3 هزار تن برنج و شکر دولتی در بازار رمضان
معاون استاندار مرکزی: در ایام ماه رمضان برنامهریزی کامل به منظور تأمین کالاهای اساسی مردم صورت گرفته تا با مشکل روبهرو نشوند
مریم جباری| اراک- خبرنگار :
در یک ماه اخیر شکر و برنج به عنوان 2 خوراکی مهم در سبد خانوار، با مشکل توزیع روبهرو بوده و این محصولات مهم در اکثر فروشگاهها یا یافت نمیشد و یا قیمت آن افزایش چشمگیری داشته است.
در فضای مجازی نیز عکسهایی از صفهای طولانی مردم برای خرید شکر نشان میداد که این محصول خوراکی در بازار کمیاب است. مسئولان بر این باورند که شایعات مربوط به حذف یارانه و ارز 4200 تومانی از واردات این محصول باعث التهاب بازار شد و برخی از فروشندگان تصمیم به انبار یا به عبارتی احتکار این محصولات گرفتهاند تا بتوانند سود بیشتری کسب کنند. هماکنون قیمت هر کیلو شکر در برخی از فروشگاههای اراک که این محصول را دارند بین 11 تا 12 هزارتومان است.
اوضاع برنج نیز شرایطی تقریبا مشابه نسبت به شکر دارد و افزایش قیمت این محصول نیز در آستانه ماه مبارک رمضان، باعث نگرانی مردم شده است. البته با توجه به اینکه مردم این روزها با مشکلات اقتصادی فراوانی مواجه هستند، به نظر میرسد نظارتها از سوی بازرسان و تیمهای نظارتی به منظور کنترل و مدیریت روانی بازار باید دوچندان شود تا در ایام ماه مبارک رمضان با چنین مشکلاتی مواجه نشویم. با این حال مسئولان استان مرکزی قرار است در این ماه 3 هزار تن برنج و شکر دولتی در بازار توزیع کنند تا مقداری از دغدغههای مردم کمتر شود.
مسئولان به فکر کالاهای اساسی مردم باشند
«فرید عباسی» یکی از سوپرمارکتداران خیابان طالقانی اراک است، از او درباره کمبود شکر و برنج در بازار میپرسیم و در جواب ما میگوید: در یک هفته گذشته و با شروع ماه مبارک رمضان قیمت برنج با افزایش نرخ یکهزار تا یکهزار و 500 تومان برای هر کیلو روبهرو بوده و این امر کاملا طبیعی است، چون توزیعکنندهها میدانند که تقاضا در این ماه بهشدت افزایش پیدا میکند و قیمتها را بالاتر میبرند.
وی اظهار میکند: اما بحث مربوط به شکر متفاوت است، از صبح تا حالا که عصر است بیش از 50 نفر برای خرید شکر به مغازه من مراجعه کردهاند ولی من شکری نداشتم که به آنها بفروشم. این محصول در بازار کمیاب شده و اگر هم کسی در انبار دارد دو برابر قیمت را از ما طلب میکند. مردم به اندازه کافی مشکل دارند و انصاف قبول نمیکند که اجناسمان را با قیمت بسیار بالا به دست مردم بدهیم.
«سمیرا محمدی» یکی از شهروندان اراکی که برای خرید این محصول به این فروشگاه آمده، نیز میگوید: برای خرید شکر به چند فروشگاه مراجعه کردهام، اما هنوز نتوانستم یک کیلو شکر تهیه کنم. فروشگاههای بزرگ و معتبر نیز با مشکل نبود شکر مواجهند. واقعاً جای این سؤال وجود دارد که چرا مسئولان تدبیری برای تأمین کالاهای اساسی مردم نمیکنند. وی بیان میکند: متأسفانه در این ایام در تأمین بیشتر کالاها از جمله شکر، برنج، مرغ، گوشت، روغن، چای، قند و... با مشکل مواجهیم؛ یا باید این اقلام را با قیمت بسیار بالا تهیه کنیم یا اینکه برخی از این اقلام اصلاً در بازار وجود ندارد.
«مهین مشهدی» شهروند دیگری نیز میگوید: همواره مسئولان میگویند که در زمینه تأمین کالاهای اساسی مردم در کشور هیچگونه مشکلی وجود ندارد، اما چرا آنچه در بازار رخ میدهد با سخن آنها متفاوت است. برنج و شکر جزو کالاها و اقلام اصلی در سبد خانوار است، اما همین کالا نیز هماکنون در بازار بهسختی پیدا میشود. در صورتی که مغازهای هم این محصول را داشته باشد با قیمت هر کیلو 11 تا 12 هزار تومان میفروشد. متاسفانه در این شرایط بد اقتصادی نظارتها خیلی درست و دقیق انجام نمیشود و همین مسئله و گرانفروشی مردم را بیشتر ناراحت میکند.
قیمت شکر در استان شکسته میشود
رئیس اتحادیه خوار بار و لبنیات اراک میگوید: با توجه به کمبود شکر و برنج در استان مرکزی، توزیع ۳ هزار تن برنج و شکر دولتی در جهت تنظیم بازار در استان انجام میشود تا مقداری از دغدغه مردم در زمینه تأمین این کالا برطرف شود. «حسین عباسی» بیان میکند: بدون شک با توزیع این مقدار برنج و شکر در بازار مشکلات و التهاب بازار فروکش خواهد کرد و مصرفکننده میتواند شکر را با قیمت مناسبتری خریداری کند. هماکنون قیمت شکر در کارخانه 5 هزار تومان است و تا زمانی که بخواهد به دست توزیعکننده برسد به 5400 تومان و در نهایت با قیمت 6 هزار تا 6500 تومان به دست مصرفکننده نهایی میرسد.
نظارت جدی بر توزیع برنج و شکر
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی نیز میگوید: شرکت غله و خدمات بازرگانی علاوه بر فعالیت در بحث آرد و نان، در حوزه تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز دولت از داخل و یا خارج از کشور گام برمیدارد. «جواد حسنی» بیان میکند: بر همین اساس عرضه برنج و شکر به بازار و روغن خام به کارخانههای تصفیه روغن، مدنظر شرکت است که تدارک این مهم تا قبل از ماه رمضان انجام شده و حجم تأمین کالا در حدی است که نیاز رفع شود و بازار به تنظیم برسد. مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی اظهار میکند: طی چند روز گذشته ۲ هزار تن شکر و یکهزار تن برنج با نرخ دولتی وارد بازار شد که امیدواریم با توزیع مناسب، مشکل بازار برطرف شود.
ضرورت مقابله با شایعه
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی در رابطه با کمبود برخی از اقلام و کالاهای اساسی در استان میگوید: مردم به زمزمه و شایعه گران شدن کالاها توجهی نکنند، چون تا این اتفاق رخ میدهد آنها به فروشگاهها هجوم میبرند و سریع همان کالا توسط برخی از سودجویان احتکار میشود و بازار با مشکلات جدی روبهرو خواهد شد.
«سعید فرخی» بیان میکند: یکی از این موارد بحث مربوط به قند، شکر، چای و برنج است که در زمینه احتکار این کالاها صنعت و معدن باید با جدیت ورود کند و از احتکار این کالاها جلوگیری کند، البته خوشبختانه بحث مربوط به برنج و شکر با توزیع ۳ هزار تن برنج و شکر دولتی در استان در حال برطرف شدن است، اما نباید اجازه داد مباحث اینچنینی از نظر روانی مردم را دچار نگرانی کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی با اشاره به اینکه برای ایام ماه مبارک رمضان برنامهریزی کامل به منظور تأمین کالاهای اساسی صورت گرفته است و مردم در تامین مایحتاجشان با مشکل روبهرو نخواهند شد، تأکید میکند: در جلسهای با ستاد تنظیم بازار وضعیت اقلام مورد نیاز، کالاهای اساسی و پرمصرف مورد بررسی قرار گرفت تا در ایام ماه مبارک رمضان مشکل و کمبودی در این نوع اقلام مانند برنج، شکر، قند، روغن و خرما نداشته باشیم.