شیوع عارضه پوستی در مهاباد
اهالی روستای سیدآباد دفن غیربهداشتی زبالهها را عامل شیوع بیماریهای پوستی عنوان میکنند/ معاون توسعه و برنامهریزی فرماندار مهاباد: این عارضه به دلیل گزش حشرات شیوع پیدا کرده است
دفن غیربهداشتی و تکمیل ظرفیت سایت پسماند روستای سیدآباد مهاباد، افزایش گرما و جمعیت حشرات موجب بروز مشکلات پوستی در این منطقه شده است.
به گزارش مهر، در روزهای اخیر تعداد زیادی از اهالی این روستا با مراجعه به مراکز درمانی به دلیل ابتلا به یک عارضه پوستی گلایهمند بودند که بررسیهای تیم پزشکی در این منطقه عارضه کهیر پوستی را تشخیص داد. برخی از منابع محلی اعلام کرده بودند که در این مدت بیش از ۲۰ نفر از اهالی این روستا که بیشتر کودکان هستند، از عارضه پوستی نادری رنج میبرند که برخی رسانهها در فضای مجازی علت آن را عوارض ناشی از دفن زباله در نزدیکی محل زندگی آنها عنوان کرده بودند.
روستای سیدآباد در ۱۵ کیلومتری شرق شهر مهاباد واقع شده است و 1700 نفر جمعیت دارد. این در حالی است که در شهر ۱۷۰ هزار نفری مهاباد روزانه بالغ بر ۱۶۰ تن زباله تولید و پس از انتقال به سایت زباله شهری در نزدیک روستای سیدآباد، به صورت غیراستاندارد مدفون میشود. مشکلات بهداشتی موجود در مهاباد هم تاکنون با وجود اقدامات شهرداری برای مهار شیرابه و فنسکشی اطراف آن جوابگوی موارد بهداشتی و زیستمحیطی منطقه نشده است.
پسماندها به صورت غیراصولی دپو میشوند
معاون فنی حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی درباره مشکلات زیستمحیطی در روستای سیدآباد مهاباد در پی افزایش ظرفیت سایت پسماند این منطقه گفت: سایت زباله روستای سیدآباد مهاباد مجوز زیستمحیطی ندارد و سالها نبود این مجوز موجب بروز مشکلات زیادی در این منطقه شده است.
«حجت جباری» با بیان اینکه مساحت این سایت دفن غیربهداشتی و غیراصولی زباله ۲ هکتار است عنوان کرد: هر سال بخشی از پسماندهای منطقه به صورت غیراصولی و غیربهداشتی تخلیه میشود و بارها از سوی محیط زیست استان تذکرات زیستمحیطی به شهرداری منطقه داده شده است.
وی با بیان اینکه وقتی پسماندها به صورت فنی و مهندسی و نیز اصولی از سوی شهرداری مهاباد در این منطقه انجام نشود، شاهد مشکلات زیاد ناشی از شیرابه زبالهها در منطقه خواهیم بود افزود: شیرابههای ناشی از پسماندها باید به صورت علمی جمعآوری و دفن شود.
این مسئول تاکید کرد: اگر شیرابههای ناشی از پسماندها مدیریت نشود به تدریج این شرابهها به آبهای سطحی نفوذ میکنند و ممکن است آب شرب منطقه را نیز تحت تأثیر قرار دهند. جباری با اشاره به اینکه ظرفیت این سایت تکمیل شده است، گفت: هنوز گزارش دقیقی درباره مشکلات بهداشتی و پوستی ناشی از پسماندها در این روستا اعلام نشده و اگر مشکل بهداشتی در این منطقه است باید دانشگاه علوم پزشکی پاسخگو باشد.
وی از تشکیل کارگروه مدیریت پسماند مهاباد در استان خبر داد و بیان کرد: مطالعات طرح جامع شهرستان مهاباد انجام گرفته و در روزهای آتی کمیته فنی کارگروه مدیریت پسماند صرفاً در خصوص مطالعات طرح جامع مهاباد در استان تشکیل میشود که در این خصوص اظهارنظرهای کارشناسی انجام خواهد گرفت.
عارضه پوستی اهالی روستای سیدآباد کهیر است
معاون توسعه و برنامهریزی فرماندار مهاباد هم درباره مشکل بهداشتی به وجود آمده در روستای احمدآباد گفت: پس از شیوع نوعی عارضه پوستی در میان تعدادی از اهالی روستای سیدآباد این شهرستان، یک تیم پزشکی متخصص به این روستا اعزام شدند و موضوع را مورد بررسی قرار دادند.
«خشایار صنعتی» با بیان اینکه این مشکل با تشکیل جلسات متعدد در فرمانداری در دست بررسی است عنوان کرد: این تیم پس از بررسی این موضوع و نمونهبرداری و معاینه بیماران، علت این عارضه را «کهیر پوستی» ناشی از گزش حشرات تشخیص دادند و داروهای مورد نیاز را برای بیماران نیز تجویز کردند.
وی افزود: در این فصل با توجه به گرمای هوا، مهیا بودن شرایط برای زادوولد بیشتر و بالغ شدن لاروها جمعیت حشرات در مناطق روستایی افزایش یافته است که شهروندان باید با اقدامات پیشگیرانه از ورود این حشرات به داخل خانههای خود جلوگیری کنند.
هر چند وجود سایت زباله شهری و وجود شیرابه آن هم میتواند زمینه را برای رشد سریع انواع حشرات فراهم کند، اما نمیتواند علت اصلی این عارضه پوستی باشد. این مسئول با گلایه از رسانهها به خاطر انتشار اخبار غیر موثق قبل از بررسی موضوع و کسب نتایج بررسی تیم پزشکی اظهار کرد: انتشار مطالب نادرست در این زمینه میتواند موجبات نگرانی ساکنان این روستا و دیگر شهروندان را فراهم سازد.
صنعتی درباره دیگر اقدامات صورت گرفته از سوی مسئولان شهرستان برای این موضوع گفت: با توجه به نزدیکی این سایت زباله شهری به مناطق مسکونی و احتمال خطرات ناشی از آن، مسئولان برنامهریزی لازم را برای انتقال سایت انجام دادهاند و اکنون چند تیم مشغول مکانیابی مناسب برای سایت زباله شهری مهاباد هستند.