• سه شنبه 16 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 8 ذی القعده 1446
  • 2025 May 06
یکشنبه 14 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 254344
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/g51D9
+
-

گزارش پیشرفت تهران به علما

شهردار تهران در دیدار با آیات عظام، خبرهای خوشی برای مردم پایتخت داشت ‌

گزارش
گزارش پیشرفت تهران به علما

سیدمحمد فخار-روزنامه‌نگار

توسعه تهران در 3سال اخیر ابعاد مختلفی به‌خود گرفته و نگاه‌های کارشناسان و خبرگان را به‌خود جلب کرده است. این پیشرفت حتی موضوع دیدار و گفت‌وگوی علیرضا زاکانی، شهردار تهران و مراجع تقلید و یکی از اعضای شورای نگهبان بود. سکاندار پایتخت در دیدار با جمعی از علما و آیات عظام ابعاد پیشرفت پایتخت در محورهای کلان‌ را تبیین کرد و خبرهای خوشی برای مردم داشت.

تهران نمونه و مصداقی برای کل کشور است
علیرضا زاکانی، شهردار تهران: در سال‌های گذشته مشکلات زیادی در شهر وجود داشت؛ از سبک زندگی گرفته تا آسیب‌های اجتماعی و ناپایداری کالبدی شهر. تلاش کردیم در ابتدای دوره با طراحی یک برنامه مدون، سراغ حل مشکلات براساس مطالبات شهروندان برویم؛ البته تهران نمونه و مصداقی برای کل کشور است. برای این شهر برنامه ۱۰ساله تحولی ما مبتنی بر ۴محور اساسی بود که شامل تحول کالبدی، تحول نرم‌افزاری، تحول در مدیریت شهری و تحول در حوزه هوشمندسازی و فناوری است. در همه این محورها تلاش شد تا به اقدامات و راهبردهایی در راستای رسیدگی به مطالبات شهروندان برسیم. آنطور که امام راحل فرمودند، این انقلاب متعلق به مردم است. تلاش می‌کنیم همه امور شهر را با مشارکت مردم پیش ببریم. مردم باید احساس آرامش و رفاه در شهر داشته باشند. همچنین باید تمام تلاش خود را برای گسترش اسلام در راستای ارتقای نصاب خدمت‌رسانی به شهروندان انجام دهیم. توجه ما به مساجد و حوزه‌های علمیه مبتنی بر همین نکات در راستای ارتقای کارکردهای نرم‌افزاری شهر است. تلاش می‌کنیم مسیر آبادانی و پیشرفت شهر را به‌گونه‌ای پیش ببریم که الگوی مناسبی برای تمام کشور شود. در این راستا برنامه‌های متعددی براساس مبانی انقلاب اسلامی طراحی شده است.

دیدار شهردار با چه کسانی بود؟
 آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی، مرجع تقلید
 آیت‌الله علیرضا اعرافی، نایب رئیس دوم مجلس خبرگان رهبری
 آیت‌الله علی‌اکبر سیفی‌مازندرانی، از استادان حوزه علمیه
 آیت الله محسن اراکی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

اتفاقات خوشی در حوزه فرهنگی ‌شاهد بودم
آیت‌الله علیرضا اعرافی، نایب رئیس دوم ‌ مجلس خبرگان و عضو شورای نگهبان: به‌تازگی بازدیدی از مجموعه ایوان ری داشتم و دیدم اتفاقات خوبی برای توسعه فرهنگی رخ داده که این باعث خرسندی است .نگاه جامع، راهبردی و عملکرد فرهنگی شهرداری تهران قابل تقدیر و تحسین است. این رویکردها اگرچه قابل ستایش است، اما باید با قوت بیشتری ادامه یابد. خدماتی که در تهران به شهروندان ارائه می‌شود، ارزشمند است. امیدواریم همچنان منشأ خیر و برکت باشید. نگاه تمدنی به اندیشه اسلامی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.امیدواریم با هم‌افزایی یکدیگر و مشارکت فعال در این حوزه، اتفاقات بهتری برای ارتقای نصاب خدمت‌رسانی به شهروندان و توسعه امکانات فرهنگی در شهر شکل بگیرد. البته نباید مشکلات تهران را به دیگر نقاط منتقل کرد، بلکه باید مشکلات این کلانشهر را حل کرد. این وظیفه البته به‌تنهایی از عهده شهرداری تهران خارج است و مستلزم هم‌افزایی دولت و دیگر دستگاه‌هاست.

شهرداری همانند یک دولت محلی است
آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی، مرجع تقلید: درصورت تقویت اسلام، مشکلات دیگر حل خواهد شد. در نظام جمهوری اسلامی باید به آرای مردم معتقد بود و نسبت به گسترش تفکرات اسلام اهتمام ورزید. همه باید در این راستا تلاش کنند؛ این موضوع به‌ویژه در مدارس و دانشگاه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد. باید در راستای حل مشکلات مردم گام برداشت. یکی از مشکلاتی که مردم دارند، در حوزه بازار است. کسانی که اجناس را به محض گران شدن دلار، افزایش قیمت می‌دهند، اما وقتی قیمت ارز کاهش می‌یابد، اعتنایی نمی‌کنند. علاوه بر حمایت از منافع بازاریان، باید جوانب انصاف را مراعات کرد. مردم از نظر مسکن در رنج هستند. مسکن بسیاری از مردم اجاره‌ای است و هر سال رقم اجاره، درصد بسیاری افزایش می‌یابد و شهروندان در رنج و مشکلات فراوانی هستند؛ لذا برای مشکل مسکن شهروندان هم باید فکری کرد. شهرداری مثل یک دولت محلی است و از این حیث، اهمیت دارد. شهرداری می‌تواند در موضوع مساجد، جوانان، مدارس و مواردی از این قبیل وارد شود. امیدوارم که شهرداری تهران بتواند در مسیر خدمت‌رسانی به مردم به موفقیت برسد.

توزیع عادلانه امکانات در تهران ‌
آیت‌الله علی‌اکبر سیفی‌مازندرانی، از استادان حوزه علمیه: تأکید مقام معظم رهبری بر محافظت از اموال عمومی و رسیدگی به محرومان است. البته یکی از مراکزی که گاهی سوءظن‌هایی درباره آن وجود دارد، شهرداری تهران است، اما حضور حضرتعالی نگرانی‌های شهروندان را درباره سلامت اداری این دستگاه تا حدود زیادی مرتفع کرده است. شهردار تهران به سلامت نفس شناخته‌شده و شهرداری تهران با اکران‌های فرهنگی و برنامه‌های متعدد دینی، در حال تلاش در راستای پیشبرد ارزش‌های الهی در شهر است. آثار خدمات و تبلیغات دینی شهردار تهران در پایتخت، توزیع عادلانه امکانات در سطح شهر تهران و البته مبارزه شبانه‌روزی با مفاسد اقتصادی در این دوره از مدیریت شهری قابل توجه است.

حل موضوع های فرهنگی با افزایش مراکز ورزشی
آیت الله محسن اراکی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان:  خدمات و فعالیت‌های شهردار تهران بر کسی پوشیده نیست. آیین پیاده‌روی به مناسبت عید غدیر در تهران ،اقدام بسیار خوبی بود. البته باید دیگر مناسبت‌های مذهبی و به ویژه مناسبت‌های شادی اهل بیت(ع) را بیش از این گسترش داد. پشتیبانی از حرکت‌های خودجوش مردم در محله‌های مختلف شهر کار بسیار ارزشمندی است. اگر بتوان گره‌های ترافیکی را با فعالیت‌های عمرانی گشود، اتفاقات بسیار مناسبی برای جلب رضایت شهروندان خواهد افتاد. چنانچه فضای تفریح و ورزش جوانان فراهم شود، موضوع های فرهنگی و دینی هم حل و فصل خواهد شد.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید