• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 7 اردیبهشت 1398
کد مطلب : 53660
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/BAqY
+
-

چهره‌های خبرساز آغاز سال: مهران مدیری

رو در رو با مدیران بحران

سیل حاشیه‌ها، مدیری را با خود می‌برد؟

نورا عباسی

مهران مدیری چهره‌ای تلویزیونی است که از همان دهه70، ‌یک تنه محورطنازی در چارچوب پر از خط‌قرمز صدا و سیما شد.

هر چند نخستین پرده از حضور او در قامت بازیگر به سال‌های ابتدایی دهه70و بازی در فیلم و سریال‌های سراسر جدی همچون «دیدار» بازمی‌گردد اما در گذر زمان، دنیای طنز، مدیری را به سمت خود جذب کرد، آنطور که خودش هم اعتراف کرده است: «علاقه اولم کار جدی بود و هست. به‌طور اتفاقی در این مسیر افتادم و هنوز هم هستم».

مهران مدیری که با برنامه‌هایی همچون «ساعت خوش»، «پاورچین»، «جنگ۷۷ » و «پلاک۱۴» خودش را به دنیای طنز ثابت کرد و با سریال‌های «نقطه‌چین»، «شب‌های برره»، «باغ مظفر»، «نود شب» و «مرد هزارچهره» یکه‌تاز برنامه‌های طنز صدا و سیما شده بود، در سال88 به‌دلیل اختلاف نظر بر سر تولید سریال «قهوه تلخ»، تصمیم به خداحافظی از صداوسیما گرفت و عطای تلویزیون را به لقایش بخشید.

در دوران جدایی مدیری از صدا و سیما، او توانست با تکیه بر شبکه نمایش خانگی سریال‌ها و برنامه‌های طنزی مثل قهوه تلخ، «ببخشید شما»، «ویلای من» و «شوخی کردم» را برای مخاطبانش تولید کند و از این طریق همچنان خود را در ذهن طرفدارانش زنده نگه‌دارد.

اما مدیری دوری از تلویزیون را چندان تاب نیاورد. او در آخرین لحظات سال92 با حضور در برنامه 3ستاره به تلویزیون بازگشت و قابی ماندگار از خود به جای گذاشت و از علاقه‌اش به تلویزیون گفت؛ «من فرزند تلویزیون هستم و عمده زندگی‌ام و همچنین مهم‌ترین آثارم را در تلویزیون انجام دادم و هیچ وقت نمی‌شود از تلویزیون رفت و برنگشت. شبکه نمایش خانگی، قابل مقایسه با تلویزیون نیست برای اینکه من یک مخاطب ۷۰میلیونی را با یک مخاطب ۳میلیونی عوض کردم که این در این سال‌ها مرا آزار داده. مردم به‌شدت به حال خوب و خنده نیاز دارند.»

از آنجا که مدیری رگ خواب مخاطبان تلویزیون را در این سال‌ها به خوبی در دست گرفته بود، حضور دوباره‌اش در تلویزیون طوفانی از شادی  را برای مخاطبانش رقم زد. سریال «در حاشیه»‌ که با حاشیه‌های بسیاری همراه شد، برگ برنده مدیری در روزهای بازگشت به تلویزیون بود.

پس از آنکه مدیری از حاشیه‌های این سریال تلویزیونی به سلامت عبور کرد، دست به تولید یک برنامه جدید در تلویزیون با عنوان «دورهمی» زد؛ برنامه‌ای که برپایه قدرت طنز و استندآپ کمدی‌ مدیری قد علم کرد. انتقاد از شرایط موجود و شیوه‌های رفتاری ما ایرانی‌ها درونمایه اصلی این برنامه را تشکیل داد و همین وجه انتقادی موجب شد تا رفته‌رفته دورهمی از گزند انتقادها در امان نماند؛ البته نه انتقادهای مردم بلکه انتقادهای مدیران.

نحوه پرداختن مدیری به موضوع مدیریت بحران در فصل پنجم دورهمی از همان انتقادهای طنازانه‌ای بود که در نخستین روزهای فروردین 98 با واکنش وزیر کشور از شخص مهران مدیری مواجه شد. او در یکی از برنامه‌هایش از حضور نمایشی مسئولان در مناطق سیل‌زده و همچنین شیوه مدیریت بحران انتقاد کرده وگفته بود: «مسئولین همگی سرصحنه حادثه بودند، همه تا کمر رفته بودند توی آب، پا دوچرخه می‌زنند، هیچی برای مردم یک کشور دردناک‌تر از این نیست که مسئولینش را با شلوار خیس ببینند...یکی از مسئولان‌ارشد رسیدگی به بحران‌ها پس از جاری شدن سیل و از بین‌رفتن محصولات کشاورزی فرمودند اتفاقا کشاورزا باید خوشحال باشند، درسته که محصولاتشان از بین رفت اما سیل گل‌ولای رودخانه را به زمین کشاورزیشان می‌آورد و سال دیگه دو برابر محصول می‌دهند. حال نمی‌دانید که زلزله چه مزایایی دارد... به یکی از بچه‌های ستاد بحران گفتم غافلگیر نشدین سیل اومد، گفت ما الان توی تعطیلاتیم انشاءالله از پنجم عید به بعد غافلگیر می‌شویم»... .

همین جملات کافی بود تا سیل انتقادها به سوی مدیری و برنامه‌اش روانه شود؛ تا جایی که وزیر کشور از رئیس صدا و سیما خواست تا با مهران مدیری برخورد کند. این خواسته وزیر کشور چندان معطل نماند. صدا و سیما برای آنکه نشان دهد چندان هم با دولت زاویه ندارد دستور توبیخ مدیر شبکه نسیم را صادر و بر حرکت مدیرانش در مسیر امیدافزایی و نشاط اجتماعی تأکید کرد تا از این طریق نقطه پایانی بر حاشیه‌سازی‌‌های دورهمی در نخستین روزهای آغاز فصل جدید بگذارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید