دبیرکل خانه پرستار با انتقاد از مخالفت کمیسیون تلفیق با بودجه هزار میلیارد تومانی تعرفه پرستاری گفت: متأسفانه تنظیم بودجه سلامت تحتتأثیر جریان خاصی قرار دارد. محمد شریفیمقدم در گفتو گو با مهربه جلسات کمیسیون تلفیق در ارتباط با بودجه سلامت در سال 97 اشاره کرد و افزود: بالاخره بودجه پیشنهادی دولت در کمیسیون تلفیق تصویب و به صحن مجلس ارائه شد تا در نهایت به تصویب نمایندگان برسد اما متأسفانه هیچ بودجهای برای اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری که 10 سال است به تصویب رسیده، لحاظ نشد.
وی با انتقاد از اینکه مجلس توجهی به نظام سلامت، مردم و پرستاران ندارد، تأکید کرد: تنظیم بودجه سلامت تحتتأثیر جریانی خاص قرار دارد که منافع آنها در این بودجه دیده میشود. توزیع منابع در نظام سلامت به این شکل نهتنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه تهدیدی برای از بین بردن منابع سلامت خواهد شد. وی با عنوان این مطلب که در سال 2017 رقمی بالغ بر 447 میلیارد دلار سهم تولید ناخالص ملی کشور بوده که بیش از 7 درصد آن سهم سلامت است، ادامه داد: این سهم 7 درصدی رقمی بالغ بر 140 هزار میلیارد تومان میشود.
شریفیمقدم توضیح داد: پیشبینی بودجه 97 از درآمد نفت در سال آینده 101 هزار میلیارد تومان است؛ یعنی اگر کل این پول به نظام سلامت اختصاص داده شود تنها 70 درصد این منابع را تأمین میکند و اگر 40 هزار میلیارد تومان دیگر از رقم کل یارانه 60 میلیون ایرانی تخصیص یابد، میتوان بودجه نظام سلامت را تأمین کرد. متأسفانه جریانی خاص بودجه را در نظام سلامت تنظیم میکند؛ درحالیکه باید بدانیم نظام سلامت فقط درمان در بیمارستانها نیست. دوستانی که از افزایش تخت بیمارستانی و مراجعات بیماران آمار میدهند باید بدانند این آمارها نهتنها علامت خوبی نیست بلکه نشانه بیمار بودن نظام سلامت است. سؤال ما از نمایندگان این است که چرا بودجه سلامت را به این شکل تصویب میکنند.
وی با اعلام این مطلب که در کشورهای توسعهیافته 2درصد از سهم سلامت صرف مراقبت از سالمندان میشود، تأکید کرد: آیا سالمندان ما که بالغ بر 8 میلیون نفر میشوند سهمی به همین اندازه از بودجه سلامت دارند؟ مسیری که بودجه سلامت از طریق آن تصویب و مدیریت میشود متأسفانه نگاه صنفی و انحصاری دارد.
وی با اعلام این مطلب که بیش از 96 درصد از ارائهدهندگان خدمات سلامت بهعنوان صاحبان این حوزه از وضعیت موجود ناراضی هستند، تأکید کرد: با توجه به عدمنشاندار بودن بودجه، این نکته به ذهن میرسد که مردم از حداقل خدمات مراقبتهای پرستاری محروم بمانند. وی با انتقاد از اینکه کمیسیون تلفیق با بودجه پیشنهادی هزار میلیارد تومانی برای اجرای تعرفه خدمات پرستاری مخالفت کرده است، گفت: اگر این بودجه مصوب میشد قطعا منافع آن متوجه مردم و بیماران بود؛ درحالیکه انتظار میرود جامعه پرستاری انگیزه کار بیشتر و ارائه خدمات باکیفیتتر را داشته باشند.