سیمای 83
قیمهها رو نریز تو ماستا
فهیمه پناهآذر
شبهای رمضان دهه80، لذتبخشترین شبها بود؛ شبهایی که بعد از افطار همه دور هم مینشستند و سریالهای تولیدی برایماه رمضان را نگاه میکردند.
سریالهای این دهه عموما طنز بود و نام سعیدآقاخانی و رضا عطاران در سریالها نشان میداد که قرار است سریالی جاندار ببینیم. «خانه به دوش» یکی از همین سریالها بود که رضا عطاران کارگردانی کرده بود و بهعنوان بازیگر هم در مجموعه حضور داشت.
دیالوگ معروف «قیمهها رو نریز تو ماستا» ؛ به چی فکر میکنی به ماستا!! دیالوگی که در چند سال گذشته هم بهخاطر تکرار «خانه به دوش» از شبکههای تلویزیونی باز هم سر زبانها افتاده و رایج شده است و حتی این دیالوگ در برخی از مناظرات سیاسی میان سیاسیون نیز صداگذاری شد.
در تیتراژ نام سعید آقاخانی بهعنوان نویسنده سریال بود اما بعدها مشخص شد که اصغر فرهادی نویسنده این سریال بوده که البته سعید آقاخانی آن را تکذیب و عنوان کرد نام افرادی که تیتراژ بهعنوان نویسنده سریال آمده صحیح است.
در این سریال 27 قسمتی، علاوه بر رضا عطاران بازیگرانی چون حمید لولایی، مریم امیرجلالی و علی صادقی حضور داشتند
تجسمی 83
مدرنها در باغ ایرانی
علی بختیاری
نمایشگاه «باغ ایرانی – حکمت کهن، منظر جدید» در تاریخ 23شهریور در موزه هنرهای معاصر تهران گشایش یافت. فریار جواهریان، دبیر نمایشگاه و سیداحمد محیط طباطبایی، دبیر علمی این رخداد بود. نمایشگاه بهعنوان یکی از مهمترین رخدادهای زمان خودش و تاریخ موزه هنرهای معاصر بسیار حائز اهمیت است. اشیای تاریخی در کنار آثار هنرمندان مدرن و معاصر به همراه پژوهش وسیع در تاریخ باغ ایرانی، این نمایشگاه را در زمره مهمترین نمایشگاههای تاریخ موزه قرار داد. آثاری از سهراب سپهری، ابوالقاسم سعیدی، ناصر عصار و... در کنار هنرمندان جوانی چون بیتا فیاضی، شیرین نشاط، پویا آریانپور و بهار بهبهانی در گستره مدیومهای متنوعی از نقاشی و مجسمه تا ویدئوآرت و چیدمان، نمایشگاه را تبدیل به تجربه بصری درخشانی کرده بود. چیدمانهای فریده لاشایی و پرویز تناولی از نقاط از یادنرفتنی این نمایشگاه بودند. دو پرفورمنس نیز توسط آتیلا پسیانی و رضا درخشانی در این رخداد انجام شد. پوستر این نمایشگاه را فرشید مثقالی طراحی کرد که چیدمانی از مجسمههای کاغذیاش نیز از سقف مرکزی موزه معلق بود و این چیدمان هماکنون در مجموعه موزه هنرهای معاصر نگهداری میشود.