400میلیارد تومان هزینه تجهیز آتشنشانی
مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران: در سال گذشته 72هزار مأموریت انجام شد که 30درصد آن آتشسوزی بود و از 25هزار ساختمان هم بازدید شده است
محمد سرابی _ خبرنگار
حدود 80سال از زمانی که نخستین ایستگاه آتشنشانی در ایران ساخته شد، میگذرد و تا امروز هزاران حادثه رخ داده که آتشنشانان در آن زندگی خود را در این مسیر فدا کردهاند. آخرین حادثه بزرگ نیز آتشسوزی ساختمان پلاسکو بود که باعث تاثر هموطنان ما شد اما پس از این حادثه نزدیک به 400میلیارد تومان تجهیزات جدید برای آتشنشانی تهران خریداری شد تا توان مقابله این نیرو با حوادث را افزایش دهد. 7مهر مراسم روز آتشنشان همراه با اجرای مانور نجات و اطفای حریق در ساختمان شورای شهر تهران برگزار شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در همایش روز آتشنشان که در تالار ایرانزمین شورای شهر برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهیدان آتشنشان گفت: 7مهرماه با هدف گرامیداشت فداکاری آتشنشانانی که در پالایشگاه آبادان به شهادت رسیدند، به نام روز آتشنشان نامگذاری شد. محسن هاشمی رفسنجانی با اشاره به خرید تجهیزات آتشنشانی برای تهران در سال گذشته، عنوان کرد: تهران اکنون از نظر تجهیزات آتشنشانی نسبت به گذشته شرایط بهتری دارد و 5هزار نفر وظیفه حفظ ایمنی شهر در برابر حوادث را در سازمان آتشنشانی بر عهده گرفتهاند. او افزود: در سال گذشته حدود 400میلیارد تومان در بخش تجهیزات سرمایهگذاری شده است، اما مهمتر از مقابله با حوادث، پیشگیری از وقوع حادثه است و در این زمینه هم اقدامات خوبی انجام شده و آتشنشانی بررسیهایی را انجام میدهد. در پیشگیری هم فعالیت سازمان آتشنشانی مناسب بود هرچند در مواردی بهنظر میرسد افراط صورت گرفته بهطوری که صدور پروانههای ساختمانی را در برخی از موارد کند کرده است.
72هزار مأموریت
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران نیز در این همایش با گرامیداشت یاد و خاطره 58شهید آتشنشان، گفت: من قصد ارائه عملکرد ندارم اما ما با شغلی متفاوت و وظیفهای خاص مواجه هستیم که نیاز به تصمیمگیریهای لحظهای و با ریسک بالا دارد. طیف حوادث فقط آتشسوزی نیست و آتشسوزیها هم حتی شبیه به هم نیستند و هر کدام شرایط خاص خود را دارند. تحت این شرایط، آتشنشانان باید این مهارت و توان را داشته باشند که با حوادث مقابله کنند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: همکاران من در سال گذشته 72هزار ماموریت انجام دادند که 30درصد آن آتشسوزی بوده است. آتشنشانان قشری هستند که به مسئولیت اجتماعی خود آگاهند، ما در سال گذشته 25هزار ساختمان را مورد بازدید قرار دادیم و ایمنی آنها را بررسی کردیم. اگر ایمنی ایجاد شود، شهر شرایط بهتری خواهد داشت البته هنوز راه درازی داریم تا تهران شهری ایمن و کامل شود. داوری با تشکر از خرید تجهیزات آتشنشانی در سال گذشته، گفت: ما هماکنون به ایمنی آتشنشانان بهعنوان یک مسئله شغلی توجه میکنیم و سلامت آتشنشانان برای ما یک اصل است.
اجرای طرح ایمنی خانه به خانه
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به اجرای طرح ایمنی خانه به خانه از اواخر آبان امسال بر استفاده این سازمان از فناوریهای جدید ازجمله پهپاد و روباتها تأکید کرد.
داوری، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در حاشیه این مراسم با اشاره به دیگر برنامههای سازمان آتشنشانی، عنوان کرد: یکی از برنامههای سازمان آتشنشانی مجهزکردن خودروهای سبک به تجهیزات اطفایی است زیرا این خودروها در بافت فرسوده و در برخی معابر مؤثرتر عمل میکنند. همچنین در حال ارزیابی استفاده از فناوریهای جدید هستیم که ازجمله آنها میتوان به استفاده از پهپادها و روباتها هم اشاره کرد.
داوری با اشاره به اجرای «طرح ایمنی خانه به خانه» در پایتخت اضافه کرد: درنظر داریم تا بهمنظور آموزش شهروندان در پاییز امسال بهصورت رایگان مشاورههایی را بهمنظور جلوگیری از حوادث به شهروندان تهرانی اعلام کنیم. این اقدام اواخر آبان امسال به مرحله اجرا درمیآید. ما دست خود را برای آموزش شهروندی به سمت پایتختنشینان دراز کردهایم و حاضر هستیم هر نوع آموزشی را در هر نقطهای اعم از مجتمعهای ساختمانی، کارگاهها یا منازل ارائه دهیم. طرح 999 ویژه افرادی که در برجهای تهران زندگی میکنند نیز یکی از اقدامات در جهت آموزشهای شهروندی بوده است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی در پاسخ به سؤال دیگری درخصوص زمان رسیدن به محل حادثه در برخی از مناطق تهران، عنوان کرد: در اجرای عملیاتهای مختلف فارغ از کیفیت، شاخصی برای زمان پاسخگویی وجود دارد که در دنیا این شاخص 6دقیقه است. یک دقیقه آن به اطلاعرسانی از سوی مردم، یک دقیقه به تجزیه و تحلیل و 4دقیقه به رسیدن به محل حادثه اختصاص دارد که بهصورت میانگین زمان پاسخگویی 5دقیقه و 55ثانیه است. البته این زمان میانگین در همه نقاط شهر تهران یکسان نیست. بهعنوان مثال، ما در برخی مناطق تهران شاهد مشکلات ترافیکی شدیدتر هستیم و در برخی مناطق ازجمله مناطق مرکزی (مناطق 11و 12) با توجه به نوع مخاطرات و وجود بازار، تعداد ایستگاهها بیشتر است و در برخی نقاط نیز میزان دسترسی محدودتر است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه اکنون 131ایستگاه آتشنشانی در شهر تهران وجود دارد، گفت: مقرر شده تا با پایان برنامه پنجساله سوم 145ایستگاه در پایتخت مورد بهرهبرداری قرار گیرد که هماکنون محل ایستگاهها را بررسی میکنیم. همچنین جلساتی را با مترو برگزار کردهایم تا تمام موضوعات مرتبط با ایمنی مترو ازجمله قطارها، ایستگاهها و تجهیزات مورد بررسی قرار گیرد.
در پایان مراسم روز آتشنشان با اهدای لوح تقدیر از تعدادی از آتشنشانان برگزیده تقدیر شد. نیروهای حاضر در محوطه شهرداری و شورای شهر تهران نیز پس از این مراسم با اجرای مانور، مراحل مختلف امداد و نجات و همچنین کارایی تجهیزات و آمادگی آتشنشانان را به نمایش گذاشتند.
روز آتشنشان؛ روز یادآوری دلاوریهای آدمهای بزرگ
غلامحسین محمدی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران در صفحه شخصی خود در توییتر هفتم مهرماه روز آتشنشان را تبریک گفت. او در این رابطه نوشت: «پس از آتشسوزی حسنآباد به اتفاق شهردار از چند ایستگاه آتشنشانی بازدید کردیم، به چهره برخی از آنها خیره شدم دنبال آن فرشتهای میگشتم که وقت حادثه بیپروا به یاری همنوعان میرود، اما همه کاملا معمولی بودند. روز آتشنشان برای یادآوری دلاوریهای همین آدمهای بزرگ معمولی است.»