سجاد سیف/ نهاوند ـ خبرنگار
فصل چهارم و نهایی کاوش معبد لائودیسه در منطقه دوخواهران نهاوند با پیگیری مسئولان و تامین اعتبار و تملک ملک مورد نظر هیات کاوش پس از سالها وقفه و انتظار، تابستان امسال آغاز شد. امیدواری مهدی رهبر، باستانشناس مشهور کشور و سرپرست هیات کاوش، و همچنین کشف دستکند تاریخی در خیابان اطراف دوخواهران نشانههایی از وجود معبد در منطقه دوخواهران به ویژه پشت مسجد و امامزاده را تایید میکرد. با این همه بهتازگی عملیات کاوش متوقف و نقل قولهای متفاوتی در فضای مجازی و رسانهها در مورد معبد بیان شده است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهاوند در این باره به همشهری میگوید: با توجه به اینکه منطقه دوخواهران در بافت فرسوده شهر و روی گسل زلزله قرار دارد، ساختوساز در این منطقه ممنوع و با محدودیتهایی روبهروست.
محسن جانجان بیان میکند: پس از فعالیت هیات کاوش در محوطه ملک خریداریشده در پشت مسجد دوخواهران و دست یافتن به آثاری از دوره قاجاریه، سرپرست کاوش اعلام کرد برای دستیابی به آثار معبد به کاوش پشت دیوار مسجد و محل امامزاده نیاز است و ادامه کار به دریافت مجوز و رضایت هیات امنای مسجد و اداره اوقاف نیاز دارد.
وی ادامه میدهد: با توجه به دغدغه هیات امنای مسجد برای فعالیت مسجد در ایام محرم و همچنین آسیب دیدن دیوار مسجد به علت گودبرداری غیراصولی و سیلاب و بارشهای فروردین، منتظر دستور مقامات شهرستان و رضایت هیات امنای مسجد برای ادامه کاوش و تعیین تکلیف ساختوساز در منطقه دوخواهران هستیم.
به گزارش همشهری، یک کارگر سنگتراش به نام اصغر پاروند تنها کتیبه به خط یونانی در ایران را که به کتیبه لائودیسه شهرت دارد، کشف کرد. ممانعت او از قطعهقطعهکردن و فروختن این کتیبه به منظور استفاده در ساختمانسازی، باستانشناسها را به نهاوند کشاند. از سال 1327 که مناطق پای قلعه و دوخواهران در فهرست آثار باستانی ثبت شد، معمای بزرگ تمدن یونانی در ایران همچنان بلاتکلیف مانده است.
به گفته سرپرست کاوشهای معبد لائودیسه، هیأت باستانشناسی معبد لائودیسه به این نتیجه رسیده است که این معبد باید جایی در اطراف بنای مذهبی دوخواهران یا حتی زیر این بنای تاریخی قرار داشته باشد. مبنای جستوجوی هیات باستانشناسی به سرپرستی رهبر هم همان متن کتیبه یونانی لائودیسه است که در شهرستان نهاوند کشف شد.
مهدی رهبر توضیح میدهد: با توجه به شواهد، مدارک و تحقیقات هیات گمانهزنی، امامزاده دوخواهران نهاوند نمیتواند قدیمیتر از دوره ایلخانی باشد. ممکن است امامزاده دوخواهران نهاوند هم مانند برخی اماکن باستانی و تاریخی در سیر تحولات تاریخی ایران هوشمندانه و توسط مردم با منتسب کردن به امامزاده یا یک عالم دینی و اجتماعی مورد وثوق از تخریبها در امان مانده باشد.
چهار شنبه 30 مرداد 1398
کد مطلب :
73759
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/ARNO
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved