• شنبه 21 تیر 1404
  • السَّبْت 16 محرم 1447
  • 2025 Jul 12
شنبه 29 تیر 1398
کد مطلب : 66887
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0QrL
+
-

پیگیری قانونی برای حفاظت از «بیرمی»

تا تعیین تکلیف نهایی، معدن‌دار مرمریت کوه بیرمی باید عملیات اجرایی را متوقف و ماشین‌آلات را از محوطه خارج کند

زیست‌بوم
پیگیری قانونی برای حفاظت از «بیرمی»

با دستور استاندار بوشهر، عملیات اکتشاف و راه دسترسی به معدن مرمریت در تنگ بیرمی دشتی تا تشکیل شورای عالی معدن استان بوشهر و کارشناسی مجدد متوقف شد. 

به گزارش تسنیم، «عبدالله نادری» فرمانده دشتی در تجمع فعالان حفاظت محیط ‌زیست دشتی در جلوگیری از فعالیت اکتشاف معدن مرمریت ‌کوه بیرمی با تاکید بر جایگاه حفاظت محیط‌ زیست در جامعه و قدردانی از دغدغه فعالان زیست‌محیطی اظهار کرد: من از حسن نیت و صداقت اعضای پویش نجات بیرمی اطلاع کامل دارم و دغدغه‌های آنان برای حفظ محیط ‌زیست و میراث طبیعی منطقه قابل‌ستایش
 است.

وی افزود: پس از نشست شورای اداری استان بوشهر، استاندار بوشهر به مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان دستور داد تا کارشناسی مجدد، عملیات راه دسترسی و اکتشاف در معدن مرمریت در منطقه حفاظت‌شده بیرمی متوقف شود.
وی افزود: تا تعیین تکلیف نهایی و تشکیل شورای عالی معدن در 10 روز آینده معدن‌دار باید اکتشاف مرمریت در کوه بیرمی عملیات اجرایی را متوقف و ماشین‌آلات را از محوطه خارج کند.


پیگیری‌ حل مشکل اکتشاف معدن 

فرماندار دشتی با بیان این‌که پیگیری‌ها برای حل این مشکل از طریق مراجع قانونی در دست اجرا است تصریح کرد: اطمینان می‌دهم تا حصول نتیجه نهایی در خدمت فعالان، دوستداران و تشکل‌های محیط ‌زیست شهرستان دشتی باشیم و برای تحقق حقوق قانونی آنان تلاش
 می‌کنیم.

 حجت‌الاسلام «عبدالحسین مصلح» امام‌ جمعه شهر خورموج، نیز با بیان این‌که کوه بیرمی در حفاظت زیست‌محیطی ظرفیت بالایی دارد تاکید کرد: توجه جدی مسئولان به رفع دغدغه‌های محیط زیستی و فرهنگی اعضای پویش بیرمی و تسریع در تعیین تکلیف معدن سنگ مرمریت در تنگ بیرمی، بلندترین قله استان بوشهر و از قله‌های سیمرغ کوه‌نوردی کشور 
است.

رئیس دادگستری دشتی هم با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده برای تحقق مطالبات فعالان زیست‌محیطی خاطرنشان کرد: به دنبال تماس تلفنی مدیر کل حفاظت محیط ‌زیست استان بوشهر موضوع تجمع دوستداران محیط ‌زیست در عمارت شیرینه با دادستان و بازپرس دادگاه در میان گذاشته شد و راهکارهای حقوقی و کیفری موضوع مطرح و در مورد آن بحث و بررسی شد.


پیگیری حقوقی موضوع

«محمدرضا بازهوایی» افزود: دستگاه‌های اجرایی ذی‌نفع در محدوده معدن مرمریت کوه بیرمی اگر ادعای کیفری دارند، باید شکایت خود را در دادسرای دشتی ارائه دهند. 
وی بیان کرد: برای پیگیری حقوقی موضوع نیز دستگاه‌های متولی، آب منطقه‌ای، منابع طبیعی، میراث فرهنگی یا محیط‌ زیست باید دادخواست خود را در دادگاه دشتی ارائه و پیگیری کنند.
رئیس دادگستری دشتی گفت: به لحاظ حقوقی باید دادخواست برای دستور موقت توقف عملیات اجرایی معدن بیرمی از سوی دستگاه‌های ذی‌نفع ارائه شود، اما در حال حاضر دادخواستی در دادگاه وصول نشده است.

 با این حال، ما آمادگی لازم را برای ورود به موضوع داریم و آماده‌ایم دادخواست مذکور را تا حصول نتیجه نهایی در کمترین زمان ممکن بررسی کنیم. فرمانده انتظامی شهرستان دشتی هم با تاکید بر تحقق مطالبات مردم تصریح کرد: مطالبات مردمی باید قانونی و با مجوز باشد. در تلاشیم با گفتمان، مشکل یادشده را حل و فصل کنیم.

سرهنگ «جهانبخش صیادی» تاکید کرد: فرمانده انتظامی استان بوشهر و شهرستان دشتی برای تحقق مطالبات مردم تلاش می‌کند. وی بیان کرد: تمام خواسته‌های مطالبه‌گران به مسئولان شهرستان ارجاع داده شد تا هرچه زودتر این مساله پایان یابد.


زیبایی‌های کوه بیرمی

منطقه حفاظت‌شده کوه بیرمی دشتی بلندترین و زیباترین کوه‌های استان بوشهر و جنوب کشور است. منطقه حفاظت‌شده کوه بیرمی زیستگاه 20 گونه پستاندار و 95 گونه پرنده و 19 گونه خزنده، 4 گونه ماهی و 4 گونه دو‌زیست است. منطقه حفاظت‌شده کوه بیرمی در فاصله 5 کیلومتری خورموج واقع است.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :