• شنبه 20 اردیبهشت 1404
  • السَّبْت 12 ذی القعده 1446
  • 2025 May 10
سه شنبه 16 بهمن 1397
کد مطلب : 47139
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/6AVV
+
-

تولید پاییزی گوشت در کشتارگاه‌ها 20درصد کاهش یافت

نقد خبر
تولید پاییزی گوشت در کشتارگاه‌ها 20درصد کاهش یافت


دردسرهای نوسان قیمت و عرضه گوشت و مرغ درمراکز خرده فروشی و نارضایتی مردم موجب افزایش واردات دام زنده و گوشت گرم و منجمد و معرفی متهمان تازه نابسامانی بازار شده است.

متولیان بخش تولید دام و طیور از ثبات تولید امسال گوشت قرمز نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داده و افزایش قاچاق دام زنده را عامل کمبود و نابسامانی بازار تلقی می‌کنند اما پس از اعلام نظر امید علی پارسا، رئیس مرکز آمار ایران مبنی بر افزایش 70درصدی قیمت گوشت از ابتدای امسال تا کنون و کاهش قدرت خرید مردم، تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از گزیده نتایج فصل پاییز آمارگیری کشتار دام کشتارگاه‌های کشور نیز حاکی از کاهش 20درصدی تولید گوشت کشتارگاه‌ها در فصل پاییز است. مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های کشور در پاییز امسال با عملکرد فصل مشابه سال ۱۳۹۶بیانگر کاهش ۲۰ درصدی مقدار تولید گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی است. کاهش مقدار تولید گوشت نسبت به فصل مشابه سال قبل برای گوسفند و بره ۲۲ درصد، برای بز و بزغاله ۱۴ درصد، برای گاو و گوساله ۱۸ درصد، برای گاومیش و بچه گاومیش ۲۳ درصد و برای شتر و بچه شتر ۴۴ درصد بوده است.

تفاوت نرخ ارز متهم جدید گرانی گوشت
دراین میان مرتضی رضایی معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تفاوت نرخ ارز، عامل اصلی گرانی گوشت قرمز است به ایرنا گفت: اینکه گفته می‌شود قاچاق دام سبب گرانی گوشت شده، نادرست است. مرتضی رضایی با بیان اینکه تاکنون 140هزار تن گوشت گرم گوسفندی و گوشت منجمد گوساله وارد شده، افزود: با واردات گوشت قرمز، قیمت‌ها تا حدودی در حال متعادل شدن است. اما علی محمد شاعری، عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس به خانه ملت اعلام کرد: میزان واردات گوشت لاشه گوسفند در مقایسه با پارسال 2برابر شده اما هنوز بازار دچار تلاطم است. به گفته او، تولید دام کم نشده اما دام تولید داخل در بازار کشورهای همسایه مانند عراق عرضه می‌شود. شاعری گفت: افزایش نرخ ارز علت دیگر افزایش قیمت گوشت است.حمید ورناصری، مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام نیز با رد ویژه‌خواری برخی شرکت‌های وارد کننده گوشت به فارس، گفت: 112شرکت واردکننده گوشت وجود دارد، اهلیت و شرایط واردکنندگان گوشت را وزارت جهاد کشاورزی مشخص می‌کند و شرکت خاص و ویژه‌ای هم وجود ندارد. او از واردات هفتگی 50هزار رأس دام زنده خبر داد و تاکید کرد: روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن گوشت قرمز گرم و منجمد وارداتی و ۱۷۰ تن مرغ گرم با نرخ مصوب ۹ هزار و ۸۰۰ تومانی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه تره‌بار عرضه می‌شود و این روند تا زمانی که بازار به تعادل برسد، ادامه دارد.

گوشت با طعم نوشابه و مرغ آبکی
نابسامانی نظام توزیع موجب اتخاذ شیوه‌های متقلبانه در برخی واحدهای عرضه کننده این محصولات شده است. باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی عجیب نوشت: اخباری مبنی بر تقلب در بازار فروش گوشت به گوش می‌رسد. احمد طاهریان، یکی از فعالان عرصه توزیع گوشت به این خبرگزاری گفت: یکی از شیوه‌های متقلبانه قصابان سودجو برای سنگین‌تر کردن وزن گوشت، استفاده از نوشابه است، متاسفانه برخی افراد فرصت طلب با خواباندن گوشت در نوشابه‌های سیاه، تلاش می‌کنند وزن آن را سنگین‌تر از میزان حقیقی آن نشان دهند. زیرا نوشابه همچون خونابه جذب لایه‌ها و بافت گوشت شده و با توجه به بی بو بودن نوشابه، تشخیص چنین گوشت هایی، نه‌تنها سخت بلکه ناممکن خواهد بود. به گفته او، افراد سودجو، با چرخ و مخلوط کردن سنگدان مرغ و حتی قسمت‌هایی از گوشت گوساله و گوسفند که از آنها تحت عنوان آشغال گوشت یاد می‌شود، به مشتریان گوشت چرخ کرده‌ای عرضه می‌کنند که اساسا حجم قابل توجهی از آن در قالب گوشت گوسفند یا گوساله قابل تعریف نیست.

این خبر را به اشتراک بگذارید