• چهار شنبه 1 مرداد 1404
  • الأرْبِعَاء 27 محرم 1447
  • 2025 Jul 23
چهار شنبه 1 مرداد 1404
کد مطلب : 259697
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/rR0mE
+
-

معتادان متجاهر از دره سنگی می روند

معتادان متجاهر از دره سنگی می روند

سید محمد فخار؛ روزنامه‌نگار

رفع مشکلات و آسیب‌های اجتماعی در تهران توسط مدیریت شهری با راه‌اندازی مراکز مختلف مانند یاورشهر و گشت‌های حامی شهر در حال پیگیری است؛ اما در برخی موارد همراهی نیروهای انتظامی هم اهمیت دوچندان پیدا می‌کند. در همین راستا در روزهای اخیر معاون دادستان تهران از برخی مراکز ساماندهی و محل‌های آسیب‌دیده پایتخت بازدید کرد  و دستوراتی برای کاهش آسیب‌های شهر تهران صادر شد. اما در این بازدید چه گذشت؟

 چه کسانی در این بازدید حضور داشتند؟
 حجت‌الاسلام روح‌الله حسین‌زاده، معاون دادستان تهران
 عبدالمجید رحمانی، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران 
  مأموران پلیس مبارزه با مواد‌مخدر
 کارشناسان آسیب‌های اجتماعی

سکانس اول:‌ یاورشهر ۵
پیگیری صدور مدارک هویتی

مرکز یاورشهر۵ به‌عنوان نخستین مرکز تخصصی ساماندهی آسیب‌های اجتماعی بانوان از مرداد‌۱۴۰۱ کار خود را در منطقه5 آغاز کرده است. این مرکز پذیرای گروه‌های خاص و منع پذیرش آسیب‌دیدگان اجتماعی و در واقع بانوان معتاد زخم باز بوده است. مددجویان پس از پذیرش در این مرکز و سپری‌کردن مراحل درمان و فراگرفتن حرفه ای به جامعه بازمی‌گردند. حجت‌الاسلام روح‌الله حسین‌زاده، معاون دادستان تهران و عبدالمجید رحمانی، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در بازدید از این مرکز علاوه بر بررسی وضعیت زیرساخت‌های یاورشهر5 از نحوه خدمات‌رسانی به مددجویان مطلع شدند و دقایقی با مددکاران و مددجویان حاضر در مرکز گفت‌وگو کردند. نکته مشترک صحبت‌های مددجویان هم نداشتن مدارک هویتی بود که پیش از این توسط سودجویان از آنها به سرقت رفته و صدور مدارک می‌تواند کمک بزرگی به این افراد کند. در همین راستا معاون دادستان تهران، دستور حل این مشکل مددجویان را صادر کرد.

سکانس دوم: مرکز جامعه‌پذیری بانوان
ایجاد اشتغال برای بانوان

12آبان‌1403 بود که مرکز جامعه‌پذیری و توانمندسازی بانوان کن افتتاح شد. این مرکز با ارائه خدمات حمایتی به زنان بهبودیافته از اعتیاد در تلاش است تا زمینه بازگشت این افراد به زندگی عادی و اجتماعی و به‌ویژه آغوش خانواده را فراهم کند. زنان بهبودیافته از اعتیاد در این مرکز 6ماه خدماتی همچون مشاوره روانشناسی، آموزش‌های مرتبط با مهارت‌های زندگی و کارآفرینی و کلاس‌های توانمندسازی دریافت می‌کنند و پس از آن به شهر برمی‌گردند. در بازدید معاون دادستان از این مرکز هم اعلام شد که مددجویان ۹مرحله را برای بازگشت به کانون خانواده و جامعه می‌گذرانند که شامل سم‌زدایی، بازیابی هویت، سلامت جسمانی، معنویت‌افزایی، مهارت‌آموزی، حرفه‌آموزی تخصصی، اشتغال درآمدزایی، حمایت از خانواده و صیانت پس از خروج است. مددجویانی که سرپرست خانواده یا افراد طردشده اجتماع یا بی‌خانمان هستند به مراکز جامعه پذیری معرفی می‌شوند و می‌توانند در این مراکز برای خود شغلی مناسب انتخاب و آینده شغلی خود را تأمین کنند.

سکانس سوم: روددره کن
دستور پاکسازی محیط 

یکی از نقاطی که در سال‌های اخیر به محل تجمع و تکثیر آسیب‌های اجتماعی تبدیل شده، روددره کن یا دره‌سنگی است که با وجود تلاش‌های شهرداری، پلیس و دادستانی هنوز به طورکامل از حضور معتادان متجاهر پاک نشده است. مقصد پایانی این بازدید در شمال غرب تهران و حریم رودخانه کن در تقاطع بزرگراه شهید حکیم بود و حاضران به همراه مأموران پلیس مبارزه با مواد‌مخدر حدود یک کیلومتر از حریم این رودخانه را پیاده رصد کردند. در این بازدید مواردی به‌منظور بهبود وضعیت ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در این محدوده مطرح شد. همچنین معاون دادستان تهران دستور قضایی درباره ساماندهی معتادان متجاهر و برخورد قاطع با خرده‌فروشان مواد‌مخدر در بخش‌هایی از حریم رودخانه را صادر کرد. ساماندهی این محدوده نظیر کاری که در روددره فرحزاد انجام شده، می‌تواند آسیب‌های اجتماعی کن را از اساس بخشکاند و این محله قدیمی را تبدیل به فضایی مطلوب برای شهروندان کند.

 چه دستورهایی صادر شد؟
  رفع مشکل نداشتن مدارک هویتی مددجویان 
  ساماندهی معتادان متجاهر و برخورد قاطع با خرده‌فروشان  موادمخدر در بخش‌هایی از حریم رودخانه کن
 بهبود وضعیت ساماندهی آسیب‌های اجتماعی محدوده 







 

این خبر را به اشتراک بگذارید