• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
سه شنبه 10 اردیبهشت 1398
کد مطلب : 54156
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xAZJ
+
-

در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری اصلاحات در سال 98چه گذشت

سکوت در قبال انتخابات

احزاب
سکوت در قبال انتخابات

اولین نشست شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در سال 98با حضور قریب‌الاتفاق اعضا و ریاست محمدرضا عارف در ساختمان بنیاد امید ایرانیان برگزار شد.
برخلاف انتظار و به‌رغم راهبردهای پراکنده ژنرال‌های این جریان که درباره حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی رسانه‌ای شده است، شورای سیاستگذاری اصلاحات ترجیح داد نسبت به این مهم سکوت کند و بیشتر مباحث را حول موضوعات روز کشور و شنیدن گزارش‌های کارگروه‌های مختلفش نگه دارد.
انتخابات یازدهمین دوره شورای اسلامی قرار است کمتر از 10‌ماه دیگر - اسفند 98-  برگزار شود.
سعید حجاریان -تئوریسین جریان اصلاحات- اخیرا در یادداشتی حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات را منوط به پذیرش شرط و شروطی دانسته؛ پیشنهادی که با استقبال در جریان اصلاحات همراه نشد، اما سران برخی احزاب در این جریان، تصمیم‌گیری را به شورای سیاستگذاری اصلاحات موکول کرده‌اند.

فعالیت تشکیلاتی اصلاح‌طلبان برای انتخابات در جریان است
سکوت شورای‌عالی سیاستگذاری در قبال انتخابات پیش رو، آن هم در زمانی که توجه اذهان عمومی و رقبای این جریان به چند و چون تصمیم‌گیری اصلاحات برای حضور در ماراتن اسفندماه 98 است، سبب بروز ابهاماتی شده است که برخی آن را معلول بروز اختلافات نظری در جریان اصلاحات بر سر اصل شرکت در انتخابات می‌دانند و جمعی دیگر آن را دلیل به تفاهم نرسیدن بزرگان این جریان بر سر سبک ورود به انتخابات پیش رو تعبیر می‌کنند.
 چنانچه محمد کیانوش‌راد -فعال سیاسی اصلاح‌طلب- معتقد است که فعالیت تشکیلاتی در میان اصلاح‌طلبان به آهستگی در جریان است و می‌گوید: معتقدم اصلاح‌طلبان در مجموع به دلایل متفاوت در چارچوب شورای‌عالی سیاستگذاری در انتخابات شرکت خواهند کرد.
او درباره اینکه چرا جریان اصلاحات هنوز به‌صورت جدی وارد انتخابات نشده است، به ایسنا گفت: اصلاحات یک طیف وسیع از اصلاح‌طلبان را در بر می‌گیرد. گروهی شرکت در انتخابات را به شکل کنونی، آن هم با توجه به ساختار موجود و موانع بعدی بی‌نتیجه می‌دانند.
کیانوش‌راد همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاحات با سازوکار تعیین‌شده از سوی شورای ‌عالی سیاستگذاری وارد انتخابات می‌شود نیز گفت: معتقدم اصلاح‌طلبان در مجموع به‌دلایل متفاوت در چارچوب شورای‌عالی سیاستگذاری در انتخابات شرکت خواهند کرد. البته به‌نظر می‌آید که فضای سیاسی به دلایل و عللی در این دوره از انتخابات، سیاسی نخواهد بود مگر تغییرات و حوادثی در عرصه سیاست داخلی و بین‌المللی رخ نماید که صحنه اجتماعی و انتخاباتی را تغییر دهد.  علی شکوری‌راد -دبیرکل حزب اتحاد ملت- نیز معتقد است: اگر شرایط کلی مهیا نشود، شرکت در انتخابات لازم به‌نظر نمی‌رسد. او در این‌باره به امتداد گفت: به هر حال شرکت در انتخابات خود یک انتخاب است و برای ما مهم این است که آیا مردم تمایل به مشارکت دارند یا خیر؟ شرکت ‌نکردن اصلاح‌طلبان در انتخابات هم امر عجیب و جدیدی نیست، کمااینکه در انتخابات مجلس نهم نیز  جز بعضی از شهرستان‌ها شرکت نکردند که هیچ ایرادی هم نداشت. هرچند باز هم تأکید می‌کنم که چنین دیدگاهی باید مورد تأیید و تأکید شورای سیاستگذاری باشد. اعلام موضع اصلاح‌طلبان درمورد چگونگی حضور‌شان در انتخابات متفاوت است؛ جمعی ورود مشروط را مطرح می‌کنند، جمعی دیگر حضور به هر قیمت  و در هر شرایطی را  و در نهایت جمعی دیگر سخن از عدم‌شرکت در انتخابات را مطرح می‌کنند.
این سه گزینه هر سه با یک وزن در جریان پیش رو محل نقد و بررسی است. حال باید دید که کفه ترازوی تصمیم‌گیری شورای‌عالی سیاستگذاری به کدام سمت متمایل می‌شود و چه راهبردی برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اتخاذ می‌کند؛ اگرچه ماهیت این شورا محل نقد بسیاری از اصلاح‌طلبان شاخص است و بروز تغییرات جدی در آن دور از ذهن نیست.


دستورکار شورا چه بود؟

طی نشست قریب به سه‌ساعته شورای سیاستگذاری اصلاحات، اعضای جلسه با گرامیداشت روز ملی شوراها، روز کارگر و روز معلم به بررسی سیاست داخلی و خارجی کشور پرداختند و ضمن تقدیر از تلاش‌های دستگاه دیپلماسی کشور، اقدامات جنگ‌طلبانه دولت آمریکا را ناقض همه معاهدات بین‌المللی و حقوق مردم ایران قلمداد کردند .به‌گزارش امیدنامه، همچنین اعضای شورا نسبت به بروز برخی از خشونت‌ها در کشور ابراز نگرانی کردند و خواستار بررسی دقیق این حوادث و علل بروز آن از سوی نهادهای ذی‌ربط شدند. در این جلسه اعضای شورا با توجه به مشکلات و فشارهایی که به مردم وارد می‌شود خواستار توجه بیشتر نهادهای مسئول به مطالبات اقشار مختلف مردم، به‌خصوص در مناطق سیل‌زده شدند .در ادامه این جلسه، آیین‌نامه کارگروه استان‌ها که بررسی تعدادی از بندهای آن از جلسه گذشته باقی‌مانده بود ضمن بحث و تبادل‌نظر اعضا درباره آیین‌نامه این کارگروه با برخی اصلاحات مورد تصویب قرار گرفت. دیگر کارگروه‌های شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان نیز گزارش عملکرد خود را ارائه کردند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید