پیشنهاد افزایش رستههای شغلی کارورزپذیر
در سال آینده به کارفرمایانی که فارغالتحصیلان دانشگاهی را آموزش دهند، یک سال معافیت بیمهای تا پایان سال97 تعلق میگیرد
علی ابراهیمی| خبرنگار:
طرح کارورزی دانشآموختگان دانشگاهی (استاد - شاگردی) یکی از سرفصلهای چهارگانه بسته فراگیر اشتغال است که امسال ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در کنار 3سرفصل دیگر شامل مهارتآموزی، مشوقهای کارفرمایی و طرح تکاپو(توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار) برای اجرا به همه دستگاههای ذیربط ابلاغ کرد؛ بستهای که مقرر شده با اجرای آن امکان ایجاد ۹۷5هزار فرصت شغلی طی سال96 در کشور فراهم شود.
آذر ماه سال گذشته در جلسه کمیسیون تخصصی اشتغال شورایعالی اشتغال، 5دستور زیر برنامههای ملی اشتغال بررسی شد که یکی از آنها زیر برنامه ملی اشتغال با عنوان «طرح کارورزی» بود؛ طرحی که بهمنظور ایجاد زمینههای لازم برای بهکارگیری نیروهای تحصیلکرده با هدف مهارتآموزی و هدایت آنها به سمت بازار کار در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفت و چندی بعد شورایعالی اشتغال برای حمایت از توانمندسازی فارغالتحصیلان دانشگاهی و افزایش قابلیت جذب و اشتغال دانشآموختگان از طریق انتقال مهارت، نسبت به تهیه پیشنویس آییننامه نظام هماهنگ اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی اقدام کرد.
همچنین در جریان تدوین لایحه برنامه ششم توسعه و به پیشنهاد وزارت کار، دولت طرح کارورزی را تحت عنوان معافیت بیمهای کارفرمایان درصورت جذب فارغالتحصیلان دانشگاهی در لایحه گنجاند و نمایندگان مجلس نیز در جلسه رسیدگی به جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه و در بخش اصلاح مواد ارجاعی از کمیسیون تلفیق برنامه، ماده۸۶ برنامه را به شکلی تصویب کردند که طبق آن برای ترغیب کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی، آن دسته از کارفرمایانی که نسبت به جذب فارغالتحصیلان دانشگاهی با مدرک حداقل کارشناسی، بهصورت کارورزی اقدام کنند، از پرداخت سهم بیمه کارفرما برای مدت 2سال از تاریخ شروع بهکار معاف میشوند.
به موجب این طرح جوانان تحصیلکرده دانشگاهی در سنین 25 تا 34 سال پس از طی کردن فرایند اتصال به واحد کسب و کار و توافق با کارفرما، میتوانند دوره کارورزی را بهمدت6ماه در کارگاهها بگذرانند که در این حالت مشمول پرداخت یک سوم حداقل دستمزد به علاوه پوشش بیمه حوادث از سوی دولت میشوند. چندی بعد علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص ۲۴۰میلیارد تومان اعتبار برای کارورزی جوانان خبر داد. این طرح سال95 در 3 استان گلستان، قزوین و کردستان و پیش از آن به شکل آزمایشی در 8 استان کشور اجرا شده بود و تجربه اجرای این طرح در 3 استان مذکور حکایت از آن داشت که ۷۰درصد افرادی که در قالب این طرح جذب بازار کار شدند، توسط کارفرمایان در شغل خود ماندگار شدند.
ایجاد 132هزار شغل در تهران در سال آینده
استاندار تهران با اشاره به دستور رئیسجمهوری برای سرعت در اجرای طرح کارورزی به خبرنگار همشهری گفت: بهدنبال برنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، 24بهمنماه امسال جلسهای با حضور وزرای کار، صنعت، معدن و تجارت و استانداران برای اجرای طرح کارورزی در سال آینده برگزار شد که در اجرای این طرح در سال آینده به کارفرمایانی که فارغالتحصیلان دانشگاهی را آموزش دهند، یک سال معافیت بیمهای تا پایان سال97 تعلق میگیرد.
محمدحسین مقیمی با بیان اینکه در سال96 دولت هدفگذاری ایجاد 975هزار شغل را در دستور کار قرار داد که سهم استان تهران از این میزان اشتغالزایی 126هزار فرصت شغلی بود، افزود:وجود ۱۷ هزار واحد صنعتی فعال در استان تهران فرصتی را فراهم کرد تا با اجرای طرح کارورزی برای ۵ هزار نفراز فارغالتحصیلان در این واحدها فرصت شغلی فراهم شود.
رئیس شورای تامین استان تهران با اعلام هدفگذاری ایجاد 132هزار فرصت شغلی در استان تهران طی سال97، افزود: اواخر بهمن و اوایل اسفندماه امسال با مسئولان نظام بانکی جلساتی برای پرداخت تسهیلات اجرای این طرح داشتهایم چرا که این طرح برای ایجاد اشتغال در مشاغل خانگی، صنایعدستی و بخشهای فرهنگ و هنر بسیار مؤثر خواهد بود. وی تأکید کرد: با توجه به ظرفیتها، امکانات و منابع موجود در شهرستانها از فرمانداریها خواستهایم تا اجرای طرح کارورزی و آموزش چهره به چهره فارغالتحصیلان دانشگاهی را برای توسعه اشتغال از طریق تعاونیهای روستایی، مشاغل خانگی و... در دستور کار قرار دهند.
همچنین سهم شهرستانهای مختلف در ایجاد فرصتهای شغلی طرح کارورزی طی سال آینده نیز مشخص شده است. مقیمی با بیان اینکه از همه مدیران خواستهایم تا پرداخت تسهیلات اشتغالزایی را در اولویت قرار دهند، افزود: با شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز برای کمک به اشتغال در روستاها از طریق بسیج مردم برای رفع موانع موجود در مسیر ایجاد اشتغال، نشستهایی داشته و از همه افراد صاحبنظر و ذینفوذ و نخبگان شهرستانها برای حضور و سرمایهگذاری در ایجاد فرصتهای شغلی دعوت کردهایم.
توسعه طرح کارورزی به 60رسته شغلی
رئیس اتاق اصناف کشور با بیان اینکه رونق تولید و ایجاد اشتغال فصل مشترک رفع مشکلات اقتصادی کشور است به خبرنگار همشهری، گفت: از طریق شورای گفتوگو برای سال آینده پیشنهادهایی به دستگاههای ذیربط برای ایجاد اشتغال، تامین مواداولیه و کالا ارائه کردهایم و در زمینه ایجاد اشتغال از طریق مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی نیز نشستهایی با وزیر رفاه، کار و امور اجتماعی داشتهایم.
علی فاضلی با اشاره به اجرای طرح کارورزی برای آموزش فارغالتحصیلان، افزود: براساس بخشنامه وزارت کار به کارگیری فارغالتحصیلان در 39رسته شغلی که مشمول معافیت بیمه تا سقف به کارگیری 5کارگر است مدنظر قرار گرفته اما اتاق اصناف کشور افزایش تعداد رستههای مشمول این طرح به 60رسته را به دولت پیشنهاد داده است.
وی با اشاره به دستور رئیسجمهوری در زمینه این طرح افزود: برای اجرای این دستور در نشست اخیر با وزیر رفاه، کار و امور اجتماعی به توافقهای خوبی رسیدهایم که به محض نهایی شدن، نتایج آن را اعلام خواهیم کرد.