• پنج شنبه 7 اسفند 1404
  • ٢ رمضان ١٤٤٧
  • 2026 Feb 26
سه شنبه 5 اسفند 1404
کد مطلب : 273138
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/59l9Z
+
-

شن‌چاله‌ها به هاب حمل‌ونقل بین‌شهری تبدیل می‌شود

رضا محمدی، شهردار منطقه18: محدوده شن‌چاله‌ها ۸هزار هکتار وسعت دارد که ۴هزار هکتار آن به حریم مربوط می‌شود. از این محدوده ۲۵۰۰هکتار بافت متراکم شهری است و حدودا ۱۵۰۰هکتار اراضی ناکارآمد شهری را شامل می‌شود، درحالی‌که در بافت شهری واقع شده است؛ حدود ۸۵هکتار هم مربوط به شن‌چاله‌هاست که در محدوده رودخانه کن قرار دارد. عمق قانونی و مجوز این شن‌چاله‌ها ۳۰متر بوده، اما بالای ۱۰۰متر شن‌برداری و استحصال شن انجام شده که شرایط بحرانی ایجاد کرده است. حدود ۱۰سال قبل با دستور قضایی فعالیت این محدوده متوقف شد. تصمیم‌گیری‌ در دهه۹۰ انجام شد تا بازآفرینی شهری در این نقطه انجام و از خدمات شهر پشتیبانی شود. اولویت اول تحکیم جداره‌های این شن‌چاله‌ها بود. به دلایل مختلف ازجمله عدم‌توافق مالکان این کارها انجام نشد. 

انتقال پایانه‌ها و باراندازهای تهران به محدوده هاب
در این دوره اما یک شرکت مشاور مادر تخصصی انتخاب و یک شرکت چینی نیز با این طرح هماهنگ شد و طرح‌های مختلف ارائه و بررسی شد و سپس مالکان توافق کردند. درحال‌حاضر طرح اولیه تأیید شده و باید در شورای‌عالی شهرسازی و کمیسیون ماده5 تصویب و سپس اقدامات لازم انجام شود. براساس طرح‌ها قرار است این محدوده هاب حمل‌ونقل بین‌شهری شود و انتقال پایانه‌ها ازجمله پایانه جنوب به این محدوده انجام شود و باراندازهای تهران را نیز در این محدوده داشته باشیم. 

یک متر مجوز در حریم ندادیم
درباره حریم شهر تهران تصمیم واحدی گرفته نشده و اختلاف نظر شهرداری و استانداری باعث سوءاستفاده زمین‌خواران شده است. مصوبه شورای‌عالی شهرسازی مدیریت واحد حریم را مطرح و مجوزها را به کمیته حریم واگذار می‌کرد؛ اما از چند‌ماه قبل این مصوبه را پس گرفتند و همین باعث ایجاد مشکلاتی شده است. از ابتدا تاکنون مراقبت و صیانت از حریم را با چنگ و دندان انجام داده‌ایم. به‌صراحت اعلام می‌کنم که در منطقه۱۸ در بیش از یک‌سال گذشته تا‌کنون، یک‌متر مجوز در حریم داده نشده و یک‌ریال نیز از حریم درآمد نداشته‌ایم. همچنین تا‌کنون ۹۰درصد نوسازی ناوگان اتوبوس را انجام داده‌ایم. ۶کیلومتر از باغ‌راه در محدوده ما قرار دارد که حدود ۹۷درصد آن آماده‌ است و تا پایان سال تکمیل و افتتاح رسمی آن انجام خواهد شد. ۲خط اتوبوسرانی جدید در منطقه۱۸ تعریف می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید