• یکشنبه 31 فروردین 1404
  • الأحَد 21 شوال 1446
  • 2025 Apr 20
شنبه 30 فروردین 1404
کد مطلب : 253170
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/P12vn
+
-

اتوبوسی به نام کتاب

نخستین کتابخانه اتوبوسی کشور در سال 1404در سمنان به راه افتاد

گزارش
اتوبوسی به نام کتاب

‌زهرا عباسی-روزنامه‌نگار

اتوبوس‌ است، اما با بقیه اتوبوس‌ها فرق دارد‎. مسافر این اتوبوس کتاب است که روستا به روستا می‌گردد تا آن کودک روستایی که دلش می‌خواهد با کتاب به دور دنیا سفر کند هم راهی شود. چند تایی از این اتوبوس‌ها گوشه‌وکنارکشور فعالند و حالا قرعه به نام سمنان افتاده تا شاهد حرکت نخستین کتابخانه سیار اتوبوسی در سال 1404و در این استان باشد.‌

اولین اتوبوس در سال 1404
گفتند نخستین کتابخانه سیار اتوبوسی است، اما یادشان رفت بگویند نخستین در سمنان و نخستین در سال 1404.اما به هر حال قبل از این هم کمتر از 5کتابخانه سیار اتوبوسی به راه افتاده است و بقیه کتابخانه‌های سیار با وسایل دیگری راه‌اندازی شده است. مدیرکل کتابخانه‌های عمومی سمنان با بیان اینکه نخستین کتابخانه سیار اتوبوسی استان با ظرفیت 2264کتاب فعالیت خود را آغاز کرد به همشهری می‌گوید: کتابخانه‌های سیار معمولا برای مناطقی فعال می‌شود که امکان ساخت کتابخانه دائم نیست. برای مثال در برخی روستاهای کم جمعیت یا برخی مناطق شهری ایجاد تأسیسات و خدمات و نیروهای انسانی مقرون به صرفه نیست و یکی از راه‌های تحقق عدالت فرهنگی در این مناطق همین کتابخانه‌های سیار است. به‌گفته محمد طاهریان، کتابخانه سیار اتوبوسی سمنان در راستای تحقق عدالت فرهنگی قرار است به 11روستا و برخی مناطق شهر شاهرود خدمات دهد.

برنامه هفتگی
کتابخانه سیار اتوبوسی یک نیروی کتابدار و یک راننده دارد که نیروی راننده آن فعلا از سوی شهرداری شاهرود تأمین شده است. آنطور که مدیرکل کتابخانه‌های عمومی سمنان تأکید می‌کند شیوه فعالیت این کتابخانه به این شکل است که علاقه‌مندان کتاب را دریافت می‌کنند و می‌توانند کتاب امانت را در سفر یک هفته بعد اتوبوس به‌خود کتابخانه سیار یا به کتابخانه‌های مادر تحویل دهند. ماجرا هم از این قرار است که هر کتابخانه سیار یک کتابخانه مادر دارد و کتابخانه مادر اتوبوس سیار شاهرود کتابخانه البرز شاهرود است. این کتابخانه سیار اتوبوسی در هر هفته یک روز در کتابخانه مادر، روز دوم در روستاهای ارمیان و یونس‌آباد با 924نفر جمعیت، روز سوم در روستاهای قلعه نو خالصه، تل و امیرآباد با 397نفر جمعیت،روز چهارم در روستاهای قلعه شوکت و خوریان با 309نفر جمعیت، روز پنجم در روستاهای جعفرآباد و حسین‌آباد ساغری با 154نفر و روز ششم در روستاهای بهدشت و سعدآباد با 5698نفر جمعیت توقف خواهد داشت.‌

توافق 10ساله با شهرداری
اتوبوس کتابخانه سیار شاهرود متعلق به شهرداری سمنان است و نهاد کتابخانه‌های عمومی طی توافقی 10ساله این اتوبوس را برای بهره‌برداری در اختیار گرفته. مدیرکل کتابخانه‌های عمومی با بیان اینکه اگر اتوبوس کارایی داشته باشد این توافق تمدید می‌شود، تأکید می‌کند: طراحی اتوبوس چند‌ماه طول کشید و با 12میلیارد ریال اعتبار در مشهد انجام شد. 1میلیارد ریال هم تجهیزات رایانه و اینترنت و... برای آن نصب شد. نکته متفاوت اتوبوس سیار سمنان اما منبع انرژی سرمایشی آن است.
محمد طاهریان توضیح می‌دهد: اتوبوس قرار است در روستاها حرکت کند و احتمالا سیستم سرمایشی خود اتوبوس پاسخگوی تهویه مناسب برای حضور کودکان و نوجوانان و اهالی روستاها نیست. برای همین یک اسپیلت برای سرمایش نصب شد که انرژی آن هم با پنل خورشیدی نصب شده روی اتوبوس تأمین می‌شود و همین مسئله یکی از جذابیت‌های اتوبوس است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید