
روایت مقاومت تهران
جمعی از استادان دانشگاه و اصحاب رسانه با حضور در تور شهرداری از مناطق خسارتدیده بازدید کردند

سعیده مرادی-روزنامهنگار
در طول جنگ تحمیلی 12روزه و پس از حمله تروریستی رژیم صهیونی به تهران شماری از مردم غیرنظامی، فرماندهان نظامی و دانشمندان به شهادت رسیدند و در این میان اماکن و خانههایی نیز براثر اصابت پهپاد تخریب و چراغهایشان خاموش شد. پس از اعلام آتشبس ستاد گردشگری شهرداری تهران تورهای بازدید از مناطق آسیبدیده با عنوان «روایت مقاومت تهران» در روزهای اخیر با حضور نخبگان و اقشار تأثیرگذار جامعه ترتیب داده است تا با دیدار از این مناطق و درک درست وقایع، بتوانند واقعیتها را به بهترین شکل به نسل آینده منتقل کنند. دومین تور با حضور استادان دانشگاه و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.
ایستگاه اول
پلازای هفتمتیر
پلازای میدان هفتمتیر، نخستین مقصد بازدید تور «روایت مقاومت تهران» است؛ مکانی که اینروزها بهواسطه نصب یادمان «بچههای آسمان» و استقرار آمبولانس متعلق به جمعیت هلالاحمر که مورد اصابت موشک دشمن صهیونیستی قرار گرفت، به یکی از نقاط مورد توجه شهروندان تبدیل شده است؛ مردمی که در حال گذرند با نگارش دلنوشته، نثار گل و امضای طومار یادبود، از مقام کودکان شهید تجلیل میکنند. دکتر پورجباری، راوی برنامه از تبدیل پلازای هفتمتیر به موزه میگوید؛ «قرار است نمادهای بیشتری از جنگ تحمیلی اسرائیل به این مکان انتقال یابد تا پلازای هفتم تیر بهعنوان موزه مورد بازدید شهروندان قرار گیرد.»
ایستگاه دوم
مجتمع ارکیده ستارخان
مجتمع ارکیده محله ستارخان دومین مقصد گردشگری است. بازدیدکنندگان با گشتی کوتاه در محوطه مجتمع از منزل مسکونی عبدالحمید مینوچهر، از دانشمندان هستهای ایران که جز ویرانهای از آن باقی نمانده و ماشینهایی که براثر موج انفجار بهشدت آسیب دیدهاند، بازدید میکنند. امیر قاسمی، رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران درباره این خانه میگوید: مجتمع ارکیده جزو مظلومیتهای جنگ تحمیلی اسرائیل علیه ایران است؛ چون خانهای که در اینجا تخریب شده، یک منزل مسکونی بوده نه آزمایشگاه یا دفتر کار. بازدید از اماکنی از این دست بهنوعی آگاهیبخشی به نخبگان و اقشار تأثیرگذار جامعه است تا با درک درست وقایع بتوانند واقعیتها را به نسل آینده منتقل کنند.»
ایستگاه سوم
مجتمع مسکونی-اداری در محله گیشا
حوالی ظهر به محله گیشا میرسیم. جنب کوچه ۲۶ و در نزدیکی مسجد جعفری، مجتمع مسکونی-اداری معروف به نان سحر قرار دارد؛ سومین مقصد بازدید که در نتیجه اصابت پهپاد، تنها اسکلت و بخشهایی از طبقه اول ساختمان باقی مانده است. قاسمی درحالیکه به ساختمان در حال آواربرداری اشاره میکند، میگوید: اینجا محل زندگی دکتر سیدمحمدرضا صدیقیصابر، یکی از دانشمندان هستهای ایران بود. در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی حمیدرضا صدیقیصابر، فرزند 17ساله دکتر صدیقیصابر به شهادت رسید. همچنین مجتمع نانفروشی و آرایشگاه زنانهای که در این ساختمان بودند نیز بهشدت تخریب شدند.»
ایستگاه چهارم
ساختمان اداری میدان قدس
مقصد نهایی تور «روایت مقاومت تهران» به میدان قدس و ابتدای خیابان نیاوران منتهی میشود؛ جایی که ساختمان اداری تخریبشده نظر هر رهگذری را بهخود جلب میکند. این ساختمان براثر حمله رژیم صهیونیستی به ویرانه تبدیل شده است. در پی این حمله نهتنها ساختمانهای همجوار تا حدودی تخریب شدهاند، بلکه مغازههای روبهروی آن نیز در اثر موج انفجار آسیبهایی دیدهاند. دهها شهید و زخمی نیز نتیجه این حمله وحشیانه بوده است. بهگفته رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران، بازدید از بناهای آسیبدیدهای از ایندست میتواند چهره واقعی رژیم صهیونیستی را بهتر به مردم ایران بشناساند.
استادان چه گفتند؟
سرمایههای بزرگی را از دست دادهایم
دکتر زینب ثمنی، عضو هیأتعلمی دانشگاه فرهنگیان: ما در این جنگ علاوه بر غیرنظامیان، نخبگان نظامی و علمی بسیاری را از دست دادهایم. اماکن و بناها دوباره ساخته خواهند شد؛ اما این سرمایهها دیگر برنخواهند گشت. بهگفته دین مبین اسلام میتوان ناراحت و حساس شد، اما این حزن نباید مانع انتقام شود.
راه شهدا ادامه خواهد داشت
دکتر فاطمه رضایی، استاد دانشگاه و عضو هیأتعلمی دانشگاه فرهنگیان: بناها و اماکنی که من در این بازدید دیدم، این 2بیت شعر را در ذهن من تداعی میکنند؛ گرگها خوب بدانند در این ایل غریب/ گر پدر رفت تفنگ پدری هست هنوز/ گرچه مردان قبیله همگی کشته شدند/ توی گهواره چوبی پسری هست هنوز. در یک جمله باید بگویم راه شهدا ادامه خواهد داشت.
هدف از جنگ حذف نخبگان بوده است
دکتر حمیدرضا ابراهیمی، معاون تربیتی و فرهنگی سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان: با بازدید از اماکن آسیبدیده بهخوبی میتوان متوجه شد که هدف اصلی دشمنان حذف نخبگان ایرانزمین چه در زمینه دفاعی و چه در حوزههای علمی بوده است تا به این طریق بتوانند بر کشور و منابع آن تسلط پیدا کنند؛ اما آنها باید بدانند که هرگز موفق نخواهند شد.