مشکلات مالی، انباشت مواد معدنی و کمآبی منجر به تعطیلی این تعداد معدن شد . رئیس سازمان صنعت و معدن استان سمنان گفت: ۹ واحد معدنی به دلیل مشکلات مالی و انباشت مواد معدنی، بر اساس مصوبه شورای معادن استان، به صورت موقت تعطیل شد.به گزارش ایرنا، «بهروز اسودی» در نشست شورای معادن استان سمنان افزود: واحدهای معدنی که به مسائل زیستمحیطی در اجرای طرحهای مختلف در برداشت توجه نکنند با نظارت و پیگیریهای مسئولان مربوط تعطیل میشوند.
وی اضافه کرد: واحدهای معدنی که درکنار عرصههای طبیعی یا مناطق روستایی قرار دارند در صورت بیتوجهی به محیط، طبیعت و مشکلاتی که برای اهالی منطقه به وجود میآورند، با پیگیریهای مستمر به منظور جلوگیری از تخلفهای احتمالی، از فعالیت آنان با اقدامهای مختلف ممانعت میشود.رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان ادامه داد: حمایت از واحدهای معدنی در شهرستانها در چارچوب قانون ادامه دارد و دولت درصدد شکوفایی بخشهای مختلف اقتصادی استان است.
وی با اشاره به ظرفیتهای معدنی دامغان گفت: این شهرستان با ۱۲۸ معدن دارای پروانه بهرهبرداری، ۴۸ درصد اشتغال معادن کل استان سمنان را دارد و بیش از 1800 نفر در این بخش فعالیت دارند.
اسودی گفت: با پیگیری شرکت آب منطقهای سمنان، آب پایدار واحدهای تولیدی معدنی در مناطق طرود، داورزن، چهار موسی در شرق استان سمنان که حدود۳۳ لیتر بر ثانیه آب نیاز دارند تأمین میشود.
تلاش برای تأمین آب معادن استان
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان سمنان گفت: دولت برای رفع چالش کمآبی در تعدادی از معادن شاهرود و میامی با برنامهریزی و اقدامهای وزارت نیرو در تلاش است.«ایرج حیدریان» در این نشست افزود: پیگیریهایی برای تأمین ۱۳۳ لیتر بر ثانیه آب برای معادن شرق استان در دستور است که با برنامهریزیهای انجام شده تأمین این میزان آب در دست پیگیری است.
وی بیان کرد: براساس نامهنگاریهای انجام شده، وزارت نیرو دستور بررسی منطقه برای تأمین آب را انجام داده است که این اقدام برای رفع کمآبی در بخش معادن شرق استان به صورت کوتاهمدت خواهد بود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان سمنان ادامه داد: ۳۰ میلیون لیتر بر ثانیه با انتقال آب خزر به سمنان برای صنایع شهرستانهای شرق استان در نظر گرفته شده است که با اجرای این طرح در بلندمدت برای رفع چالش کمآبی در بخش صنعت و معدن شاهرود و میامی اقدام میشود.حیدریان اضافه کرد: از ابتدای اجرای برنامه پنجساله ششم توسعه تاکنون فقط 2 مورد برای تخصیص آب در بخش صنایع استان اقدام شد که طرحهایی از این دست باید افزایش یابد.
وی بیان کرد: رفع چالش کمآبی در بخشهای مختلف اقتصادی استان سمنان در دستور کار است که با برنامهریزی، طرحهای تأمین آب در دست اجرا است.فرماندار دامغان نیز در این نشست افزود: یکی از ظرفیتهای مهم اشتغالآفرین دامغان معدن است که باید از این منابع اقتصادی برای توسعه کسب و کار بهره برد.«علی اصغر مجد» بیان کرد: رفع مشکلات زیرساختی از جمله برق در برخی از معادن دامغان مطالبه جدی معدنکاران است که در سفر سال گذشته رئیس جمهوری اعتبارهایی برای رفع این چالش مصوب شد.
فرماندار دامغان اضافه کرد: 1900 نفر در معادن دامغان مشغول به کار هستند و ۲۶ ماده معدنی در این شهرستان تاکنون شناسایی شده است.
مجد ادامه داد: براساس آمار ۷۱ درصد معادن دامغان فعال است و از مجموع معادن این شهرستان، ۵۶ مورد در بخش مرکزی و ۷۶ مورد در بخش امیرآباد قرار دارد.وی اضافه کرد: زغال سنگ، طلا، مس و سرب در معادن دامغان ظرفیت اکتشاف دارد که با رفع مشکلات زیرساختی میتوان برای توسعه روزافزون این بخش در استان اقدام کرد.
استخراج معادن نباید به مشکلات زیستمحیطی بینجامد
استاندار سمنان گفت: استخراج از معادن استان نباید باعث ایجاد مشکل برای اهالی روستاها و بروز مشکلات زیستمحیطی شود.«علیرضا آشناگر» در این نشست افزود: در برداشت از معادن استان باید پیوستهای مختلف مورد توجه قرار گیرد و توسعه اقتصادی بدون توجه به رضایت مردم در مناطق شهری و روستایی مورد پذیرش نیست.وی بیان کرد: اگر استخراج معدن سبب بروز مشکلاتی مانند کمآبی یا دغدغههای دیگر برای روستاهای اطراف شود، براساس قانون و ارزیابی باید جلوی ادامه فعالیت آن
گرفته شود.
استاندار سمنان ادامه داد: حمایت از فعالان اقتصادی و معدنکاران همواره مورد تأکید است و با اجرای طرحهای مختلف اشتغالآفرین میتوان روند کاهش آمار بیکاری در استان را سرعت بخشید.آشناگر اضافه کرد: در اجرای طرحهای مختلف اقتصادی و اجتماعی، مطالبههای مردم باید مورد توجه قرار گیرد و نباید برای کشف و استخراج معدن مشکلاتی برای اهالی منطقه به وجود آید.استاندار سمنان گفت: همه تلاش مسئولان استان در راستای افزایش رفاه و رفع دغدغههای مردم است و توسعه اقتصادی بدون توجه به رضایت شهروندان بیمعناست.
بیش از ۴۲ نوع ماده معدنی از معادن سمنان استخراج میشود. این استان از لحاظ استخراج مواد معدنی رتبه ششم و در شاخص تعداد معادن رتبه پنجم کشور را دارد.
یکشنبه 31 شهریور 1398
کد مطلب :
79949
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/nD75
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved