فرمانده انتظامی تهران بزرگ گزارش اقدامات پلیس را در پارلمان شهری قرائت کرد
کاهش 9درصدی وقوع جرم در تهران
اعتراض هیات تطبیق درباره مصوبه «افزایش انتصاب جوانان در تصدی پستهای مدیریتی و ارتقای سهم و نقش آنان در مدیریت شهری تهران» بررسی شد
مجید جباری _ خبرنگار
شورای شهر تهران دیروز علاوه بر بررسی 3دستور جلسه، میزبان فرمانده انتظامی تهران بزرگ بود. سردار حسین رحیمی که به مناسبت هفته گرامیداشت نیروی انتظامی میهمان شورای شهر تهران بود، در حضور اعضای شورا گزارشی از اقدامات پلیس در زمینه مقابله با جرایم و ایجاد امنیت قرائت کرد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در یکصدوهفتادمین جلسه شورای شهر تهران خطاب به اعضای شورا گفت: «پلیس تا پایینترین رده شهرداری هر جا که لازم باشد، آماده همکاری و ارائه خدمت خواهد بود.»
سردار رحیمی با اشاره به کاهش وقوع جرم در تهران گفت: «3سال پیش سهم تهران در وقوع جرایم 30درصد بود که با مجاهدت، تلاش و اقدامات پیشگیرانه، امروز این عدد به 21درصد رسیده و این کاهش 9درصدی بهمعنای انقلاب در کارهای پیشگیرانه و وقوع جرم است. در زمینه کشف جرم نیز در 6ماه نخست امسال نسبت بهمدت مشابه سال قبل 10درصد افزایش داشتهایم. همهساله افزایش کشف جرم داریم، در واقع در 6ماهه اول امسال نسبت به پارسال 10درصد افزایش کشف را داشتیم. او همچنین از موفقیت نیروی انتظامی در طرح رعد (برخورد با سارقان)، طرح اقتدار (برخورد با گردنکشان)، طرح صاعقه(برخورد با کیفقاپان)، طرح انضباطبخشی شهر تهران، طرح برخورد با محکومان متواری و نیز برخورد با جرایم امنیتی سخن گفت و افزود: در 6ماه نخست سال با اینکه هجمه سنگینی از سوی دشمن علیه کشور ما ایجاد شده بود، بالغ بر 651مورد فراخوان مختلف داشتیم که 603مورد آن منتج به تجمع بیش از 40نفر شد، اما ما کوچکترین مسئلهای نداشتیم و بلکه حمایت هم کردیم.»
سردار رحیمی با بیان اینکه مالباختگان برای خودرو و منزل و یا کارگرانی که حقوقشان پرداخت نشده بود، عمده این تجمعکنندگان بودند، بیان کرد: «ما در بسیاری موارد حتی مسئولان ذیربط را ملزم به پاسخگویی به تجمعکنندگان کردیم.»
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه پلیس در بخش مبارزه با موادمخدر اشراف خوبی پیدا کرده، از کشف بیش از 12هزار و 863کیلو انواع موادمخدر خبرداد و اظهار کرد: «تصور کنید اگر این حجم مواد در سطح شهر توزیع میشد، چه وضعیتی بهوجود میآمد.»
سردار رحیمی همچنین گفت: «تهران 14معبر اصلی ورود و خروج و 120معبر فرعی ورودی و خروجی دارد؛ این در شرایطی است که ما 8برابر ظرفیت معابر در تهران خودرو داریم که عمده دلیل ترافیک پایتخت همین امر است.» پس از قرائت گزارش فرمانده انتظامی تهران بزرگ در پارلمان شهری، هریک از اعضای شورا در واکنش به این گزارش سخن گفتند.
ضرورت برخورد با موتورسواران متخلف
مرتضی الویری، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: «در سخنان سردار اینطور بیان شد که 3میلیون موتورسیکلت و 4میلیون خودرو در تهران وجود دارد که البته بهنظر میآید موتورسیکلتها از قوانین راهنمایی و رانندگی آزاد هستند و از هر مسیری که بخواهند و در پیادهراهها تردد میکنند و کلاه ایمنی را هم سرشان نمیگذارند. بنابراین تقاضایی که بهعنوان نماینده مردم تهران از پلیس دارم این است که با همان ترتیبی که بستن کمربند ایمنی را برای رانندگان الزام کردند و نتیجه هم مثبت بود، به همان ترتیب در زمینه برخورد با موتورسواران متخلف عمل کنند. موضوع دیگر برخورد با کامیونهای آلاینده است؛ بهطوری که خیابان از دود این خودروهای سنگین سیاه میشود، اما برخورد جدی با رانندگان این خودروها به عمل نمیآید، در این زمینه نیز تقاضا داریم پلیس با شدت برخورد کند چراکه اینگونه خودروها نقش اساسی در آلودگی هوا دارند.»
شهربانو امانی، رئیس کمیته ایمنی و حملونقل شورای اسلامی شهر تهران نیز مانند الویری درخصوص موتورسواران متخلف تذکر داد و خواستار برخورد با راکبان متخلف شد. او همچنین از یگان نیروی انتظامی ورزشگاه آزادی که حضور بانوان در ورزشگاه را با کمال نظم و امنیت مهیا کردند، قدردانی کرد.
بررسی نامه فرماندار تهران درخصوص اعتراض هیأت تطبیق به مصوبه «افزایش انتصاب جوانان در تصدی پستهای مدیریتی و ارتقای سهم و نقش آنان در مدیریت شهری تهران» نخستین دستور جلسه دیروز شورای شهر تهران بود.
سیدحسن رسولی، نایبرئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در اینباره گفت: «در مصوبه افزایش انتصاب جوانان در پستهای مدیریتی در بخش سطوح چهارگانه مدیریتی، متناسب با مصوبه شورایعالی اداری بهعنوان سند بالادستی عمل میکنیم. در تاریخ ۲۴ شهریور امسال با تلاش آقای نظری، شورای اسلامی شهر تهران، طرح افزایش انتصاب جوانان در تصدی پستهای مدیریتی و افزایش سهم و نقش آنها در شهرداری تهران را تصویب کرد. مصوبه توسط رئیس شورای شهر تهران به هیأت تطبیق فرمانداری تهران ارسال شد.»
او ادامه داد: در دهم مهرماه امسال، هیأت تطبیق فرمانداری تهران ایراداتی را به این مصوبه داشتند. هیأت تطبیق به مصوبه شورایعالی اداری کشور به تاریخ اول تیرماه سال ۹۵ استناد کرده است. اعتراض مبتنی بر این است که عناوینی که در مصوبه بهکار گرفته شده، برای سطوح چهارگانه مدیریتی با عناوین مصوب شورایعالی اداری که سند بالادستی است، تطبیق ندارد. این اعتراض در کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.
او با تأکید بر اینکه اعتراض هیأت تطبیق به این مصوبه درباره انتخاب عناوین سطوح مدیریتی کاملا وارد است، بیان کرد: «پیشنهاد میکنم اعضای شورای شهر تهران با اصلاح این عناوین براساس مصوبه شورایعالی اداری موافقت کنند و رأی بدهند.»
در پایان پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر در اعتراض به فرمانداری به مصوبه افزایش انتصاب جوانان در پستهای مدیریتی، با ۱۴ رأی موافق و ۵ رأی مخالف به تصویب رسید.
بررسی یک پلاک ثبتی، آخرین دستور جلسه یکصدوهفتادمین نشست علنی شورای شهر تهران بود. این دستور جلسه توسط محمدسالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا اعلام شد که در نهایت با نظر اعضا، این پلاک ثبتی، باغ تشخیص داده شد.
تصویب یک فوریت ایجاد موزه دفاعمقدس تهران
اعضای شورای شهر در جلسه دیروز با یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به ایجاد بخش موزه دفاعمقدس تهران در باغموزه دفاعمقدس موافقت کردند.
در جریان بررسی این طرح، احمد مسجدجامعی درخصوص ضرورت یک فوریت آن سخن گفت و اظهار کرد: «آنچه سبب تدوین این طرح شد، این بود که به نقش و سهم تهران در دفاعمقدس پرداخته نشده؛ ازجمله اینکه تهران بیش از 30هزار شهید در دوران دفاعمقدس داشته و یا اینکه 4دوره بمباران و موشکباران را از سر گذرانده و یا اینکه در یک دوره 60محله تهران از موشکباران آسیب جدی دیده است. از جهتی باغموزه دفاعمقدس بسیار سختافزاری شده و بیشتر به موزه صنایع دفاع شبیه شده و جنبه نرمافزاری آن کمرنگ است. بنابراین در راستای ایجاد ساختاری که جایگاه تهران در دوران دفاعمقدس را نشان دهد و نیز شناساندن اشخاصی که در دفاعمقدس نقش پررنگی داشتند و همچنین ایجاد لایههای اطلاعاتی بنا را گذاشتیم تا در ایام هفته دفاعمقدس یک فوریت این طرح را مطرح کنیم.»
محمد سالاری هم در اینباره گفت: «من با محتوای این طرح موافقم اما اگر قرار باشد این طرح در اراضی عباسآباد اجرا شود، بهدلیل آنکه بارگذاریهای صورتگرفته در این اراضی بیش از آنچه مصوب شده بود صورت گرفته، مخالفم.» در ادامه، سیدحسن رسولی اظهار کرد: «ایجاد این بخش بارگذاری جدیدی در اراضی عباسآباد ایجاد نخواهد کرد، چراکه فضایی از باغموزه دفاعمقدس برای این منظور لحاظ خواهد شد. ضمن اینکه غالب کاربری اراضی عباسآباد فرهنگی است و از این رو، مشکلی در این زمینه ایجاد نخواهد شد.» پس از بحث و بررسی اعضا، در نهایت یک فوریت این طرح به رأی گذاشته شد که یک فوریت آن با اکثریت آرا به تصویب رسید.
تذکرهای یکصدوهفتادمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران
مجید فراهانی
رعایت استاندارد در فرایندهای ساختوساز بدونشک نقش مهم و مؤثری در افزایش تابآوری ساختمانها و ایمنی شهروندان خواهد داشت. بر همین اساس استفاده از مصالح و فرآوردههای ساختمانی و کارگران ماهر نقش بیبدیلی در بهبود کیفیت، ایمنی و تابآوری ساختمانها داشته و لازم است شهرداری و دیگر دستگاههای اجرایی در این زمینه با انجام تکالیف قانونی خود گامی در مسیر ادای حق به شهر و شهروندان بردارند. بهعنوان نماینده مردم تهران در شورای اسلامی شهر تهران با استناد به بند۳ ماده80 قانون شوراهای اسلامی کشور به شهرداری تهران درباره توجه به مصالح و فرآوردههای ساختمانی استاندارد در ساختوسازها تذکر میدهم و خواهان اجرای کامل مصوبات شورای اسلامی شهر تهران در اینباره بهویژه «الزام شهرداری تهران به فرهنگسازی درخصوص ترویج استفاده از مصالح و فرآوردههای ساختمانی استاندارد» و «چگونگی ایمنسازی و استاندارد بیمارستانها و مراکز تشخیصی و درمانی شهر تهران» بهعنوان 2مصوبه خاص شورا در مسیر تحقق ساختوساز استاندارد باکیفیت و ایمن هستم.
سیدمحمود میرلوحی
اخیرا گزارشهایی دریافت کردم مبنی بر عدمرعایت عدالت نسبت به فعالیت بازنشستگان بیش از 30سال فعالیت که همچنان در شهرداری حضور دارند. شهرداری میبایست دلایل عدمصدور حکم بازنشستگی این افراد را اعلام کند.
بنابراین از شهرداری تقاضا داریم فهرست این کارکنان و دلایل عدمصدور حکم بازنشستگی آنان را هرچه سریعتر اعلام کند.
حجت نظری
حاجحسین ملک، یکی از بزرگترین واقفان آستان قدس رضوی است که موقوفات فراوان این فرهیخته ارجمند در حوزه فرهنگ و هنر باعث شده که یک مجموعه فاخر تحت عنوان موزه ملک در تهران شکل بگیرد. مرحوم ملک 3 یادگار در تهران دارد؛ خانهباغ گلابدره که در کنار بوستان نفس قرار دارد و هنوز سالم و استوار است اما در فهرست آثار ملی کشور ثبت نشده و از اختیار خاندان ملک خارج شده است. دیگری خانه بازار بینالحرمین است که باوجود برخی نواقص، مجموعا از وضعیت خوبی برخوردار و در فهرست آثار ملی کشور نیز ثبت است. یادگار سوم خانهباغ ملک در شهرری به قصر ملک نیز معروف است. دیماه سال1348 حاجحسین ملک این قصر را به اداره آموزش و پرورش وقت اهدا میکند تا در آن چند باب دبستان و دبیرستان احداث شود. این بنا درسال 1382در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است اما باوجود ثبت، هر روز وضعیت این بنا بدترشده است. ضروری است شهرداری تهران این اثر را که هم واجد ارزش تاریخی است و هم ارزش محیطزیستی دارد، تملک کرده و به فضاهای عمومی شهر اضافه کند.