مرتضی پروانه، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوشهر فستیوال «موسیقی کوچه» را یکی از نمونههای موفق کارآفرینی فرهنگی میداند. بهگفته او، این فستیوال با تکیه بر فرهنگ بومی توانسته به فرصتی برای اشتغالزایی، برندسازی شهری و ارتقای سرمایه اجتماعی تبدیل شود.
پروانه گفت: «از جمله نقاط قوت این فستیوال، بهرهگیری هوشمندانه از سرمایه فرهنگی بومی است. موسیقی جنوب، نظیر نیانبان و شروه، همراه با آیینهای دریایی، محتوای اصلی این جشنواره را شکل دادهاند. علاوه بر آن، بازنمایی خوراک، پوشش و هنرهای محلی در قالب رویدادهای متنوع، جذابیت آن را دوچندان کرده است.»
از دیدگاه او «فستیوال کوچه»، توسعه اقتصاد خلاق نیز هست؛ زیرا فروش صنایعدستی، سوغات و خدمات هنری و نیز زمینهای برای ظهور استارتآپهای خلاق در حوزههایی همچون گردشگری، آموزش موسیقی و تولید محتوا شدهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوشهر ایجاد امکان شبکهسازی میان هنرمندان محلی با فعالان ملی و بینالمللی، همافزایی میان نهادهای فرهنگی، بخش خصوصی و سازمانهای مردمنهاد را از دیگر مزایای این رویداد برشمرده است. پروانه در توضیح بیشتر درباره توسعه کارآفرینی مبتنی بر مکان گفت: «فستیوال کوچه، ظرفیت بالایی برای توسعه کارآفرینی دارد؛ زیرا از فضاهای عمومی و تاریخی شهر بهره میبرد و میتواند نقش مهمی در بازآفرینی شهری ایفا کند. این فستیوال همچنین میتواند بوشهر را بهعنوان یک مقصد فرهنگی بینالمللی در حوزه موسیقی و آیینهای محلی مطرح سازد. گسترش کسبوکارهای خلاق، تولید مستند، آلبوم، محصولات فرهنگی و حتی پوشاک و دکور سنتی، به همراه اشتغالزایی غیرمستقیم در بخشهایی چون حملونقل، غذا و بومگردی نیز از چشماندازهای روشن آن است.»
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوشهر با اشاره به اینکه مردم استان بوشهر لقب پایتخت قرآنی و پایتخت مقاومت را یدک میکشند، یادآور شد: «انتظار میرود که در برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، نگاه ویژهای به فرهنگ اصیل بوشهری صورت گیرد تا شاهد بروز رفتارهای نابهنجار و ساختارشکنانه نباشیم. برنامهریزیها و پیشبینیها برای برگزاری چنین رویدادهایی، باید بهگونهای باشد که هم مردم بتوانند از حضور در این فضا استفاده کنند و هم یک رویداد فرهنگی به مخالف خود یعنی ضدفرهنگ تبدیل نشود.»
برندسازی بدون ساختارشکنی
در همینه زمینه :