
یادمان فرشتگان در زیر زمین
نمایشگاهی از تصاویر کودکان شهید در ایستگاههای متروی تهران برپاست

مهدی اسماعیلپور - روزنامهنگار
علاوه بر کودکانی که پدر، مادر و خانوادهشان را در حملههای وحشیانه رژیم صهیونیستی از دست دادند، دهها کودک و نوجوان هم به شهادت رسیدند؛ کودکانی معصوم و بیگناهی که قربانی جنگ و جنایتی شدند که اسرائیلیها به راه انداختند؛ دختران و پسرانی که فارغ از هیاهوی جهان در دنیای کودکانه و زیبای خودشان زندگی میکردند حالا در قابهای عکس یادشان گرامی داشته می شود؛ قابهایی که این روزها شرکت بهرهبرداری متروی تهران آنها را در نمایشگاهی با عنوان «به کدامین گناه؟!» در 4ایستگاه مترو برپا کرده و گوشهای از جنایات رژیم صهیونیستی را به تصویر کشیده است.
کوچکترین شهید حمله وحشیانه
ایستگاه متروی توحید، یکی از 4ایستگاه متروی تهران است که نمایشگاه «به کدامین گناه؟!» در آن اکران میشود. با ورود به ایستگاه و عبور از گیت، در سالنی که مسافران را به سکوها میرساند 20تابلوی عکس بزرگ بر دیوار نصب شده است. بیش از اندازه و ابعاد تابلوها، تصاویر قاب گرفته شده جلب توجه میکند؛ تصاویر کودکان و نوجوانانی که در جنگ تحمیلی 12روزه توسط اسرائیلیها به شهادت رسیدهاند. نخستین تصویر این نمایشگاه یادآور دردناکترین و غمانگیزترین صحنه جنگ 12روزه است. نمایی از شهید «رایان قاسمی»، نوزاد 2ماههای که در جریان بمباران ساختمان استادان بر اثر شدت جراحتهای وارده همراه پدر و مادرش آسمانی شد. زیر عکس رایان که سرتا پا باندپیچی شده و ماسک اکسیژن تمام صورت کوچک و معصوم او را پوشانده، نوشته شده: «کوچکترین شهید حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی».
محیا، محمدحسین، باران و...
هربار که قطاری به ایستگاه میرسد، سالن از جمعیت پر و خالی میشود و جمعیت زیادی درحالیکه چشم به تصاویر کودکان شهید دوختهاند از کنار تابلوها عبور میکنند. یکی از این تابلوها متعلق به تصویری از یک دختر9ساله است که در آغوش پدر جاخوش کرده و همراه پدر هر دو از ته دل لبخند میزنند. باران اشراقی 9ساله و پدرش هر دو در تجاوز ناجوانمردانه صهیونیست ها به شهادت رسیدند. چند قدم آنطرفتر دختر خردسال و مادرش هم در میان تصاویر شهدای کودک و نوجوان دیده میشود. محیا نیکزاد، محمدحسین خاکی و... تصاویر بچههایی هستند که بهدست صهیونیست ها حق زندگی از آنها گرفته شد. زیر آخرین تابلو نوشته شده است: «در پی حمله رژیم صهیونیستی به شهرک شهیدچمران و مهد کودک این شهرک 20کودک شهید و 10کودک زیرآوار گرفتار شدند.»
خشم، سکوت و بغض
طول سالن تقسیم ایستگاه متروی توحید که یکی از 4نمایشگاه «به کدامین گناه؟!» در آن برپا شده، زیاد نیست، اما همین نمایشگاه ظاهرا کوچک اثر بزرگ و عمیقی روی افرادی میگذارد که از اینجا حتی با عجله عبور میکنند؛ مردمی که وقتی میخواهیم از احساسشان درباره این تصاویر بگویند، خیلیهایشان حتی طاقت و توان زل زدن به تصاویر را ندارند؛ چه رسد به صحبت. برخی هم بدون اینکه حرفی بزنند، با بغضی فروخورده فقط به چهره بچهها خیره میشوند. درمیانشان چند نفری هم هستند که نمیتوانند جلوی اشک و خشمشان را بگیرند؛ مثل بانویی که خودش مادر است و پس از تماشای قابها با مکث طولانی و بغض میگوید: «اینها سند جنایت صهیون است و میتوانم به مادران این بچهها بگویم ظلم ظالم بیجواب نمیماند.» بانوی میانسالی هم حین نگاه به تصاویر، آهی از ته دل میکشد و میگوید: «این بچههای معصوم هم مانند فرزندان و نوه خودم هستند. به مادران این فرزندان تسلیت میگویم و برایشان صبر آرزو دارم.»
مدت برگزاری تا 4مرداد ماه
نمایشگاه «به کدامین گناه؟!» در کدام ایستگاهها برپاست؟
1-تئاترشهر در تقاطع خط 3و 4
2-میدان انقلاب اسلامی در خط 4
3-شادمان درتقاطع خط 2و 4
4-توحید در تقاطع خط 7و 4
ادای دین به کودکان و مردمی که مظلومانه شهید شدند
هادی زند، مدیر ارتباطات و امور بینالملل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه:این نمایشگاه با مشارکت حوزه هنری انقلاب اسلامی اکران شده است. «به کدامین گناه؟!» روایتی تصویری از شهدای مردمی حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به ایران است؛ کودکان و مردمانی بیدفاع که بیهیچ جرم و گناهی، قربانی تروریسم دولتی شدند. این نمایشگاه، ادای دینی است به مردم و کودکانی مظلوم که در سکوت رسانهای جهان، جان خود را از دست دادند و شهید شدند. علاوه بر این نمایشگاه در 4ایستگاه تقاطعی و پرتردد مترو، در50 ایستگاه پوستر ها و در ۳۰ایستگاه هم بنرهایی از شهدای جنگ 12روزه اکران شده و به نمایش عمومی درآمده است.
20
کودک و دانشآموز شهرک شهیدچمران در تجاوز وحشیانه اسرائیل به شهادت رسیدند.
30
ایستگاه محل نصب بنرهای شهدای جنگ 12روزه است.
4
ایستگاه محل برگزاری نمایشگاه «به کدامین گناه؟!» است.