• پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 16 شوال 1445
  • 2024 Apr 25
یکشنبه 23 مرداد 1401
کد مطلب : 168400
+
-

قیمه نجفی

تنور گرم
قیمه نجفی

مواد لازم برای ۴ نفر
  گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
  نخود: ۱ لیوان
  پیاز: ۲ عدد متوسط
  رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  کره یا روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  زعفران دم کرده غلیظ: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  گلاب: ۱ قاشق چای‌خوری
  نمک، دارچین، زیره و فلفل سیاه: به میزان لازم
  پودر هل، پودر لیمو امانی و زردچوبه: به میزان لازم
قیمه نجفی، یکی از غذاهای خوش‌طعم عراقی است که معمولا در ایام محرم به‌عنوان نذری طبخ می‌شود. این غذا با برنج سرو می‌شود.

طرز تهیه
نخود‌ها را شب قبل در آب خیس کنید یا 2مرتبه بجوشانید تا نفخش گرفته شود.گوشت را همراه با نخود تفت دهید.پیاز را نگینی کرده و با مقداری روغن تفت دهید. وقتی سبک و طلایی شد، کمی زردچوبه و فلفل‌سیاه به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی خود را از دست بدهد. گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سرخ شود. بعد از اینکه رنگ آن تغییر کرد، نخود را اضافه کنید. روی گوشت و پیاز، به اندازه ۵ تا ۶ لیوان آب‌جوش بریزید. روی گوشت‌ها آب سرد نریزید این کار باعث شوکه‌شدن مواد و دیر پز شدن آن می‌شود. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید نخود و گوشت کاملا بپزند سپس آب آن را جدا کنید و گوشت و نخود را در ظرف دیگر ریخته و بکوبید تا کاملا له شوند. در یک تابه یک پیاز باقی‌مانده را نگینی خرد و با مقداری کره یا روغن سرخ کنید. به پیاز کمی زردچوبه، نمک، پودر زیره، پودر هل و دارچین اضافه کنید. رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید.گوشت و نخود کوبیده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید. گلاب را اضافه کنید. آبی را که از پختن گوشت و نخود کنار گذاشته‌اید، به قیمه اضافه کنید. مواد را کاملا به هم بزنید تا یکدست شوند. حرارت را ملایم کرده و در ظرف را ببندید تا غذا آماده شود. سپس آن را در کنار برنج سرو کنید.

این خبر را به اشتراک بگذارید