• پنج شنبه 1 آذر 1403
  • الْخَمِيس 19 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 21
دو شنبه 10 مرداد 1401
کد مطلب : 167538
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/5yq4Z
+
-

مدیریت لپ‌گلی‌ها یا مدیریت پاچه‌گلی‌ها

یادداشت
مدیریت لپ‌گلی‌ها یا مدیریت پاچه‌گلی‌ها

محمودرضا کبیری یگانه-معاون ارتباطات و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر تهران

بارندگی‌های کم‌نظیر روزهای اخیر در مناطق مختلف کشور باعث آبگرفتگی و جاری شدن سیل در بسیاری از شهرها و روستاهای کشور شد؛ پدیده‌ای که نشان داد شرایط اقلیمی کشور به‌گونه‌ای است که هم مسئولان و هم شهروندان باید زیرساخت‌های مناسب و پیشگیری‌های لازم را جهت مقابله با پدیده‌های طبیعی همچون سیلاب بیشتر آماده کنند.
گرچه تلخی قربانی شدن تعدادی از هموطنان‌مان باعث رنجش ملت ایران شد، اما برخی حاشیه‌ها تلخی این اتفاقات را بیشتر هم می‌کند. یکی از نکات مثبت سیلاب‌های اخیر در کنار همه تلخی‌ها و مصایب آن، همراهی و حضور میدانی مسئولان در کنار مردم و سیل زدگان بود؛ رئیس‌جمهور، برخی از وزرای دولت به‌ویژه وزیر کشور و وزیر اقتصاد و تعدادی از نمایندگان مجلس و سایر مدیران مربوطه بلافاصله از همان ساعت اولیه وقوع سیلاب در مناطق آسیب‌دیده حاضر شدند و از نزدیک بر عملکرد نیروهای امدادی و سایر نهادهای مربوطه نظارت کرده و اقدامات و پیگیری‌های لازم را انجام دادند.
متأسفانه برخی از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بدون توجه به تأثیر حضور میدانی مسئولان به برخی حواشی فرعی و جزئی پرداختند و تلاش کردند با بزرگ نمایی و تحریف برخی اتفاقات، حضور میدانی مسئولان را کمرنگ یا بی‌اهمیت جلوه دهند. مردم فراموش نکرده‌اند در بسیاری از بلایای طبیعی دوره گذشته، نه‌تنها مدیران ارشد در روزهای اولیه در بازدیدهای میدانی حاضر نمی‌شدند بلکه گاها باید مسافرت‌های لاکچری و برنامه‌های تفریحی خود را کنسل می‌کردند تا بلکه آسیب‌دیدگان بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند.
مدعیانی که عادت به مدیریت حوادث از پشت میز و با شیوه‌های تئوریک دارند و برخلاف مدیران امروزی که عکس و تصویر کفش و لباسشان سوژه شبکه‌های اجتماعی می‌شود، ترجیح می‌دادند کمتر در میان مردم حاضر شوند و با فاصله گرفتن از محل حوادث، از زیر بار مسئولیت در مواقع بحران شانه خالی می‌کردند.
مردم خودشان تفاوت مدیران جهادی و میدانی را که بلافاصله در میدان حاضر می‌شوند با مدیران لپ‌گلی ‌ که با شنیدن خبر حوادث ابتدا باید دنبال لغو برنامه‌های تفریحی خود باشند، درک می‌کنند. از این‌رو است که نه‌تنها فضاسازی‌ها و سیاه‌نمایی‌های رسانه‌ای چند روز اخیر در مورد مدیریت پاچه‌گلی‌ها به باورشان نمی‌نشیند بلکه ترجیح می‌دهند مسئولان را در کنار خود ببینند تا اینکه منتظر بازگشت آنها از تفریح و سفر باشند.  گرچه انتظار می‌رود مسئولان محترم در کنار حضور پررنگ و مؤثر خود در اماکن آسیب‌دیده، پیگیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های اصولی و زیرساختی را جهت کاهش تلفات این‌چنینی به‌کار بندند، اما نمی‌توان کتمان کرد حتی حضور چندساعته مسئولان در محل حادثه تا چه میزان می‌تواند در بهبود امداد رسانی، هم‌افزایی نیروهای امدادی، جذب اعتبارات مربوطه، ارزیابی دقیق از حادثه و تقویت انگیزه و رضایتمندی آسیب‌دیدگان مؤثر باشد، در میان این همه نکات مثبت، بدیهی است با توجه به شرایط روحی آسیب‌دیدگان، برخی گلایه‌ها و نارضایتی‌ها نیز بدون واسطه به مسئولان منتقل شود که رسانه‌های لپ‌گلی ترجیح می‌دهند همان حواشی فرعی و نکات منفی را پررنگ کنند. با وجود این مدیران جهادی بدون توجه به این فضاسازی‌ها و جنگ‌های رسانه‌ای در میدان عمل، با پاچه‌های گلی خدمت خود را ادامه خواهند داد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید