• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 28 مرداد 1397
کد مطلب : 27590
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kXO5
+
-

گران شدن سفر یا ناتوانی متولیان گردشگری

رئیس‌ سازمان میراث‌فرهنگی از معاون اول رئیس‌جمهور خواست با تشکیل فوری کمیته مشترک فکری برای ارزان شدن سفر کند


رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری 6روز پیش در نامه‌ای به اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری از او خواست، کمیته مشترکی با عضویت سازمان میراث‌فرهنگی، وزارت راه‌وشهرسازی (سازمان هواپیمایی کشوری) و بانک مرکزی به‌صورت فوری تشکیل دهد تا راهکار کنترل گرانی‌های اخیر در بخش سفر مشخص شود.

علی‌اصغر مونسان در نامه خود به جهانگیری اعلام کرد: «نظر به اینکه براساس تصمیمات دولت، نرخ ارز از این پس براساس نرخ سامانه «سنا» مربوط به بانک مرکزی محاسبه و براساس عرضه و تقاضای نرخ ارز طبق بازار ثانویه به لحظه اعلام و مبنای نرخ‌های بلیت هواپیما قرار می‌گیرد، این امر زمینه‌ساز افزایش قیمت بلیت پروازهای داخلی (بیش از ۶۰ درصد) و خارجی (بیش از ۱۰۰ درصد) شده و از طرفی آزادسازی نرخ بلیت بدون سقف و محدودیت (شناور) بوده و دفاتر خدمات مسافرتی برحسب میزان تقاضا، قیمت‌ها را بیش از ۱۰۰ درصد نیز افزایش داده و بسته سفرهای داخلی و ورودی به کشور را بسیار گران کرده است.»

مونسان که خود سکاندار هدایت سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است در نامه خود به معاون اول رئیس‌جمهوری اعلام کرده است: «با توجه به تأثیرگذاری شاخص قیمت بر تقاضای گردشگری ورودی و سهم قابل توجه بخش حمل‌ونقل در بسته سفر، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل بر روند گردشگری ورودی اثر منفی خواهد داشت و افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل موجب افزایش هزینه‌های گردشگری داخلی می‌شود. این درحالی است که سیاست‌های کلان بخش گردشگری، جایگزینی سفرهای داخلی با سفر خروجی است تا علاوه بر رونق مقصدهای گردشگری کشور از خروج ارز جلوگیری شود. لذا اخذ نظرات کارشناسی این سازمان به‌عنوان متولی بخش گردشگری می‌تواند در ارزیابی صحیح اثرات تصمیمات مرتبط با این حوزه مؤثر باشد.»

نامه‌ای برای فروکش کردن نقدها 

صرف‌نظر از اینکه در هفته‌های اخیر موج انتقاد از عملکرد سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور به‌دلیل ناتوانی در حل مشکلات بخش گردشگری ایران بالا گرفته و شاید به همین دلیل است که نامه رئیس سازمان میراث‌فرهنگی به معاون اول رئیس‌جمهوری با 6روز تأخیر در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت، کارشناسان بخش گردشگری معتقدند که ارسال چنین نامه‌ای از سوی رئیس سازمان میراث‌فرهنگی به معاون اول رئیس‌جمهوری نشانه ضعف و ناتوانی این سازمان در حل مشکلات بخش گردشگری کشور است. رئیس سازمان میراث‌فرهنگی و معاون گردشگری او در بهار امسال که نوسانات شدید نرخ ارز آغاز شد با خونسردی کامل وعده‌های متعددی برای حل مشکل ارز در بخش گردشگری به فعالان بخش خصوصی دادند که عملیاتی نشد و دولت حتی با درخواست رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برای گنجاندن بخش گردشگری در اولویت‌های ارزی موافقت نکرد.

محمدحسن کرمانی، فعال صنعت گردشگری و رئیس سابق هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در تحلیل نامه رئیس سازمان میراث‌فرهنگی به معاون اول رئیس‌جمهوری به همشهری گفت: «نامه آقای مونسان به آقای جهانگیری به این دلیل کارشناسی نیست که او در آن نامه از ایشان خواسته است، سازمان میراث‌فرهنگی، بانک مرکزی و سازمان هواپیمایی کشوری دور یک میز بنشینند و مشکلات صنعت گردشگری را حل کنند اما مگر اینها کارشناس بخش گردشگری هستند و اصلا چیزی از صنعت گردشگری می‌دانند که بخواهند مشکلات این صنعت را حل کنند؟»
 
مردم سفر داخلی هم نمی‌روند

او گفت: «تورهای ورودی به ایران آسیب جدی دیده‌اند و همین حالا اگر شرایط خوب شود 3سال طول می‌کشد تا چرخه تورها برقرار شود و 3سال هم طول می‌کشد تا ایران از وضعیت رکود ورود گردشگر خارج شود. به آقای مونسان بگویید 3تور همین امروز از ایتالیا سفرشان را به ایران باطل کردند. همین حالا که سال‌2018 است شرکت‌های خارجی از ما در این وضعیت نرخ سال‌2019 را می‌خواهند. اگر منتقدان وضعیت گردشگری حرفی بزنند، تهدید به لغو مجوز آژانس‌شان می‌شوند.»

ناصر گلدوست از فعالان صنعت گردشگری کشور نیز معتقد است کاری از دست بانک مرکزی برای تعدیل قیمت بلیت پرواز ساخته نیست چون خود بانک مرکزی در هفته یک مرتبه آن هم روزهای چهارشنبه نرخ معادل دلار با ریال را به شرکت‌های هواپیمایی و آژانس‌های هواپیمایی اعلام می‌کند. به گفته او، افزایش نرخ بلیت پروازها نیز توسط بانک مرکزی اعلام شده است و بنابراین نامه آقای مونسان تأثیر چندانی بر ارزان شدن سفر یا حتی کنترل قیمت خدمات گردشگری نخواهد داشت. ضمن آنکه گران شدن دلار خودبه‌خود تأثیر خود را بر گرانی نرخ بلیت پروازها می‌گذارد چون تهیه قطعات هواپیماها دلاری انجام می‌شود و آنها نیز باید با دلار 9هزارو300تومانی قطعات خود را خریداری کنند نه دلار 4200تومانی! »
گلدوست در تحلیل نامه مونسان خطاب به جهانگیری و درخواست کمک او از معاون اول رئیس‌جمهوری برای حل مشکل گردشگری و کنترل گرانی سفر گفت: «سال‌هاست که هیچ اقدامی در بخش گردشگری جز هزینه بیهوده انجام نشده است. الان هم که سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور در حال تبدیل شدن به وزارتخانه است این نامه را مطرح کرده‌اند و این رفتار سیاسی به هیچ‌وجه کارگشای صنعت گردشگری نیست.» این فعال پیشکسوت در صنعت گردشگری کشور تأکید کرد: «حدود 2 سال است آقای مونسان به سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور آمده و وقت آن است که خروجی کارهایش را به‌طور شفاف اعلام کند. خروجی کار ایشان در صنعت گردشگری را البته آژانس‌های هواپیمایی و تورگردان‌ها و هتل‌ها می‌دانند که نه روی کاغذ است و نه در حرف و سمینارها. ایشان فقط بگویند چه گشایشی در بخش گردشگری کشور صورت گرفته است؟» 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید