• چهار شنبه 17 اردیبهشت 1404
  • الأرْبِعَاء 9 ذی القعده 1446
  • 2025 May 07
سه شنبه 16 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 254530
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Wnkl4
+
-

گزارش پیشرفت تهران به علما

شهردار تهران در دیدار با بزرگان حوزه، خبرهای خوشی برای مردم پایتخت داشت ‌

گزارش
گزارش پیشرفت تهران به علما

مریم باقرپور-محمدفخار-روزنامه‌نگار

توسعه تهران در 3سال اخیر ابعاد مختلفی به‌خود گرفته و نگاه‌های کارشناسان و خبرگان را به‌خود جلب کرده است. این پیشرفت حتی موضوع دیدار و گفت‌وگوی علیرضا زاکانی، شهردار تهران با جمعی از بزرگان حوزه علمیه قم بود. سکاندار پایتخت در دیدار با آنها ابعاد پیشرفت پایتخت در محورهای کلان‌ را تبیین کرد و خبرهای خوشی برای مردم داشت.

تهران، نمونه و مصداقی برای کل کشور است
علیرضا زاکانی، شهردار تهران: در سال‌های گذشته مشکلات زیادی در شهر وجود داشت؛ از سبک زندگی گرفته تا آسیب‌های اجتماعی و ناپایداری کالبدی شهر. تلاش کردیم در ابتدای دوره با طراحی یک برنامه مدون، سراغ حل مشکلات براساس مطالبات شهروندان برویم؛ البته تهران نمونه و مصداقی برای کل کشور است. برای این شهر برنامه ۱۰ساله تحولی ما مبتنی بر ۴محور اساسی بود که شامل تحول کالبدی، تحول نرم‌افزاری، تحول در مدیریت شهری و تحول در حوزه هوشمندسازی و فناوری است. در همه این محورها تلاش شد تا به اقدامات و راهبردهایی در راستای رسیدگی به مطالبات شهروندان برسیم. آنطور که امام راحل فرمودند، این انقلاب متعلق به مردم است. تلاش می‌کنیم همه امور شهر را با مشارکت مردم پیش ببریم. مردم باید احساس آرامش و رفاه در شهر داشته باشند. همچنین باید تمام تلاش خود را برای گسترش اسلام در راستای ارتقای نصاب خدمت‌رسانی به شهروندان انجام دهیم. توجه ما به مساجد و حوزه‌های علمیه مبتنی بر همین نکات در راستای ارتقای کارکردهای نرم‌افزاری شهر است. تلاش می‌کنیم مسیر آبادانی و پیشرفت شهر را به‌گونه‌ای پیش ببریم که الگوی مناسبی برای تمام کشور شود. در این راستا برنامه‌های متعددی براساس مبانی انقلاب اسلامی طراحی شده است.

شهرداری همانند یک دولت محلی است
آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی، مرجع تقلید: درصورت تقویت اسلام، مشکلات دیگر حل خواهد شد. در نظام جمهوری اسلامی باید به آرای مردم معتقد بود و نسبت به گسترش تفکرات اسلام اهتمام ورزید. همه باید در این راستا تلاش کنند؛ این موضوع به‌ویژه در مدارس و دانشگاه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد. باید در راستای حل مشکلات مردم گام برداشت. یکی از مشکلاتی که مردم دارند، در حوزه بازار است. کسانی که اجناس را به محض گران شدن دلار، افزایش قیمت می‌دهند، اما وقتی قیمت ارز کاهش می‌یابد، اعتنایی نمی‌کنند. علاوه بر حمایت از منافع بازاریان، باید جوانب انصاف را مراعات کرد. مردم از نظر مسکن در رنج هستند. مسکن بسیاری از مردم اجاره‌ای است و هر سال رقم اجاره، درصد بسیاری افزایش می‌یابد و شهروندان در رنج و مشکلات فراوانی هستند؛ لذا برای مشکل مسکن شهروندان هم باید فکری کرد. شهرداری مثل یک دولت محلی است و از این حیث، اهمیت دارد. شهرداری می‌تواند در موضوع مساجد، جوانان، مدارس و مواردی از این قبیل وارد شود. امیدوارم که شهرداری تهران بتواند در مسیر خدمت‌رسانی به مردم به موفقیت برسد.

توزیع عادلانه امکانات در تهران ‌
آیت‌الله علی‌اکبر سیفی‌مازندرانی، از استادان حوزه علمیه: تأکید مقام معظم رهبری بر محافظت از اموال عمومی و رسیدگی به محرومان است. البته یکی از مراکزی که گاهی سوءظن‌هایی درباره آن وجود دارد، شهرداری تهران است، اما حضور حضرتعالی نگرانی‌های شهروندان را درباره سلامت اداری این دستگاه تا حدود زیادی مرتفع کرده است. شهردار تهران به سلامت نفس شناخته‌شده و شهرداری تهران با اکران‌های فرهنگی و برنامه‌های متعدد دینی، در حال تلاش در راستای پیشبرد ارزش‌های الهی در شهر است. آثار خدمات و تبلیغات دینی شهردار تهران در پایتخت، توزیع عادلانه امکانات در سطح شهر تهران و البته مبارزه شبانه‌روزی با مفاسد اقتصادی در این دوره از مدیریت شهری قابل توجه است.

حل موضوع های فرهنگی با افزایش مراکز ورزشی
آیت الله محسن اراکی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان:  خدمات و فعالیت‌های شهردار تهران بر کسی پوشیده نیست. آیین پیاده‌روی به مناسبت عید غدیر در تهران ،اقدام بسیار خوبی بود. البته باید دیگر مناسبت‌های مذهبی و به ویژه مناسبت‌های شادی اهل بیت(ع) را بیش از این گسترش داد. پشتیبانی از حرکت‌های خودجوش مردم در محله‌های مختلف شهر کار بسیار ارزشمندی است. اگر بتوان گره‌های ترافیکی را با فعالیت‌های عمرانی گشود، اتفاقات بسیار مناسبی برای جلب رضایت شهروندان خواهد افتاد. چنانچه فضای تفریح و ورزش جوانان فراهم شود، موضوع های فرهنگی و دینی هم حل و فصل خواهد شد.

پایتخت الگویی برای کشور است
آیت‌الله سیدهاشم حسینی‌بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: پایتخت الگویی برای تمامی شهرهای کوچک و بزرگ کشور است. ایده‌ها و اقدامات کارشناسی‌شده شما می‌تواند زمینه‌ساز اجرا در شهرهای دیگر شود و دیگر شهرداری‌ها باید سعی کنند از ابعاد مثبت آنها متناسب با استان خود استفاده کنند. انتظار این است که درباره رویدادها و فعالیت‌های شهرداری و شورای شهر تهران اطلاع‌رسانی گسترده انجام شود؛ به‌طوری‌که همه شهروندان تهرانی و دیگر استان‌ها از آن مطلع شوند تا همگرایی بین پایتخت و استان‌های دیگر به وجود آید. در کشورهای دیگر شهردار نقش بسیار کلیدی دارد و ظرفیت‌های‌ زیادی در اختیار اوست که فعلا در کشور ما آن حالت به‌وجود نیامده است. همچنین شهر تهران به‌صورت بی‌رویه دچار حاشیه‌نشینی شده است. نباید بین طبقه حاشیه‌نشین و طبقه برخوردار فاصله زیادی وجود داشته باشد.

حجاب یک آزمون فرهنگی مهم برای مسئولان است
آیت‌الله محمدمهدی شب‌زنده‌دار، دبیر شورای‌عالی حوزه‌های علمیه: شهرداری تهران می‌تواند به الگویی موفق در رعایت حجاب اسلامی برای سایر دستگاه‌های اجرایی کشور تبدیل شود. رهبرانقلاب حجاب را نماد دینداری و دلدادگی به خداوند می‌دانند. امروز مسئله حجاب به یک میدان فرهنگی تبدیل شده است. دشمنان می‌خواهند با تغییر تدریجی ارزش‌ها، فرهنگ اسلامی ما را دگرگون کنند. شهرداری تهران در برخی زمینه‌ها تجربه‌های موفقی داشته است. وقتی می‌گویند اجرای مصوبه حجاب ممکن نیست، پاسخ این است که شهرداری تهران نشان داده است که با اراده می‌توان کارهای به‌ظاهر سخت را ممکن ساخت. اگر رعایت حجاب در شهرداری تهران ممکن شده است، پس در سایر دستگاه‌ها نیز امکان‌پذیر است. این یک آزمون مهم برای همه مسئولان است که نشان دهند می‌توانند در حفظ ارزش‌های اسلامی پیشگام باشند.

پروژه‌های شهری با مسائل معرفتی گره بخورد
آیت‌الله سیدمحمد سعیدی، تولیت حرم مطهر حضرت معصومه(س): باید در کارهای عمرانی حتما به مباحث فرهنگی توجه شود و پروژه‌های شهری و رفاهی با مسائل معرفتی گره بخورد و در مسیر تعالی جامعه قرار گیرد. برخورد سخت با آسیب‌دیدگان موجب ایجاد کینه در آنان نسبت به حاکمیت می‌شود. بازگشت افراد آسیب‌دیده به زندگی سالم بسیار مهم است و تأثیر این افراد روی جامعه بسیار زیاد است و هرکدام از آنها درصورت بازیابی سلامت‌شان رسانه‌ای در خانه خود خواهند بود.

تحولات چشمگیر در تهران رقم خورده است
آیت‌الله عباس کعبی، عضو هیأت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری: اگر حرکت تمدنی در تهران کند یا متوقف شود، پیامدهای آن در سراسر کشور احساس خواهد شد. از زمانی که جناب آقای زاکانی عهده‌دار مسئولیت شهرداری تهران شده‌اند، هم در عرصه خدمات عمرانی و حمل‌ونقل و هم در زمینه ارتقای خدمات دینی و فرهنگی تحولات چشمگیری رقم خورده است. این دستاوردها به‌صورت مستمر از سال۱۴۰۰ تاکنون در حال گسترش و جهش است و خود نشانه‌ای روشن از توانمندی و کارآمدی مدیران انقلابی است. باید این پیشرفت‌ها با زبان آمار، مستند و قابل ارائه به جامعه بیان شود. برنامه تحول در محلات ازجمله طرح «آرمان» از نظر ارتقای مساجد و مدارس تحولی جهشی ایجاد کرده که حتی دوستان خارج از تهران نیز آن را لمس کرده‌اند.


14موضوع مطرح‌شده از سوی شهردار تهران در دیدار با علمای کشور

طراحی برنامه مدون 10ساله: برای پایتخت برنامه ۱۰ساله تحولی، مبتنی بر ۴محور اساسی طراحی شد که شامل تحول کالبدی، تحول نرم‌افزاری، تحول در مدیریت شهری و تحول در حوزه هوشمندسازی و فناوری می‌شود.

 9برابر شدن بودجه عمومی شهرداری تهران در دوره ششم مدیریت شهری: در حوزه درآمدی، شهرداری نه‌تنها از تنش مالی عبور کرد، بلکه بودجه عمومی شهرداری نسبت به سال ۹۹، تا۹برابر افزایش یافت. این مهم از طریق انضباط مالی، مولدسازی و مشارکت با بخش خصوصی حاصل شد. شهرداری زمانی برای پرداخت حقوق‌ها از بانک قرض می‌گرفت، اما امروز از آن وضعیت عبور کرده است.

 توسعه مناطق جنوبی شهر: عمده پروژه‌های تعریف شده در دوره حاضر مدیریت شهری با اولویت توسعه مناطق جنوبی شهر است.

اجرای رویدادهای مذهبی با مشارکت مردم: رویدادهای بزرگی مثل اجتماع امام رضایی‌ها، با مشارکت مردم و با پشتیبانی از گروه‌های مردمی در این دوره از مدیریت شهری شکل گرفته است.

حذف آسیب‌های اجتماعی متمرکز در شهر: در ابتدای دوره مدیریت شهری فعلی، پایتخت کلونی‌های چند هزار نفری معتادان متجاهر داشت، اما حالا آسیب اجتماعی متمرکز ندارد.

 توجه به فناوری‌های نوین: بوستان۲۰۰هکتاری علم و فناوری در بوستان ولایت راه‌اندازی می‌شود.

توجه به موضوع‌های فرهنگی و مذهبی: در بخش فرهنگی برنامه‌هایی مانند طرح «شهید آرمان» پیش‌بینی شد که محور آن مساجد و موضوعات فرهنگی-مذهبی است. در این مسیر در هماهنگی با امور مساجد و آموزش و پرورش، هزاران نفر از بانوان و آقایان علاقه‌مند به موضوعات دینی سازماندهی شدند و در مناطق مختلف شهر برای رسیدگی به شهروندان استقرار یافتند.

 حضور ۵۳هزار نوجوان در مراسم اعتکاف: سعی شد در ۹۰۰مدرسه، خانواده دانش‌آموزان نیز درگیر موضوعات فرهنگی شوند که نمونه‌اش مراسم اعتکاف بود.

 توسعه پروژه‌های عمرانی: امیدواریم ۱۶کیلومتر خط مترو و ۵ایستگاه جدید تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد. همچنین پروژه‌هایی مانند ساخت آزادراه و بزرگراه نیز در حال اجراست. امیدواریم با اجرای پروژه‌های متعدد در شهر، خدمت‌رسانی به شهروندان ارتقا یابد.

حمایت از زنان سرپرست خانوار: ۱۱۰هزار زن سرپرست خانوار در مراکز آموزشی-فرهنگی شهرداری در حال آموزش‌ و فعالیت هستند و درآمد دارند تا گرهی از مشکلات‌شان در حوزه معیشتی باز شود.

ترویج معماری ایرانی-اسلامی: در تلاشیم در معماری ساختمان‌ها از اجرای نماهای غربی و رومی جلوگیری و معماری ایرانی-اسلامی را ترویج کنیم.

مسئولیت‌پذیری در حوزه معتادان متجاهر: شهرداری تهران با آنکه مسئولیت متمرکزی در حوزه معتادان متجاهر نداشت، پای کار آمد؛ به‌طوری‌که همین حالا بالغ بر 8هزار معتاد در کمپ‌های شهرداری بازپروری شده‌اند و تحت آموزشند.

 مشارکت شهروندان در امور شهر: کمپین «من شهردارم» در این حوزه اجرا شد. سال گذشته بالغ بر ۲میلیون نفر در این پویش مشارکت داشتند‌ و پروژه‌های توسعه محلی مدنظر خود را انتخاب کردند.

توسعه ورزش همگانی: مسابقات ورزشی تحت عنوان «قهرمان‌شهر» در 3دوره تعریف شد. سال اول بیش از ۶۰۰هزار نفر و سال گذشته بیش از یک‌میلیون نفر شرکت کردند.

دیدار شهردار با چه کسانی بود؟
 آیت‌الله العظمی ناصر مکارم‌شیرازی، مرجع تقلید
 آیت‌الله علیرضا اعرافی، نایب رئیس دوم مجلس خبرگان رهبری
 آیت‌الله علی‌اکبر سیفی‌مازندرانی، از استادان حوزه علمیه
 آیت الله محسن اراکی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
 آیت‌الله سیدهاشم حسینی‌بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
 آیت‌الله محمدمهدی شب‌زنده‌دار، دبیر شورای‌عالی حوزه‌های علمیه
 آیت‌الله سیدمحمد سعیدی، تولیت حرم مطهر حضرت معصومه(س)
 آیت‌الله عباس کعبی، عضو هیأت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری








 

این خبر را به اشتراک بگذارید