یک اقتصاددان آمریکایی گفت: سیاستهای تنشزای ترامپ در روابط بینالملل وابستگی جهانی به دلار را تضعیف کرده وگرچه دلار هنوز نقش غالب در تجارت جهانی دارد، کشورها بیشتر بهدنبال رهایی از وابستگی به آن هستند؛ بهویژه بهدلیل تحریمهای گستردهای که آمریکا بهکار میبرد.
شرکت تویوتا موتور بزرگترین بازنده صنعت خودرو در زمینه ضررهای پیشبینی شده از جنگ تجاری آمریکاست. شرکت تویوتا تنها در 2ماه، کاهش ۱.۲ میلیارد دلاری سود را پیشبینی کرد.
بازارهای سهام پاکستان و هند در پی توافق آتشبس میان 2 کشور همسایه و تمرکز مجدد سرمایهگذاران به دورنمای اقتصاد بهبود یافته، صعودی شدند.
معاملهگران در یک سال گذشته، محمولههای نفت ونزوئلا به ارزش بیش از یک میلیارد دلار را به اسم نفت «برزیلی»، به چین فروختهاند. شرکتهای پالایش نفت مستقل، خریداران اصلی نفت دریابرد از کشورهای تحت تحریم آمریکا هستند.
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا، پس از اینکه مقامات آمریکایی و چینی، از پیشرفت در مذاکرات تجاری خبر دادند و خیال سرمایهگذاران را تا حدودی آسوده کردند، افزایش یافت.
کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا و چین پس از مذاکرات تجاری دو روزه در ژنو، به توافق تجاری دست یافتند. این توافق در حالی اعلام شد که تنشهای تجاری بین آمریکا و چین، به نفع هند شده بود.
تضعیف جایگاه دلار با سیاستهای جهانی ترامپ
در همینه زمینه :