• شنبه 6 اردیبهشت 1404
  • السَّبْت 27 شوال 1446
  • 2025 Apr 26
چهار شنبه 3 اردیبهشت 1404
کد مطلب : 253572
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Rg42Y
+
-

سهم مشتریان تره بار از گوشت تنظیم بازار

مردم از کیفیت توزیع گوشت‌های تنظیم‌بازاری در بازارها و میادین میوه‌وتره‌بار می‌گویند

گزارش
سهم مشتریان تره بار از گوشت تنظیم بازار

پریسا نوری-روزنامه‌نگار

در 2سال اخیر و پس از یک جهش قیمتی در گوشت قرمز، دولت با ارز دولتی گوشت وارد کرد و گوشت‌ تنظیم‌بازاری در میادین و بازارهای میوه‌وتره‌بار و فروشگاه‌های شهروند با قیمت مناسب عرضه شد. هرچند گاهی کمبود این محصول موجب تشکیل صف‌های طولانی در این فروشگاه‌ها می‌شد، اما کم یا زیاد، گوشت از سبد غذایی اقشار کم‌درآمد حذف نشد؛ ولی در هفته‌های اخیر خبرهایی از گلایه شهروندان از کمبود شدید این ماده غذایی پرمصرف در بازارها و میادین میوه‌وتره‌بار و فروشگاه‌های شهروند و همچنین افت کیفیت آن به گوش می‌رسد. از این‌رو به چند فروشگاه شهروند و بازار میوه‌وتره‌بار سر زدیم و با مردم همراه شدیم تا از کم‌وکیف این موضوع مطلع شویم.

‌ باید جزو 10نفر اول باشید
حدود ساعت 10صبح به بازار میوه‌وتره‌بار آزادی در غرب تهران می‌رویم. چند نفری برای خرید مرغ جلوی غرفه فروش محصولات پروتئینی ایستاده‌اند. از متصدی فروش سراغ گوشت تنظیم‌بازاری را می‌گیریم که جواب می‌دهد: «دیر آمدید. تمام شد.» وقتی اصرارمان را می‌بیند بی‌حوصله می‌گوید: «تعداد متقاضیان زیاد است و فقط حدود 10بسته گوشت به‌دست ما می‌رسد که آن هم در عرض چند ثانیه تمام می‌شود. اگر گوشت می‌خواهید باید از صبح زود در صف بایستید و جزو 10نفر اول باشید.»

‌گوشت تنظیم‌بازاری نداریم
فروشگاه شهروند آزادگان در شمال‌شرق تهران یکی دیگر از مراکزی است که تا چند ماه پیش گوشت گوسفندی، گوساله و مخلوط تنظیم‌بازاری به قیمت‌ هر کیلوگرم 300 تا 320هزار تومان در آن به‌وفور یافت می‌شد؛ اما حالا در قفسه‌ها و یخچال‌ها خبری از این محصول نیست. البته انواع گوشت قرمز به‌صورت فله یا بسته‌بندی با قیمت‌هایی بالاتر از 700هزار تومان در آن پیدا می‌شود. کارشناس فروش می‌گوید: «گوشت تنظیم‌بازاری نداریم.»

‌به‌خاطر منافع چند شرکت، گوشت‌ها را بسته‌بندی کردند
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه‌وتره‌بار تهران درباره کیفیت پایین گوشت‌های توزیع‌شده ‌ از موضوعی یاد می‌کند که کمی تأمل‌برانگیز است. بختیاری‌زاده می‌گوید: «نوع عرضه باعث بی‌کیفیت‌شدن گوشت‌ها شده است. در 2سال گذشته گوشت از همین مبادی فعلی وارد کشور می‌شد و بسیار باکیفیت بود؛ ولی درحال‌حاضر با واگذاری گوشت‌ها به یکی دو شرکت بسته‌بندی داخلی معلوم نیست چه اتفاقی برای کیفیت گوشت‌ها افتاده است. به‌خاطر منافع چند شرکت بسته‌بندی، مدل عرضه گوشت را عوض کردند و موجب افت کیفیت گوشت شدند.»

* گوشت یا آشغال‌گوشت؟
اما کمبود گوشت تنظیم‌بازاری تنها مشکل شهروندان نیست؛ کیفیت بسیار پایین گوشت‌های عرضه‌شده هم موجب گلایه آنها شده است، به‌طوری‌که حتی کسانی که در ماراتن خرید گوشت برنده شده‌اند هم از گوشت‌های خریداری‌شده ناراضی‌اند. این را از صحبت‌های بانوی میانسالی که بعد از 3ساعت معطلی در صف، موفق به خرید گوشت از یکی از بازارهای میوه‌وتره‌بار در مرکز شهر شده است، متوجه می‌شویم. او پس از وارسی بسته 2کیلویی گوشت گوسفندی که پر از استخوان و چربی است، با ناراحتی می‌گوید: «از ساعت 6صبح در صف گوشت ایستادم تا این آَشغال‌گوشت‌را تحویل بگیرم؟» مسئول فروش جواب می‌دهد: «مادر، مگر نمی‌بینی که بسته‌بندی است؟ ما که کاره‌ای نیستیم...»

* دستگاه‌های نظارتی توضیح دهند
ماجرای عرضه گوشت کم و بی‌کیفیت در بازارهای میوه‌وتره‌بار چیست؟ برای اطلاع از این موضوع سراغ مهدی بختیاری‌زاده، مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه‌وتره‌بار تهران می‌رویم. او در پاسخ به این سؤال که آیا عرضه گوشت تنظیم‌بازاری در بازارهای میوه‌وتره‌بار متوقف شده، می‌گوید: «متوقف نشده، ولی مقدارش به‌شدت کاهش پیدا کرده است.» بختیاری‌زاده ادامه می‌دهد: «تا 3‌ماه قبل روزانه 80 تا 90تن گوشت در بازارها و میادین میوه‌وتره‌بار توزیع می‌شد و مردم تا حدودی از این حجم عرضه راضی بودند؛ چون حتی اگر در صف هم می‌ایستادند درنهایت موفق به خرید گوشت می‌شدند؛ اما حالا فقط روزانه 3 تا 4تن توزیع می‌شود که به‌هیچ‌وجه پاسخگوی مردم نیست.» وی می‌گوید: «درحال‌حاضر گروه مخاطب این گوشت تنظیم‌بازاری از آن محروم است و دستگاه‌های نظارتی باید توضیح دهند که این گوشت تنظیم‌بازاری کجا می‌رود؟ آیا به‌دست مردم می‌رسد یا سر از رستوران‌ها وجاهای دیگر درمی‌آورد؟... اینها سؤالاتی است که ذهن ما را هم درگیر کرده و پاسخی برایش نداریم.»



 

این خبر را به اشتراک بگذارید