
«سوپرمن» علیه اسرائیل
فیلم ابرقهرمانی جیمز گان با لحن انتقادیاش، سیاسیترین «سوپرمن» تاریخ نام گرفته است

گروه 24
فیلم«سوپرمن» جیمز گان با شروعی قدرتمند، در نخستین آخرهفته اکران به فروش جهانی ۲۱۷ میلیون دلار دست یافت.
این رقم که از پیشبینیهای اولیه فراتر رفته، شامل ۱۲۲ میلیون دلار فروش داخلی (آمریکای شمالی) و ۹۵ میلیون دلار از بازارهای بینالمللی است. بااینحال با بودجه ۲۲۵ میلیون دلاری، هنوز مسیر طولانی تا سوددهی در پیش دارد. ورایتی مینویسد:«آنچه اهمیت بیشتری دارد، توانایی حفظ مخاطب طی هفتههای شلوغ تابستان است. موفقیت واقعی به هفتههای دوم و سوم بستگی دارد.»
بخشی از داستان فیلم
در کشور خیالی «بوراویا» میگذرد؛ یکی از متحدان پیشرفته آمریکا.
«سوپرمن» در این روایت با رژیمی روبهرو میشود که به تهاجم، جاسوسی از مخالفان و سلطهجویی از طریق قدرت نظامی علیه جمعیتی در آن سوی حصار مرزی متهم است. این روایت به شکل چشمگیری احساسات بسیاری از تماشاگران را برانگیخته است، زیرا شباهتهایی واضح با جنگ کنونی رژیم صهیونیستی در غزه در آن میبینند.
«سوپرمن» به سبب آنچه بسیاری از بینندگان آن را «موضعی جسورانه در حمایت از فلسطین» تعبیر کردهاند، در شبکههای اجتماعی خبرساز شده است.
پرسشی که بارها در میان این واکنشها مطرح شد، این بود که چطور برخی حامیان اسرائیل بیدرنگ خود را در هیبت کاراکتر شرور فیلم «سوپرمن» بازشناختهاند.
ظاهرا پیامهای این فیلم تا حدی روشن
بوده که میدان تاختن به آن از سطح جامعه و مردم عادی فراتر رفته است، تا جایی که بهنظر میرسد کنسولگری
رژیم صهیونیستی در لسآنجلس
نیز با 2 پست انتقادی در فیسبوک
به این اثر واکنش نشان داده است.
1
مخاطبان از «سوپرمن» بهعنوان یکی از سیاسیترین فیلمهای
ابرقهرمانی سالهای اخیر یاد کردهاند. در این میان، شباهتهای
فیلم با جنگ اسرائیل علیه غزه و همچنین یورشهای مهاجرستیزانه دولت دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا، به محور بحثها بدل شده است.
2
علاوه بر پیامهای احتمالی درباره غزه، بسیاری از بینندگان گفتهاند: فیلم موضعی قوی در حمایت از مهاجران اتخاذ کرده است و این دقیقا در لحظهای حساس از سیاست داخلی آمریکا، در بحبوحه یورشها برای اخراج مهاجران توسط سازمان مهاجرت و گمرک ایالات متحده (ICE) روی پرده سینماها آمده است.