• دو شنبه 24 اردیبهشت 1403
  • الإثْنَيْن 5 ذی القعده 1445
  • 2024 May 13
سه شنبه 18 تیر 1398
کد مطلب : 64617
+
-

توسعه گردشگری دریایی در چابهار

معاون امور بندری اداره بنادر سیستان و بلوچستان: زیرساخت‌ها برای پذیرش مسافر و انجام سفرهای دریایی از بندر چابهار فراهم است

گردشگری
توسعه گردشگری دریایی در چابهار

بندر چابهار با توجه به موقعیت‌های راهبردی، متصل به آب‌های آزاد اقیانوس هند و هم‌مرزی با کشورهای مختلف نقش مهمی در مسافرت‌های دریایی، بین‌المللی و گردشگری دریایی دارد و می‌تواند سبب توسعه و رونق این صنعت بزرگ گردشگری باشد. 

به گزارش ایرنا، گردشگری دریایی و جابه‌جایی مسافر از طریق دریا یکی از صنایع رو به رشد عصر کنونی دنیاست و هر ساله شمار گردشگران دریایی و مسافران کشتی‌های کروز در حال افزایش است. 

کشورهای زیادی در تلاش هستند از ظرفیت‌های دریایی و گردشگری سواحل خویش با جذب مسافر بیشترین بهره را ببرند. هم‌زمان با توسعه بندر چابهار، ساخت و تجهیز ترمینال بین‌المللی مسافرت دریایی در سال ۱۳۹۵ با زیربنای 4 هزار متر‌ مربع و ظرفیت ورود و خروج ۶۰۰ مسافر توسط سازمان بنادر و دریانوردی با هدف گسترش حمل‌و‌نقل دریایی مسافر و توسعه سواحل مکران مورد بهره‌برداری قرار گرفت. 

از آن‌جایی که کشورهای عمان، پاکستان و ایران دارای مشترکات قومی، مذهبی و فرهنگی هستند جابه‌جایی مسافر از طریق دریا کمک شایانی به تعمیق روابط، توسعه گردشگری و افزایش مراودات تجاری و فرهنگی بین 3 کشور خواهد کرد. 


برقراری مسافرت‌های دریایی نیاز اصلی چابهار و کنارک

توسعه گردشگری و انجام مسافرت‌های دریایی از نیازهای اصلی و اساسی شهرستان‌های ساحلی چابهار و کنارک در سواحل مکران است که می‌تواند علاوه بر ایجاد اشتغال، هزینه‌های حمل بار و سفر را نیز کاهش دهد. 

فراهم کردن تجهیزات برای انجام مسافرت‌های دریایی بین چابهار و کشورهای هم‌مرز آبی و چابهار- کنارک و سایر بنادر منطقه از ساحل و بندر پسابندر تا منطقه زرآباد و توقف در نقاط مختلف نظیر بریس، رمین، چابهار، کنارک، کهیر و زرآباد علاوه بر کاهش ترافیک جاده‌ای از حوادث ناگوار رانندگی جلوگیری می‌کند.
 
همچنین راه‌اندازی خط کشتی‌های مسافری دریایی بین کشورهای پاکستان و عمان که فاصله نزدیکی با چابهار و کنارک (سواحل استان سیستان و بلوچستان) دارند، منجر به توسعه روابط با کشورهای همجوار می‌شود. 

هم‌اینک جاده باریک، پرپیچ و خم و پر از دست‌انداز پسابندر – بریس - چابهار و جاده پرحادثه چابهار - کنارک و زرآباد در مجموع با بیش از ۳۰۰ کیلومتر طول سالانه به ده‌ها تصادف رانندگی و آتش گرفتن وسایل نقلیه منجر می‌شود. 


روابط نزدیک مردم بلوچستان ایران و کشور عمان

مردم بلوچستان ایران و کشور عمان روابط نزدیک خویشاوندی و اشتراکات فرهنگی و اجتماعی زیادی دارند. با حذف روادید بین 2 کشور عمان و ایران و اجازه تردد خودروهای پلاک عمان در سراسر استان سیستان و بلوچستان می‌توان صنعت گردشگری و خط مسافری چابهار - مسقط را متحول کرد. 

با تلاش بخش خصوصی و همراهی و مساعدت دولت ترمینال مسافری دریایی در بندر شهید کلانتری چابهار شامل ۲ سالن مجزا برای مسافران ورودی و خروجی راه‌اندازی و در مرحله نخست در سال ۱۳۹۵ برای راه‌اندازی خط چابهار- مسقط با ظرفیت یک سفر در هفته و ۲۰۰ مسافر در هر سفر راه‌اندازی شد. 

در زمان راه‌اندازی این خط نخستین کشتی مسافری با ۲۷ نفر مسافر از عمان وارد چابهار شد و در برگشت نیز ۲۳ نفر مسافر از چابهار به عمان عزیمت کردند. 

در طول فعالیت این پایانه حدود هزار مسافر جابه‌جا و پس از آن تعطیل شده است. 

جابه‌جایی مسافر و ورود و خروج گردشگر از طریق دریا در چابهار موجب رونق اقتصادی و افزایش سهم گردشگری دریایی می‌شود و این امر اشتغال بومیان را به همراه خواهد داشت. بنابراین باید مشکلات پیش روی مسافرت دریایی در بندر چابهار رفع و فعالیت‌ها از سر گرفته شود. 


جایگاه حمل‌و‌نقل مسافری دریایی 

معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان به تشریح اهمیت و جایگاه حمل‌و‌نقل مسافری دریایی پرداخت و گفت: زیرساخت‌ها برای پذیرش مسافر و انجام سفرهای دریایی از بندر چابهار فراهم است و می‌توان خطوط کشتیرانی مسافری دریایی را به کشورهای مختلف از جمله مسیر ایران - عمان فعال کرد. 

 «حسین شهدادی» افزود: چابهار با کشور عمان از طریق دریا فاصله اندکی دارد و از جمعیت 5/4 میلیونی کشور عمان ۴۵ درصد آن اقوام عرب و بلوچ و آفریقایی‌تبارها هستند که بلوچ‌های ساکن عمان با هموطنان بلوچ ما در استان سیستان و بلوچستان و منطقه چابهار قرابت‌های قومی عمیقی دارند. 

وی افزود: با راه‌اندازی خط کشتیرانی بین بندر چابهار و بنادر کشور عمان تردد و جابه‌جایی مسافر در این مسیر از سر گرفته خواهد شد، در پاکستان نیز علاوه بر اشتراکات قومی و مذهبی سالانه نزدیک به ۶۰ هزار زائر پاکستانی با گذر از مرز میرجاوه برای بازدید و زیارت از اماکن متبرکه شهرهای مذهبی ایران و عتبات عالیات با قبول مخاطرات سفر زمینی وارد کشور می‌شوند. 

وی ادامه داد: علاوه بر موضوعات فوق در بخش گردشگری دریایی نیز عمان مقصد بسیاری از تورهای دریایی است. با داشتن جاذبه‌های گردشگری در ایران، توراپراتورهای ایرانی با همکاری مشترک توراپراتورهای عمانی می‌توانند نسبت به جذب گردشگر منطقه‌ای و بین‌المللی اقدام کنند. 

معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: استفاده از ظرفیت‌های مذکور مستلزم تشریک مساعی و همت تمامی دستگاه‌ها در تسهیل امور و حمایت از ظرفیت‌های بخش خصوصی خواهد بود. که با انجام اقدامات لازم می‌توان از ظرفیت‌های موجود بهره‌برداری حداکثری کرد.


اقدامات لازم برای توسعه گردشگری دریایی 

 «حسین شهدادی»، معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، گفت: اقدامات لازم برای توسعه گردشگری دریایی، همکاری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و بخش خصوصی (توراپراتورهای داخلی و خارجی) برای ایجاد و معرفی تورهای گردشگری دریایی با هدف گردشگری ترکیبی، همکاری وزارت امور خارجه در تسهیل و کاهش هزینه‌های اخذ ویزا برای مسافرت‌های دریایی با کشورهای هدف (عمان و پاکستان)، همکاری گمرک در تسهیل ورود و خروج خودرو و بار همراه مسافر برای ایجاد جذابیت در انتخاب مسیر مسافرت دریایی، مساعدت استانداری سیستان و بلوچستان برای تغییر مسیر زمینی تردد زائران پاکستانی از طریق تفتان - میرجاوه به مسیر دریایی با توجه به درخواست و تمایل طرف پاکستان، حمایت از بخش خصوصی برای تأمین شناور و تلاش برای رفع مشکلات تأمین سوخت شناور و تلاش برای راه‌اندازی خط کشتیرانی بین بنادر عمان - پاکستان و ایران است.

این خبر را به اشتراک بگذارید