
محدودیتهای سرمایهگذاری در سنندج
سرمایهگذاران از نبود زیرساختهای قانونی و پیچیده و زمانبر بودن برگزاری فراخوانهای عمومی گلایه دارند

روزیتا قادری| سنندج- خبرنگار:
سرمایهگذاری بهعنوان یکی از روشهای کسب درآمد پایدار شهری اهمیت دارد و ایجاد بسترهای لازم و قانونی برای سرمایهگذاران ضروری است. در این زمینه نقش شورای شهر سنندج در تقویت و جذب سرمایهگذاران و فراهم کردن زیرساختهای لازم باید بسیار پررنگ باشد. یکی از موانع اصلی موجود در سرمایهگذاری شهری در سنندج، کمبود زمین مناسب تحت مالکیت شهرداری است. همچنین از بزرگترین ظرفیتهای موجود در کشور، بهرهگیری از ظرفیتهای تبصره 19 قانون بودجه سال 97 است که بیان میکند دستگاههای اجرایی برای ایجاد درآمد پایدار میتوانند ورود پیدا کنند که شامل شهرداریها نیز میشود.
جذب مشارکت ها
رئیس سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری سنندج به رویکرد اصلی حوزه سرمایهگذاری شورا و شهرداری سنندج اشاره و اظهار میکند: رویکرد ما تمرکز بر بخش تأمین مالی مبتنی بر سرمایه است که مهمترین روش تأمین آن استفاده از قابلیتهای مشارکتی عمومی - خصوصی است.
«آرش اسماعیلنسب» بیان میکند: با اهتمام شورا و شهرداری در قالب کمیسیون سرمایهگذاری، کارآفرینی و گردشگری شورای شهر سنندج و سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری، این فرایند بهرغم محدودیتهای موجود و موانع سرمایهگذاری، در حال انجام است. در همین راستا طی سال جاری از زمان تأسیس سازمان مذکور با ایجاد دپارتمان سرمایهگذاری ششگانه، فرصتهای سرمایهگذاری شناسایی و احصا شده و در نهایت تعدادی از فرصتهای موجود، به بسته سرمایهگذاری مبدل شده و در قالب زیرساختهای قانونی، سرمایهگذار انتخاب میشود.
وی عنوان میکند: فرایند انتخاب سرمایهگذار و برگزاری فراخوانهای عمومی بسیار پیچیده و زمانبر بوده و میطلبد که کمیسیون مرتبط با صدور مجوز برای تسهیلگری اقدام کند. انتخاب سرمایهگذار دو مرحلهای است و پس از تعیین اهلیت در قالب پارامترهای کمی، سرمایهگذار در مرحله پیشنهاد قیمت قرار خواهد گرفت.
مشکلات به وجود آمده بر سر راه سرمایهگذاران
سرمایهگذار پروژه پارک ملت شهر سنندج درباره مشکلات سرمایهگذاران در این شهر اظهار میکند: پروژه شهربازی پارک ملت طی فراخوانی در اردیبهشت سال جاری و بستن قرارداد در شهریور ماه، متأسفانه با وقفه زمان 6 ماه مواجه شد و این وقفه برای من سرمایهگذار زمان فرسایشی و زیادی است. «بختیار سهرابی» به مشکل به وجود آمده دیگر بر سر راه سرمایهگذاران اشاره و عنوان میکند: افزایش قیمتها به دلیل شرایط اقتصادی و نوسانات قیمت در چند ماه اخیر قراردادهای سالهای گذشته را با مشکل روبهرو کرده است.
گرچه راهکارهایی توسط کمیسیون سرمایهگذاری شورای شهر و شهرداری ارائه شده که امیدواریم با دلگرمی بیشتری به فعالیت خود ادامه دهیم. وی بیان میکند: عملیات خاکبرداری پارک ملت سنندج با مشکلات بسیار و زمان طولانی مواجه شد که اکنون با اتمام آن در حال اجرای آمادهسازی طرح دستگاهها و شروع ساخت دستگاههای استاندارد و بهروز در شأن مردم سنندج هستیم و امیدواریم تا مرداد یا شهریورماه سال آینده با اتمام ساخت دستگاهها و حل معارض آن، سایت اول شهربازی پارک ملت راهاندازی شود. یکیاز سرمایهگذاران پروژه پارک هوشمند سنندج نیز اظهار میکند: شرکت ما در سال 81، اقداماتی توسط اعضای هیات علمی دانشگاهها و جوانان تحصیلکرده استانی در حوزه فناوری اطلاعات شروع کرد، اما متأسفانه به دلیل فراهم نبودن زمینه کار در استان، بخشی از این نیروی کار بهناچار به تهران مهاجرت کردند.
«محمدرضا قهرمانی» با بیان اینکه کلیه محصولات این شرکت در بازارهای داخلی و خارجی به نامهای کُردی معرفی شده، میافزاید: زمینه شهر هوشمند و الکترونیک در سال 92 در شهر سنندج کلید خورد و با ارائه طرح به استانداری کردستان و نقش محوری و فراهم شدن شرایط شهرداری و شورای شهر سنندج اکنون مجموعههای این شرکت در حال فعالیت است. وی با بیان اینکه شهر هوشمند سنندج یکی از طرحهای ملی است که مدعیان بسیاری از شهرهای کشور دارد، عنوان میکند: پایلوت شهر هوشمند به شهر سنندج واگذار شد. دلیل این واگذاری فاکتورهایی چون ضریب نفوذ تکنولوژی میان مردم و 12 هزار فارغالتحصیل آیتی بیکار بود.
ارائه فرصتهای سرمایهگذاری
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری شورای شهر سنندج نیز با اشاره به ارائه گزارش عملکرد حوزه سرمایهگذاری و ارائه فرصتهای سرمایهگذاری و مشوق شورا و شهرداری سنندج اظهار میکند: کمیسیون سرمایهگذاری شورای شهر سنندج با برگزاری 50 جلسه و تعداد 16مصوبه در صحن شورا و 145 مکاتبات تصویب شده، در یک و سال نیم اخیر فعالیت داشته است و با تلاش و فعالیت خود کمیسیون، سعی شده در راستای تسهیلگری و تسریع کردن فعالیت سرمایهگذار نیاز به پروسه طولانی مصوبات مختلف کمتر شود.
«ارسطو گویلی» در ادامه با اشاره به چند مورد سرمایهگذاری در شهر سنندج میافزاید: با توجه به مشکلات، دلگیری و دلزدگی سرمایهگذاران در سالهای گذشته، خوشبختانه با تلاش و انگیزه، اکنون سرمایهگذار با اعتماد به شورای شهر و شهردار پای کار آمدهاند. به گفته وی، با توجه به 200درصد حجم افزایش پروژه در شرایط نامناسب اقتصادی کشور و افزایش بهای دلار، قراردادهای قبلی جوابگوی هزینهها نیست و نیاز است تا 20 میلیارد تومان افزایش اعتبار در برداشته باشد. گویلی به شهربازی روباز پارک ملت سنندج نیز اشاره و بیان میکند: با ورود شهردار و اعضای شورای شهر سنندج به موضوع شهربازی روباز پارک ملت، طی طراحی و بازبینی مجدد، فراخوانی با 13 میلیارد تومان هزینه، سرمایهگذار بومی استان انتخاب و در حال اجرای این پروژه است، اما ممکن است تا 22 میلیارد تومان نیز افزایش هزینه داشته باشد.
وی اذعان میکند: جلسات و بازدیدهای متعدد برای حل موانع و مشکلات دیگر شهربازی سرپوشیده فامیلی لند صورت گرفته که با توافق جدید شورای شهر سنندج و تصویب آن، امیدواریم مشکلات این شهربازی نیز حلوفصل شود.رئیس کمیسیون سرمایهگذاری شورای شهر سنندج بیان میکند: پارک و فضای سبز سوم خرداد سنندج با چند سال بلاتکلیفی و انجام چندین قرارداد، متأسفانه با تغییر شرایط اقتصادی کنونی، کسی حاضر به اجرای آن نشد که طی فراخوان جدید و تغییر کاربری، ممکن است اقداماتی صورت بگیرد. مجتمع تجاری- اداری مرکز مطالعات نیز در آینده نزدیک طی مذاکره و فراخوان برگزار میشود. گویلی با اشاره به تدوین و بررسی طرح پارک هوشمند حاشیهای سنندج میافزاید: اپلیکیشن پارک حاشیهای با 5 میلیارد تومان میتواند پیشرفتهترین سامانه پارک اتومبیل در کشور باشد که سرمایهگذار با بستن قرارداد در حال اجرای آن است.
بلاتکلیفی طرح تله کابین آبیدر
به گفته رئیس کمیسیون سرمایهگذاری شورای شهر سنندج، مهمترین موضوع مورد بررسی کمیسیون سرمایهگذاری شهر سنندج، نتیجهبخش بودن تعدادی از فراخوانهاست. همچنین لازم به ذکر میدانم که تلهکابین شهر(آبیدر) سنندج که سال 83 استارت خورد و باید با هزینه کم توسط شهرداری اجرا شود، به دلایل مختلف همچنان بلاتکلیف مانده که با ورود شورای پنجم، طرح بازبینی، ارائه مشوق و امتیازهایی به سرمایهگذار، امیدواریم سرمایهگذار بتواند این پروژه را به اتمام برساند. «ارسطو گویلی» با انتقاد از شهرداری در ارتباط با سرمایهگذار فیبر نوری و توسعه ارتباطات عنوان میکند: متأسفانه به دلیل طولانی بودن روند اجرای طرح توسعه فیبر نوری، سرمایهگذار پشیمان شد و کل سرمایه خود را به شهر دیگری برد و با مردد بودن شهردار و تعلل در این زمینه سرمایهگذار از سنندج خارج شد.