هزار دفتر در حال فعالیت بودند که با قطعی اینترنت، بخش مهمی از این دفاتر از کار بیکار شده‌اند و درحال حاضر فقط سیستم فروش آنلاین برای سایت‌هایی که سرور داخلی دارند، فعال است، اما آژانس‌ها امکان خرید بلیت خارجی ندارند.

کاهش فروش
رضا الفت‌نسب، سخنگوی اتحادیه کسب‌و‌کارهای اینترنتی نیز در گفت‌وگویی درباره کاهش فروش سایت‌های فروش بلیت هواپیما بر اثر قطعی اینترنت اعلام کرد: برخی سایت‌های فروش بلیت هواپیما که سرور آنها در خارج از کشور است، همچنان دچار مشکل هستند و میزان فروش ریزش داشته است. حتی اگر سایت هم فعال باشد، از آنجایی که اینترنت در برخی مناطق و برخی اپراتورها ضعیف است، کاربران به‌سختی می‌توانند اقدام به خرید بلیت کنند. سخنگوی اتحادیه کسب‌و‌کارهای اینترنتی افزود: هم‌اکنون امکان خرید اینترنتی بلیت هواپیما از طریق اینترنت ‌ای‌دی‌اس‌ال وجود دارد، اما اینترنت اپراتورهای تلفن همراه با مشکل مواجه است که ریزش فراوان کاربر برای اپلیکیشن‌های فروش بلیت هواپیما و قطار ایجاد کرده است. الفت‌نسب تصریح کرد: با مدیران برخی سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مشهور فروش بلیت هواپیما گفت‌وگو داشته‌ایم که مشکل خاصی نداشته‌اند ولی کاهش در فروش داشته‌اند. 

توقف صدور ویزا به دلیل قطعی اینترنت

  مرکز درخواست ویزای VFS نیز اعلام کرده ‌که تا اطلاع ثانوی و تا رفع مشکل اختلال در اینترنت ایران، خدمات نمی‌دهد. به گزارش مهر، این مرکز که اقدام به گرفتن مدارک مربوط به ویزاهای برخی ‌کشورهای اروپایی می‌کرد، در پیامی که اخیرا منتشر کرده، نوشته که مشتریان در این مرکز توجه کنند به‌دلیل اختلال در سرویس‌های اینترنتی در کشور ایران، این مرکز به‌صورت موقت خدمات‌دهی به مشتریان ساکن در ایران را متوقف کرده است. VFS اعلام کرد: با شروع سرویس‌دهی این شرکت، مشتریان می‌توانند نسبت به گرفتن وقت و خدمات اقدام کنند. مشتریان همچنین باید از پیشنهادهای تقلبی در سایت‌های جعلی برحذر باشند. 

این خبر را به اشتراک بگذارید